Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Health Psychology Fourth Edition Chapter 6 Staying Healthy: Primary Prevention and Positive Psychology.

Similar presentations


Presentation on theme: "Health Psychology Fourth Edition Chapter 6 Staying Healthy: Primary Prevention and Positive Psychology."— Presentation transcript:

1 Health Psychology Fourth Edition Chapter 6 Staying Healthy: Primary Prevention and Positive Psychology

2 1. Health psychologists aim to shorten the amount of time people spend in morbidity. Morbidity is: A.Dangerous situations B.Unhealthy environments C.Disabled, ill or in pain D.Happiness E.A & B

3 1. Health psychologists aim to shorten the amount of time people spend in morbidity. Morbidity is: A.Dangerous situations B.Unhealthy environments C.Disabled, ill or in pain D.Happiness E.A & B

4 2. The transtheoretical model is also called: A.Positive psychology B.The stages of change model C.Psychoanalysis D.Psychoneuroimmunology E.All of the above

5 2. The transtheoretical model is also called: A.Positive psychology B.The stages of change model C.Psychoanalysis D.Psychoneuroimmunology E.All of the above

6 3. According to the Stages of Change Model, a person who says “I need to quit smoking” but hasn’t actually done anything is in the ____ stage. A.Maintenance B.Action C.Precontemplation D.Preparation E.Contemplation

7 3. According to the Stages of Change Model, a person who says “I need to quit smoking” but hasn’t actually done anything is in the ____ stage. A.Maintenance B.Action C.Precontemplation D.Preparation E.Contemplation

8 4. The theory of planned behavior states that people act based on three factors: perceived control, personal attitudes and: A.How expensive it is B.Whether it is hard or easy C.The subjective norm D.The relative cost E.The relative difficulty

9 4. The theory of planned behavior states that people act based on three factors: perceived control, personal attitudes and: A.How expensive it is B.Whether it is hard or easy C.The subjective norm D.The relative cost E.The relative difficulty

10 5. Approach-oriented individuals are: A.Friendlier B.Highly responsive to rewards and incentives C.More likely to be motivated by loss-framed messages D.Highly responsive to punishment or threats E.Worried about doing the wrong thing

11 5. Approach-oriented individuals are: A.Friendlier B.Highly responsive to rewards and incentives C.More likely to be motivated by loss-framed messages D.Highly responsive to punishment or threats E.Worried about doing the wrong thing

12 6. In ______ learning takes place when we learn to associate stimuli that occur together in time. (215) A.Operant conditioning B.Contingency contracting C.classical conditioning D.A token economy E.All of the above

13 6. In ______ learning takes place when we learn to associate stimuli that occur together in time. (215) A.Operant conditioning B.Contingency contracting C.classical conditioning D.A token economy E.All of the above

14 7. ____ involves learning a desired behavior by observing and imitating a role model. A.Operant conditioning B.Contingency contracting C.classical conditioning D.A token economy E.Modeling

15 7. ____ involves learning a desired behavior by observing and imitating a role model. A.Operant conditioning B.Contingency contracting C.classical conditioning D.A token economy E.Modeling

16 8. In a token economy, small tokens, such as marbles are awarded for desirable behavior. The marbles are an example of a: A. reinforcer B. punisher C. behavior D. stimulus E.A & D

17 8. In a token economy, small tokens, such as marbles are awarded for desirable behavior. The marbles are an example of a: A. reinforcer B. punisher C. behavior D. stimulus E.A & D

18 9. ____ is a paradoxical outcome in which adversity somehow leads people to greater psychological or physical well-being. A.Omnipotence B.Thriving C.Succulence D.Prolixity E.Reactance

19 9. ____ is a paradoxical outcome in which adversity somehow leads people to greater psychological or physical well-being. A.Omnipotence B.Thriving C.Succulence D.Prolixity E.Reactance

20 10. ______ promotes a strength-based, preventive approach to research and interventions. A.Positive psychology B.The medical model C.The disease model D.Psychoanalysis E.All of the above.

21 10. ______ promotes a strength-based, preventive approach to research and interventions. A.Positive psychology B.The medical model C.The disease model D.Psychoanalysis E.All of the above.

22 Bonus question. Which of the following is the best example of aerobic exercise? A.Basketball B.Baseball C.Golf D.Cycling E.Chess

23 Bonus question. Which of the following is the best example of aerobic exercise? A.Basketball B.Baseball C.Golf D.Cycling E.Chess

24

25 Experiential Learning. Learning from experience “complete” learning. A.Internships B.Service Learning C.Faculty-mentored research D.Travel Study

26 Reflection is the element that transforms simple experience to a learning experience. A.Reflection is developmental.

27 1-d 2-d 3-b 4-e 5-c 6-b 7-a 8-c 9-c 10-a

28


Download ppt "Health Psychology Fourth Edition Chapter 6 Staying Healthy: Primary Prevention and Positive Psychology."

Similar presentations


Ads by Google