Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Matching 2002 AS Use of English 68. Pollution control in urban areas is a top concern for Mainland Chinese aged 16 to 25. H. They were asked in a survey.

Similar presentations


Presentation on theme: "Matching 2002 AS Use of English 68. Pollution control in urban areas is a top concern for Mainland Chinese aged 16 to 25. H. They were asked in a survey."— Presentation transcript:

1

2 Matching 2002 AS Use of English

3 68. Pollution control in urban areas is a top concern for Mainland Chinese aged 16 to 25. H. They were asked in a survey to identify the most significant national issues. They = Chinese top concern = most significant issues I. However, to most Westerners whose home countries place a high premium on the environment, it seems to have more bad days than good. “However” should introduce a contrasting idea. What is “it”? Answer: H

4 69. About 14% of Hong Kong retailers have shown interest in expanding into southern China. D. These outlets achieved 40% of sales volume in 2000, up from 38% a year earlier. “Shown interest” implies that they haven’t expanded yet. G. They were attracted by low rents and an increasing number of affluent shoppers. They=HK retailers. Would these things attract them? Answer: G

5 70. China plans to raise the price of water over the next five years to encourage conservation by industry and agriculture. A. Excess usage of underground supplies has caused surface subsidence in some areas. Ok, but there isn’t any mention of $. K. It plans to set different charges for different users. It = China Charges = price Answer: K

6 71. Cattle in China are fed straw and soybean meal and do not have access to meat and bone meal that has spread mad cow disease in Europe. B. So far, no such cases have been detected in China. Cases of what? Why not? C. The country is attempting to consolidate its meat production ahead of WTO membership so there will be fewer uncompetitive producers. This is talking about competitiveness rather than mad cow disease. Answer: B

7 72. Hong Kong Internet users are most likely to have bought groceries online, with 33% saying they have used to Net to buy food. K. It plans to set different charges for different users. What is it? L. About 18% have also traded shares electronically. Who are we talking about? What did they “also” do? Answer: L

8 73. Sales of consumer goods at supermarkets, department stores and convenience stores are growing in China, a shift to more modern retailing. D. These outlets achieved 40% of sales volume in 2000, up from 38% a year earlier. What are “these outlets”? By how much are sales growing? G. They were attracted by low rents and an increasing number of affluent shoppers. Who are “they”? Answer: D

9 74. Sales of personal computers in Asia, excluding Japan, grew 38% to 19.9 million units in L. About 18% have also traded shares electronically. 18% of what group of people? There is no mention of sales. M. China was the biggest market with 7.17 million units sold, up 45.1%. The biggest market for what? What grew by 45.1%? Answer: M

10 75. China’s pork is typically produced on small family-run farms with three to five pigs each. C. The country is attempting to consolidate its meat production ahead of WTO membership so there will be fewer uncompetitive producers. Which country?/ Why are they uncompetitive? M. China was the biggest market with 7.17 million units sold, up 45.1%. You wouldn’t refer to a pig as a “unit”. Answer: C

11 76. China has a severe shortage of water and distribution is uneven, especially in northern China. A. Excess usage of underground supplies has caused surface subsidence in some areas. Excess usage explains the severe shortage. Distribution is uneven so it affects “some areas”. K. It plans to set different charges for different users. The idea of money is out of place. Answer: A

12 To visitors from many Asian countries, Hong Kong may seem like a sanctuary from the pollution Asia is famous for. I. However, to most Westerners whose home countries place a high premium on the environment, it seems to have more bad days than good. What is “it”? “However” implies that Westerners’ opinion contradicts someone else’s opinion. Whose? J. The site has gone through an initial face- lift and will open to visitors on Tuesday, May 1. Would you refer to Hong Kong as a site? Answer: I

13 78. The first phase of a multi-million dollar project to restore the Leshan Giant Buddha in Sichuan Province has been successfully completed. J. The site has gone through an initial face- lift and will open to visitors on Tuesday, May 1. What “site”? What “face-lift”? K. It plans to set different charges for different users. What is “it”? Answer: J

14 79. Hong Kong jumped from 12th to 6th place in a global competitiveness survey for E. It scored particularly well for economic performance and government efficiency but lost ground over concerns about its infrastructure, especially the environment. What is “it”?/ What kind of questions would appear in a competitiveness survey? H. They were asked in a survey to identify the most significant national issues. Who are “they”? If this were the same survey, which article would you use? Answer: E


Download ppt "Matching 2002 AS Use of English 68. Pollution control in urban areas is a top concern for Mainland Chinese aged 16 to 25. H. They were asked in a survey."

Similar presentations


Ads by Google