Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

English 100 Lab Description Corequisite: English 100 (Unless student is repeating the lab.) Prerequisite for English 1A 1 unit / PASS or NO PASS Class.

Similar presentations


Presentation on theme: "English 100 Lab Description Corequisite: English 100 (Unless student is repeating the lab.) Prerequisite for English 1A 1 unit / PASS or NO PASS Class."— Presentation transcript:

1

2 English 100 Lab Description Corequisite: English 100 (Unless student is repeating the lab.) Prerequisite for English 1A 1 unit / PASS or NO PASS Class NOT repeatable. Three tries max. Section Leader: Jose Gonzalez Web: josesgonzalez.webs.com Meeting time/place:

3 Online option for ENG 100 Lab

4 I. Materials: The workbook below is required everyday for 100 Lab. You ‘ll need to go to the main campus in Aptos to purchase the book, which costs $1 + tax. Note that there is an older version... (see next page)

5 You may order your workbook at the Watsonville Student Senate office (downstairs from ILC) or at the Cabrillo bookstore in Aptos. Your workbook will be delivered the next day. Following is the information needed to order your workbook in Watsonville at the Student Senate office: Week 1 only: Friday 8:00—11:00AM

6 Note: The lab book is also available online, so you can save it to a memory device and print individual pages when needed. 1.) Go to “cabrillo.edu” > “Learning Resources”

7 2.) From“Learning Resources,” go to > ”Writing Center/ESL Lab.”

8 3.) On the “Writing Center” page, your lab book is free to download. Click on the Wats. link:

9 4.) This is the web-accessed PDF of your workbook, which you may save to your home desktop or flash memory device.

10 II. Materials: Computer access to school computers is also required, so you’ll need to create or refresh your computer USER NAME and PASSWORD. 1.) Go online to Cabrillo Library > click “Get Your Computer Network Account”

11 2.) Up comes this form, which you can also access in the ILC. Fill it out carefully—exactly as described for each field. If your last name is hyphenated, remove the hyphen and DO NOT capitalize the second last name. Also, you’ll need your student ID (front-desk ILC staff can help you retrieve this number). Finally, you must wait at least 24 hours after your official registration before the system can issue you your user name and password. And know that you need to repeat this process every semester.

12 Syllabus Quiz—1 1.When/where does our class meet? 3. Can students go on to English 1A if they don’t complete the lab? Answer: No. 2.Is there a corequisite for English 100L? Answer: Yes. English 100 lecture.

13 Syllabus Quiz—2 4. What kind of grading is used in English 100L? Answer: Pass / No Pass. 5. Is there regular homework in English 100L? Answer: No. All work is completed in the lab session.

14 Syllabus Quiz—3 6. What materials do students need each day? Where can students find these materials? Answer: English 100L workbook. Again, you may purchase the workbook at the main bookstore or from the Student Senate office during the posted time frame. 7. Are there any breaks? Answer: Yes. Bathroom breaks may be taken anytime although breaks are best taken during transition moments that occur naturally in the class.

15 Syllabus Quiz—4 8. Are food/drinks allowed? Answer: Capped drinks are allowed during class. Light snacks are allowed during breaks. Please store your food in your backpacks. 9. How many group meetings may a student miss? Answer: Per Cabrillo College policy, students may miss a maximum of two weeks of instruction.

16 Syllabus Quiz—5 10. How many of the lab assignments must students complete? Answer: All of them. Students have one week after returning from an absence to complete make-up work. 11. How do students make up a missed class and missed work? Answer: Students can check our class website to see what they missed, the lab instructor, or speak with the lab instructor upon returning to class. Note: students may avoid one absence by arranging to attend a different English 100L group that is covering the missed lesson. Again, this is a one-time option.

17 Syllabus Quiz—6 12. How does arriving tardy or leaving early affect a student’s grade in the class? Answer: Arriving late or leaving early 3 consecutive times equals 1 absence. 4 non-consecutive incidents equal 1 absence. 13. What if a student is over 20 minutes late or leaves over 20 minutes early? Answer: Whenever a student arrives over 15 minutes late or leaves over 15 minutes early, the incident will amount to one-half of an absence—whether excused or unexcused.

18 Syllabus Quiz—7 14. What if a student misses class because of an emergency? Answer: Verifiable emergencies will be noted and excused—up to a point. Permission to remain enrolled after two absences must be determined on an individual basis. 15. Who and where can students call to talk about taking an Incomplete? Answer: If the semester is still in session, begin by seeing your section leader. If the semester is over, call Tera Martin, the ILC coordinator/instructor of record ( ) to get her approval signature on the necessary forms.

19 Syllabus Quiz—8 17. What are the hours and phone # of the Watsonville ILC? Answer: Mon-Thurs: 8:00am – 8:00pm Fri: 8:00am – 4:00pm ILC phone: What are some examples of disruptive behavior? Answer: 1. Tardiness / leaving early. 2. Coming to class without your lab book. 3. Talking rudely to others. 4. Interrupting others. 5. “Side-talking.” 6. Tuning out with cell phones or even by dozing off. 7. Eating “loudly.” **Capped liquids O.K.** 8. Long, repeated breaks.

20 Syllabus Quiz—9 18. Is the ILC open on weekends? Answer: No. 19. What is your section leader’s name, phone #, , and web page? 1. name: Jose Gonzalez 2. office phone: web: josesgonzalez.webs.com

21

22 To use the ILC, the only requirement is that every patron log in as a student. When logging in and out, you are documenting how you use the ILC and, at the same time, helping us to justify the necessary funding to keep the ILC open. Most important, you’ll find help more quickly if you remember to log in and out —and it’s easy to do! To use the ILC, the only requirement is that every patron log in as a student. When logging in and out, you are documenting how you use the ILC and, at the same time, helping us to justify the necessary funding to keep the ILC open. Most important, you’ll find help more quickly if you remember to log in and out —and it’s easy to do! Click for voice-over version:

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36


Download ppt "English 100 Lab Description Corequisite: English 100 (Unless student is repeating the lab.) Prerequisite for English 1A 1 unit / PASS or NO PASS Class."

Similar presentations


Ads by Google