Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Group Therapy PSY633 Quiz Chapter 8 The Selection of Clients.

Similar presentations


Presentation on theme: "Group Therapy PSY633 Quiz Chapter 8 The Selection of Clients."— Presentation transcript:

1 Group Therapy PSY633 Quiz Chapter 8 The Selection of Clients

2 1. Determining which patients do best in group therapy is difficult in part because: (233) a. group therapy is often less successful than individual b. it is difficult to differentiate patients c. group is rarely used in clinical and research settings d. a true measure of psychotherapy outcome is elusive e. researchers have a bias against group therapy

3 1. Determining which patients do best in group therapy is difficult in part because: (233) a. group therapy is often less successful than individual b. it is difficult to differentiate patients c. group is rarely used in clinical and research settings d. a true measure of psychotherapy outcome is elusive e. researchers have a bias against group therapy

4 2. Selection of clients for group therapy is, in practice, a process of: (256) a. matching client with therapist b. pure empiricism c. confronting overriding intimacy problems d. deselection e. all of the above

5 2. Selection of clients for group therapy is, in practice, a process of: (256) a. matching client with therapist b. pure empiricism c. confronting overriding intimacy problems d. deselection e. all of the above

6 3. Which of the following pretherapy factors were predictive of success in group therapy? (250) a.therapist’s prediction of outcome b.demographic data c.level of psychological sophistication d.previous self-disclosure e.none of the above

7 3. Which of the following pretherapy factors were predictive of success in group therapy? (250) a.therapist’s prediction of outcome b.demographic data c.level of psychological sophistication d.previous self-disclosure e. none of the above

8 4. The finding that _______ is predictive of favorable outcome in group has substantial research support. (251) a. long-standing problems b. a positive expectational set c. problems of a characterological nature d. a confident social persona e. all of the above

9 4. The finding that _______ is predictive of favorable outcome in group has substantial research support. (251) a. long-standing problems b. a positive expectational set c. problems of a characterological nature d. a confident social persona e. all of the above

10 5. Fear of emotional contagion is often reported by _____ patients. (247) a. borderline b. antisocial c. male d. all e. manic

11 5. Fear of emotional contagion is often reported by _____ patients. (247) a. borderline b. antisocial c. male d. all e. manic

12 6. Clients with problems in intimacy represent a ______ for group therapy. (246) a.specific indication for b.contraindication for c.lack of relevancy d.a & b e.all of the above

13 6. Clients with problems in intimacy represent a ______ for group therapy. (246) a.specific indication for b.contraindication for c.lack of relevancy d.a & b e.all of the above

14 7. Almost every group member is ______ in the sense of representing an extreme in at least one dimension, i.e., oldest, sickest, only Asian-American. (241) a. isolate b. failure c. deviant d. special e. problematic

15 7. Almost every group member is ______ in the sense of representing an extreme in at least one dimension, i.e., oldest, sickest, only Asian-American. (241) a. isolate b. failure c. deviant d. special e. problematic

16 8. Group deviants are more likely to drop out. Deviants lack characteristics such as psychological mindedness and ______ that are crucial to group participation. (241) a. interpersonal sensitivity b. denial/suppression c. anger d. high self-esteem e. low levels of introspection

17 8. Group deviants are more likely to drop out. Deviants lack characteristics such as psychological mindedness and ______ that are crucial to group participation. (241) a. interpersonal sensitivity b. denial/suppression c. anger d. high self-esteem e. low levels of introspection

18 9. Logistical reasons for terminating therapy (for example, scheduling conflicts, moving, ) played a ____ role in decisions to terminate. (239) a. major b. predictable c. consistent d. legitimate e. negligible

19 9. Logistical reasons for terminating therapy (for example, scheduling conflicts, moving, ) played a ____ role in decisions to terminate. (239) a. major b. predictable c. consistent d. legitimate e. negligible

20 10. The clients who have the least skills and attributes needed for working it group: (238) a. are those most likely to fail b. most need what the group has to offer c. rarely seek therapy d. make groups successful e. a & b

21 10. The clients who have the least skills and attributes needed for working it group: (238) a. are those most likely to fail b. most need what the group has to offer c. rarely seek therapy d. make groups successful e. a & b

22 Bonus: Clients with ____ may lead the group into a more candid and intimate culture because they are more aware of their unconscious, less inhibited and less formal. (252) a. depression b. narcissistic pd c. borderline pd d. anti-social pd e. schizoid pd

23 Bonus: Clients with ____ may lead the group into a more candid and intimate culture because they are more aware of their unconscious, less inhibited and less formal. (252) a. depression b. narcissistic pd c. borderline pd d. anti-social pd e. schizoid pd

24

25 1-d, 2- d, 3-e, 4-b,5-a, 6-d, 7-c, 8-a, 9-e, 10-e


Download ppt "Group Therapy PSY633 Quiz Chapter 8 The Selection of Clients."

Similar presentations


Ads by Google