Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Topic 10 review TEST!!!. 1. Fernando needs 2 ¼ yards of fabric. He already has 1 3/8 yards. How many yards of fabric does he need? A.¾ yard B.7/8 yard.

Similar presentations


Presentation on theme: "Topic 10 review TEST!!!. 1. Fernando needs 2 ¼ yards of fabric. He already has 1 3/8 yards. How many yards of fabric does he need? A.¾ yard B.7/8 yard."— Presentation transcript:

1 Topic 10 review TEST!!!

2 1. Fernando needs 2 ¼ yards of fabric. He already has 1 3/8 yards. How many yards of fabric does he need? A.¾ yard B.7/8 yard C.1 ¼ yard D.1 7/8 yard

3 2. A green snake is about 8/9 of a yard long. A garter snake is about 13/18 of a yard. About how much longer is the green snake than the garter? A. 1/6 yard B. 4/18 yard C. 5/18 yard D. 5/9 yard

4 3. Which equals 5/12 – 3/12? A.1/12 B.1/6 C.8/12 D.2/3

5 4. The table lists sizes of packages of school supplies. What is the smallest number of pencils and erasers that Mrs. Deng can buy so that she will have the same number of each? ItemNumber of Packages Paper Pencils Erasers A.24 B.30 C.60 D.120

6 5. Mark used the computer for 2/10 of his allotted time before school and 3/10 after school. Which of the following can be used to find how much of his allotted time he used the computer? A.Write 2/10 + 3/10 to get 5/10. Simplify to ¼ B.Write 2/10 + 3/10 to get 5/10. Simplify to 1/5 C.Write 2/10 + 3/10 to get 5/10. Simplify to ½ D.Write 2/10 + 3/10 to get 5/0.

7 6. In music, a sixteenth note often receives ¼ of a beat and an eighth note often receives ½ of a beat. What fraction of a beat would a sixteenth note and an eighth note receive together? A.¾ B.3/8 C.3/16 D.1/4

8 7. Mrs. Daniels said that 4/12 of the test items are multiple choice, 5/12 are short answer, and the rest are matching. What fraction of the items are either multiple choice or short answer? A.1/12 B.¼ C.3/8 D.¾

9 8. Which number of the following pairs of numbers has a least common multiple of 24? A.4 an 6 B.3 and 8 C.2 and 12 D.3 and 6

10 9. What is 4 1/ /5? A.7 1/5 B.7 2/11 C.7 11/60 D.7 11/30

11 10. The Medleys went on a 600 mile trip. On the first day they drove 5 2/3 hours and on the second day they drove 4 3/5 hours. How long did they drive during the first two days? A.10 4/15 hours B.10 hours C.9 19/30 hours D.9 4/15 hours

12 11. Of the balls shown, 1/3 are basketballs and 1/15 are soccer balls. What fraction of the balls are either basketballs or soccer balls? A.1/9 B.2/15 C.1/5 D.2/5

13 12. Casey has $56 to spend on juice and crackers for a party. Juice costs $2 per bottle and crackers cost $3 per box. If Casey would like to buy 2 more boxes of crackers than bottles of juice, how many of each should Casey buy to spend exactly $56? A.12 bottles of juice and 10 boxes of crackers B.A bottles of juice and 10 boxes of crackers C.10 bottles of juice and 12 boxes of crackers D.8 bottles of juice and 14 boxes of crackers

14 13. Teri and her friends bought a submarine sandwich that was 28 inches or 7/9 yards long. They ate 24 inches or 2/3 yard. What part of a yard was left? A.5/6 B.5/9 C.1/9 D.1/10

15 14. Rick made a paper football that was 1 1/6 inches long. Carly make one 5/6 of an inch long. How much longer was Rick’s paper football than Carly’s? A.1 4/6 inches B.1 2/3 inches C.2/3 inch D.1/3 inch

16 Answers 1. B 2. A 3. B 4. C 5. A 6.A 7.D 8.B 9.D 10. A 11. D 12. C 13. C 14. D

17 1. Fernando needs 2 ¼ yards of fabric. He already has 1 3/8 yards. How many yards of fabric does he need? A.¾ yard B.7/8 yard C.1 ¼ yard D.1 7/8 yard

18 2. A green snake is about 8/9 of a yard long. A garter snake is about 13/18 of a yard. About how much longer is the green snake than the garter? A. 1/6 yard B. 4/18 yard C. 5/18 yard D. 5/9 yard

19 3. Which equals 5/12 – 3/12? A.1/12 B.1/6 C.8/12 D.2/3

20 4. The table lists sizes of packages of school supplies. What is the smallest number of pencils and erasers that Mrs. Deng can buy so that she will have the same number of each? ItemNumber of Packages Paper Pencils Erasers A.24 B.30 C.60 D.120

21 5. Mark used the computer for 2/10 of his allotted time before school and 3/10 after school. Which of the following can be used to find how much of his allotted time he used the computer? A.Write 2/10 + 3/10 to get 5/10. Simplify to ¼ B.Write 2/10 + 3/10 to get 5/10. Simplify to 1/5 C.Write 2/10 + 3/10 to get 5/10. Simplify to ½ D.Write 2/10 + 3/10 to get 5/0.

22 6. In music, a sixteenth note often receives ¼ of a beat and an eighth note often receives ½ of a beat. What fraction of a beat would a sixteenth note and an eighth note receive together? A.¾ B.3/8 C.3/16 D.1/4

23 8. Which number of the following pairs of numbers has a least common multiple of 24? A.4 an 6 B.3 and 8 C.2 and 12 D.3 and 6

24 7. Mrs. Daniels said that 4/12 of the test items are multiple choice, 5/12 are short answer, and the rest are matching. What fraction of the items are either multiple choice or short answer? A.1/12 B.¼ C.3/8 D.¾

25 9. What is 4 1/ /5? A.7 1/5 B.7 2/11 C.7 11/60 D.7 11/30

26 10. The Medleys went on a 600 mile trip. On the first day they drove 5 2/3 hours and on the second day they drove 4 3/5 hours. How long did they drive during the first two days? A.10 4/15 hours B.10 hours C.9 19/30 hours D.9 4/15 hours

27 11. Of the balls shown, 1/3 are basketballs and 1/15 are soccer balls. What fraction of the balls are either basketballs or soccer balls? A.1/9 B.2/15 C.1/5 D.2/5

28 12. Casey has $56 to spend on juice and crackers for a party. Juice costs $2 per bottle and crackers cost $3 per box. If Casey would like to buy 2 more boxes of crackers than bottles of juice, how many of each should Casey buy to spend exactly $56? A.12 bottles of juice and 10 boxes of crackers B.A bottles of juice and 10 boxes of crackers C.10 bottles of juice and 12 boxes of crackers D.8 bottles of juice and 14 boxes of crackers

29 13. Teri and her friends bought a submarine sandwich that was 28 inches or 7/9 yards long. They ate 24 inches or 2/3 yard. What part of a yard was left? A.5/6 B.5/9 C.1/9 D.1/10

30 14. Rick made a paper football that was 1 1/6 inches long. Carly make one 5/6 of an inch long. How much longer was Rick’s paper football than Carly’s? A.1 4/6 inches B.1 2/3 inches C.2/3 inch D.1/3 inch


Download ppt "Topic 10 review TEST!!!. 1. Fernando needs 2 ¼ yards of fabric. He already has 1 3/8 yards. How many yards of fabric does he need? A.¾ yard B.7/8 yard."

Similar presentations


Ads by Google