Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

The Evolution of The Gamajet Product Line Overcoming Obstacles with Technology -Robert Delaney.

Similar presentations


Presentation on theme: "The Evolution of The Gamajet Product Line Overcoming Obstacles with Technology -Robert Delaney."— Presentation transcript:

1 The Evolution of The Gamajet Product Line Overcoming Obstacles with Technology -Robert Delaney

2 The Gamajet Mission: Gamajet is committed to providing the world with tank cleaning solutions by designing, manufacturing & innovating the most effective and efficient automated tank cleaning machines and systems that meet our customer's needs.

3 Problem: Chemical Company Couldn’t Effectively Apply their Chemical to the Holds of Ocean Going Vessels Features – 1. Two gear systems – 2. Available as SST or Bronze (no spark) – 3. flow-through or oil-lubricated – 4. capable of high concentration chemical recirculation or high impact cleaning – 5. Versatile Operating Ranges Operating Conditions – Pressure: psi (2-45 bar) – Flow: gpm ( lpm) Range: Up to 100’ (60 m) Impact: 85 lbs (39 kg) at 25’ (7.5 m) Primary Industries: Transportation, Pulp and Paper, Grain and Ethanol, Brewing and Wine. Solution: The Gamajet II Later Evolutions: The Gamajet III The Gamajet IV – Used for Cleaning – New Patent and 30% More Flow Current Version: The Gamajet IV GT – “Gear Train” Provides 30% more Life Further Stem Development and High Impact Nozzles for Impact and Durability

4 Problem: How to fit a GJ through a 3” ID (76 mm) Clean out Port in an Over-the-Road Trailer. Solution: The Gamajet V Further Evolution: Developed into a Way to Clean Totes and Smaller Tanks Features – 1. Robust – 2. Planetary Gearhead – The 1 st Introduction (Patented) – 3. Fits through 3” ID (76 mm) Opening Operating Conditions – Pressure: psi (4-80 bar) – Flow: 5-45 gpm ( lpm) Range: Up to 7.5’ (2.5 m) Impact: 15 lbs (7 kg) at 10’ (3 m) Primary Industries: Transportation, Pulp and Paper, Chemical, IBCs.

5 Problem: How to Clean Wine Barrels with a 2” (50 mm) Opening with Room for Drainage Features – 1. Fits through a 1.50” (38 mm) Opening – 2. Smallest Planetary Gearhead – 3. Small (Weighs only 1.5 lbs (.70 kg) Operating Conditions – Pressure: psi (4-100 bar) – Flow: 2-8 gpm (8-30 lpm) Range: Up to 2.5’ (.75m) Impact: 5 lbs at 2.5’ (2.5 kg at.75 m) Primary Industries: Wine, Pharmaceutical and Personal Solution: The Gamajet VII Further Evolution: “Tip” for Easy Entry Into Holes Pharmaceutical and Personal Care Applications (Small Reactors, Coating Pans (O’Hare)

6 Problem: The Weight (35 lbs/17 kg) and Size of the Gamajet IV – “Too Heavy” “Difficult to Maneuver” Not Ergonomically Friendly Features – 1. Weighs less than 15 lbs (7 kg) – 2. Planetary Gearhead – 3. Versatile Operating Ranges – 4. Same Power of Large Tank Cleaners in a Compact Size Operating Conditions – Pressure: psi (2-70 bar) – Flow: gpm ( lpm) Range: Up to 35’ Impact: 40 lbs (18 kg) at 25’ Primary Industries: Ethanol, Municipal, Dairy, Transportation, Pulp and Paper, Brewing and Wine. Solution: The Gamajet VIII

7 Problem: A (Flow-Thru) Version of the Gamajet V Features – 1. Flow-thru Gearhead (No Oil or Grease- Not as good of a lubricant but for QUALITY reasons (AB Taste) – 2. Fits thru a 3” OD or 2.80” ID (71 mm) Opening – 3. Sanitary Design Self Flushing and Draining, FDA Compliant Materials – 4. Intended for CIP Applications Operating Conditions – Pressure: psi (1-45 bar) – Flow: 5-40 gpm ( lpm) Range: Up to 5’ (1.5 m) Impact: 10 lbs (4.5 kg) at 5’ (1.5 m) Primary Industries: Pharmaceutical, Personal Care, Food and Beverage, Cosmetics, Dairy Solution: The Gamajet VI Further Evolution: This Led to the Aseptic VI - the Start to “SANITARY DESIGNING” from the Industrial World

8 Problem: How to Meet 3-A Sanitary Requirements for the Dairy Industry Features – 1.Sanitary Design Highly Polished No Crevices or Threads Self Draining Flow Thru Gearhead FDA Compliant Materials – 2. Fits thru a 3” OD or 2.80” ID (71 mm) 3. Designed for CIP Applications Operating Conditions – Pressure: psi (1-45 bar) – Flow: 5-40 gpm ( lpm) Range: Up to 5’ (1.5 m) Impact: 10 lbs (4.5 kg) at 5’ (1.5 m) Primary Industries: Pharmaceutical, Personal Care, Food and Beverage, Cosmetics, Dairy Solution: The Gamajet Aseptic VI Further Evolution: 3-A Approved and Later Revoked Approval due to the Complexity of Design. The Aseptic VI is now the primary sized machine for small-midsized tanks for Permanent Placement, for Sanitary Applications

9 Problem: Cleaning Barrels “in-place” Bung Hole Up – Users Did Not Want To OR Could Not Move Barrels For Cleaning Features – 1. Suction Capabilities – 2. Fits thru a 2” (50 mm) Opening – 3. Works with Simple Pressure Washer and Diaphragm Pump Operating Conditions – Pressure: psi (5-70 bar) – Flow: gpm (13-23 lpm) Range: up to 2.5’ (.75 m) Impact: 5 lbs at 2.5’ (2.5 kg at.75 m) Primary Industries: Wine and Beverage Solution: The Gamajet AIO Further Evolution: Used to Clean 55 Gallon Drums

10 Problem: Cleaning RACKED Barrels with in a Stacked Condition OR When Bung Hole is Difficult to Reach (Caves) Features – degree Angle for Low Clearance – Suction Capabilities – 2. Fits thru a 2” (50 mm) Opening Operating Conditions – Pressure: psi (5-70 bar) – Flow: gpm (13-23 lpm) Range: up to 2.5’ (.75 m) Impact: 5 lbs at 2.5’ (2.5 kg at.75 m) Primary Industries: Wine, Food and Beverage Solution: The Gamajet AIO FLEX Further Evolution: Flavoring Tanks

11 Problem: Needed a Lower Cost and Simpler Machine Than the Gamajet V for Cleaning IBCs (Totes) Features – 1. Durable – 2. Easy to Maintain – 3. Versatile – ” (71 mm) Clearance Operating Conditions – Pressure: psi (4-70 bar) – Flow: 5-45 gpm ( lpm) Range: Up to 7.5’ (2.5 m) Impact: 12 lbs (5.5 kg) at 10’ (3 m) Primary Industries: Tote Cleaning, Portable Restrooms, Transportation, Manholes, Wheelie Bins, Chemical Solution: The Gamajet IX Further Evolution: The Gamajet IX (Tote Blaster) is now used in many application including Portapotty Cleaning, Manhole Restoration and Small to Mid-Sized Tanks

12 Problem: How to Obtain Longer Life From a Gamajet Barrel Cleaner Features – 1. Twice as Durable as the Gamajet VII – 2. Bi-Pod Accessory Makes Cleaning Fast and Easy – 3. Fits and drains thru a 2” (50 mm) Operating Conditions – Pressure: psi (5-70 bar) – Flow: gpm (13-23 lpm) Range: up to 2.5’ (.75 m) Impact: 5 lbs at 2.5’ (2.5 kg at.75 m) Primary Industries: Wine Solution: The Gamajet HD-BB (Heavy Duty Barrel Blaster)

13 Problem: Cleaning Standard Size Underground Storage Tanks (35’/10.5 m in Length) with a 4” Insertion Clearance. Features – 1. Fits thru and 4” Opening – 2. Durable (Large Gearhead) – 3. Medium Flow and Lower Pressure – 4. Capable of Recirculating and Polishing Fuel Additional Grounding Groove for Wire Operating Conditions – Pressure: psi (3-20 bar) – Flow: gpm ( lpm) Range: 35’ (10.5 m) Impact: 25 lbs at 25’ (11.5 kg at 7.5 m) Primary Industries: Petroleum Solution: The Gamajet X

14 Problem: Cleaning Standard Size Above Ground Storage Tanks with a 2” ID Insertion Clearance and Low Pressure. Features – 1. Fits thru and 2” Opening – 2. Durable (Large Gearhead) – 3. Medium Flow and Lower Pressure – 4. Capable of Recirculating and Polishing Fuel Operating Conditions – Pressure: psi (3-7 bar) – Flow: 6-20 gpm (23-75 lpm) Range: 10’ (3 m) Impact: 7 lbs at 10’ ( 3 kg at 3 m) Primary Industries: Petroleum Solution: The Gamajet AlphaFP

15 Problem: How to Meet the Requirements of 3-A with A Rotary Impingement Tank Cleaner Features – 1. Meets the Requirements of 3-A – 2. Low Pressure Medium Flow – 3. Direct Drive Operating Conditions – Pressure: psi (1-5 bar) – Flow: gpm ( lpm) Range: 15’ (4.5 M) Impact: 10 lbs at 10’ (4.5 kg at 3 m) Primary Industries: Dairy, Food and Beverage, Pharmaceutical Solution: The Gamajet Aseptic-1 Further Evolution: Bearings, Seals,

16 Problem: How to Clean Mid-Sized Tanks ,000 Gallons in Capacity with LOWER Pressure. Features – 1. Low Pressure Operating Range – 2. Sanitary Design – FDA Compliant, Self Cleaning and Draining – 3. Direct Replacement for SprayBalls Operating Conditions – Pressure: psi (2-25 bar) – Flow: gpm ( lpm) Range: 30’ (9 m) 2,500-25,000 gal (9,500-95,000 liters) Impact: 25 lbs at 25’ (11.5 kg at 7.5 m) Primary Industries: Food and Beverage, Personal Care and Pharmaceutical, Wine, Chemical, Pulp and Paper Solution: The Gamajet PowerFLEX

17 Problem: How to Clean Through 2” Sanitary Opening with Low Pressure and High Impact Features – ” (47 MM) Clearance – 2. Operates at Low Pressure – 3. 3x the Impact of a Gamajet VII – 4. Sanitary in Design – FDA Compliant Materials, Self Cleaning and Draining Operating Conditions – Pressure: psi (2-14 bar) – Flow: 5-30 gpm ( lpm) Range: 7.5” (2.25 m) Impact: 7 lbs at 5’ (3 kg at 1.5 m) Primary Industries: Personal Care and Pharmaceutical, Food and Beverage Solution: The Gamajet NanoJET

18 Problem: How to Provide an Effective and EFFICIENT Rinsing Machine to Replace Spray Balls Features – 1. Low Pressure Machine – 2. Direct Replacement for Spray Balls – 3. Same Validatable Pattern with ONLY the NECESSARY Impact for Rinsing – Sanitary in Design (3-A minus Press in Nozzles) Operating Conditions – Pressure: psi (1-5 bar) – Flow: 5-25 gpm (20-95 lpm) Range: 2.5’ (.75 m) Impact: 3 lbs at 2.5’ (1.5 kg at.75 m) Primary Industries: Powders and Light Liquids in ALL Industries Solution: The Gamajet Intrepid

19 Problem: How to Clean Open Top Vessels or Tanks with Heavy Bottom Sediment Features – Degree Pattern – 2. Focused Force Where the Problem Is – 3. Available in 3 Sizes Operating Conditions – Pressure: Same as the Standard 360-Machine – Flow: Same as the Standard 360-Machine Range: Same as the Standard 360-Machine Impact: Same as the Standard 360-Machine Primary Industries: Petroleum, Food and Beverage, Pulp and Paper Solution: The Gamajet Directional Units Further Evolution: Starting with the Gamajet III, to the Gamajet IV, to the Gamajet VIII and the Gamajet V

20 Problem: How to Clean with a Rotary Impingement Tank Cleaning Machine When There is Not Enough Pressure Features – 1. Cost Effective: No Changes to Infrastructure – 2. Series of Standard Systems with Customizable Features – 3. CIP Systems that Start IN THE TANK Operating Conditions – Pressure: Determined Based on Application – Flow: Determined Based on Application Cost: Fraction of the Cost of Traditional CIP Systems Options: Standard Pump on a Cart to a Full System with a Heating Element, Holding Tank, Chemical Dosing Pump, Recirculating Diaphragm Pump, Chemical Holding Tank and a Touch Screen Monitor with PLC Logic and Integrated Software Primary Industries: ALL both Industrial and Sanitary Solution: MCIPs – Mobile Clean In Place Systems

21 General Systems: Inexpensive, Effective and Complete “All-In-One” Systems for Basic and General Applications PROBLEM: TOTE CLEANING Solution: Tote Blast Station Vertical Multistage Pump, Control Panel, Gamajet IX and Lot of Hoses and Flanges PROBLEM: HOW TO ACHIEVE PRESSURE FOR PORTABLE OUTDOOR TANK CLEANING Solution: GobyJET Hale High Pressure Pump, Diesel Engine, Control Panel and Choice of Gamajet on a Portable, Enclosed Skid. PROBLEM: HOW TO OBTAIN PRESSURE AND POLISH FUEL WITH A GAMAJET IN THE FIELD Solution: AlphaJET and MegaJET A Diesel or Electric Powered Pump with a Series of Filters and Hoses on a Portable Cart PROBLEM: HOW TO POWER AND AIO AND AIO FLEX SOLUTION: GAMAJET EVACUBLAST Electric or Gas Pressure Washer (Heating Optional) with a Diaphragm Pump mounted on a Portable Cart PROBLEM: HOW TO EASILY POWER A GAMAJET IX FOR PORTABLE RESTROOM CLEANING Solution: Gamajet Portable Restroom Cleaning System Gamajet IX with a light-weight, durable, gas fired pressure washer.

22 Some Gamajets Required Additional ACCESSORIES to Complete the Solution PROBLEM: INLET CONNECTIONS WERE NOT OF THE RIGHT SIZE OR LENGTH Solution: Gamajet Offers Customized Inlet Connections with Extended Lengths and Options Such as: Sanitary, NPTs, Camlock, and R-Clips PROBLEM: CLEANING FROM THE BOTTOM OF THE TANK THROUGH THE MANHOLE Solution: The Gamajet Tri-POD or Cart PROBLEM: THE SMALL HIGH PRESSURE MACHINES REGULARLY CLOG, ESPECIALLY WINE MACHINES THAT UTILIZED WELL WATER Solution: A Standard Filter PROBLEM: HOW TO KEEP A GAMAJET WINE BARREL CLEANING MACHINE IN PLACE WHEN CLEANING BUNG UP The Gamajet Bi-POD: Now Adjustable for More Clearance PROBLEM: EASY INSERTION INTO MANWAYS FOR THE TRANSPORTATION INDUSTRY Solution: The Manway Adaptor

23 Continued: Some Gamajets Required Additional ACCESSORIES to Complete the Solution PROBLEM: HOW TO PROVE THE GAMAJET IS WORKING WITHOUT HAVING TO “LISTEN” Solution: Gamajet Validator (Pressure Gauge) PROBLEM: HOW TO FORCE THE MAJORITY OF GAMAJET CLEANING AT THE BULKHEADS IN OTR TRAILERS. Solution: The Gamajet 88 (Points the Poles of the Machine at the Corners of the Trailer) PROBLEM: HOW TO CLEAN A MANHOLE WITHOUT THROWING WATER ALL OVER Solution: Manhole Cover PROBLEM: HOW TO GET ADDITIONAL IMPACT IN THE IV AND VIII WITHOUT CHANGING THE PRESSURE AND FLOW Solution: High Impact Nozzles

24 As the World Leader in Tank Cleaning Technology… We NEED your Help We are always developing new products Team of FULL-TIME Engineers Working on Three New Products As We Speak New Ideas and Application Meeting Let us know of potential applications Provide feedback on existing models Never be Afraid to Ask! And Remember, IF YOU HAVE A TANK TO CLEAN, WE HAVE A WAY TO DO IT!

25 Thank you! Any Questions?


Download ppt "The Evolution of The Gamajet Product Line Overcoming Obstacles with Technology -Robert Delaney."

Similar presentations


Ads by Google