Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

2008/03/121 Book Four: Lesson Two Book Four: Lesson Two The Chain of Love 讓愛傳出去.

Similar presentations


Presentation on theme: "2008/03/121 Book Four: Lesson Two Book Four: Lesson Two The Chain of Love 讓愛傳出去."— Presentation transcript:

1

2 2008/03/121 Book Four: Lesson Two Book Four: Lesson Two The Chain of Love 讓愛傳出去

3 2008/03/122 克漏字 ( 一 ) One way to become happy is to help others feel better. When you are generous and helpful to others, you are focusing outward. This limits ___1___ you feel bad about yourself. In addition, there is satisfaction in praising or helping others and in seeing their response to your kindness. One way to become happy is to help others feel better. When you are generous and helpful to others, you are focusing outward. This limits ___1___ you feel bad about yourself. In addition, there is satisfaction in praising or helping others and in seeing their response to your kindness.

4 2008/03/123 克漏字 ( 一 ) Being kind to others is a good way to ___2___ happiness. One way is by praising others. When you encourage others or give them a pat ___3___ the back, it can hit home that they can believe in themselves and reach their goals. Also, you will feel good because you help someone do something great. As Blaise Pascal said, “Kind words do not ___4___ much. Yet they accomplish much.” Being kind to others is a good way to ___2___ happiness. One way is by praising others. When you encourage others or give them a pat ___3___ the back, it can hit home that they can believe in themselves and reach their goals. Also, you will feel good because you help someone do something great. As Blaise Pascal said, “Kind words do not ___4___ much. Yet they accomplish much.”

5 2008/03/124 克漏字 ( 一 ) Another way you can show kindness is by listening. Often, others want to be ___5___ and understood. Others can be uplifted by your kindness when you listen to them. You can feel good about giving of yourself and helping someone else. As Albert Schweitzer pointed out, “As the sun makes ice ___6___, kindness causes misunderstanding, mistrust, and hostility to evaporate.” Listening helps people ___7___ the gap and feel closer. Another way you can show kindness is by listening. Often, others want to be ___5___ and understood. Others can be uplifted by your kindness when you listen to them. You can feel good about giving of yourself and helping someone else. As Albert Schweitzer pointed out, “As the sun makes ice ___6___, kindness causes misunderstanding, mistrust, and hostility to evaporate.” Listening helps people ___7___ the gap and feel closer.

6 2008/03/125 克漏字 ( 一 ) Many people just need warm praise or a helping hand. Others merely need a good friend to help them find happiness in the day. When you help others, you will feel good as well. It is true ___8___ the Dalai Lama says: “When we feel love and kindness toward others, it not only makes others ___9___ and cared for, ___10___ it helps us also to develop inner happiness and peace.” Many people just need warm praise or a helping hand. Others merely need a good friend to help them find happiness in the day. When you help others, you will feel good as well. It is true ___8___ the Dalai Lama says: “When we feel love and kindness toward others, it not only makes others ___9___ and cared for, ___10___ it helps us also to develop inner happiness and peace.”

7 2008/03/126 克漏字 ( 一 ) (1) ( ) (A) more than(B) the more(C) how much (D) much more (1) ( ) (A) more than(B) the more(C) how much (D) much more (2) ( ) (A) bring about(B) bring up (C) worry about(D) make up (2) ( ) (A) bring about(B) bring up (C) worry about(D) make up (3) ( ) (A) in(B) on(C) over(D) at (3) ( ) (A) in(B) on(C) over(D) at (4) ( ) (A) spend (B) take(C) cost(D) earn (4) ( ) (A) spend (B) take(C) cost(D) earn (5) ( ) (A) listening(B) listening to (C) listened(D) listened to (5) ( ) (A) listening(B) listening to (C) listened(D) listened to

8 2008/03/127 克漏字 ( 一 ) (6) ( ) (A) melt(B) melting(C) melted (D) to melt (6) ( ) (A) melt(B) melting(C) melted (D) to melt (7) ( ) (A) break (B) bridge(C) blame (D) battle (7) ( ) (A) break (B) bridge(C) blame (D) battle (8) ( ) (A) which(B) when(C) what (D) why (8) ( ) (A) which(B) when(C) what (D) why (9) ( ) (A) feeling loving(B) to feel loved (C) felt loving(D) feel loved (9) ( ) (A) feeling loving(B) to feel loved (C) felt loving(D) feel loved (10) ( ) (A) as(B) so(C) and(D) but (10) ( ) (A) as(B) so(C) and(D) but 答案: (1) C (2) A (3) B (4) C (5) D (6) A (7) B (8) C (9) D (10) D 答案: (1) C (2) A (3) B (4) C (5) D (6) A (7) B (8) C (9) D (10) D

9 2008/03/128 克漏字 ( 二 ) O. Henry, ___1___ the pen name of American writer William Sydney Porter, wrote more than 600 short stories and his stories are famous for their surprising endings. “The Gift of the Magi,” for example, a story ___2___ more than 100 years ago, is still one of the most popular short stories in American literature today. O. Henry, ___1___ the pen name of American writer William Sydney Porter, wrote more than 600 short stories and his stories are famous for their surprising endings. “The Gift of the Magi,” for example, a story ___2___ more than 100 years ago, is still one of the most popular short stories in American literature today.

10 2008/03/129 克漏字 ( 二 ) In “The Gift of the Magi,” Jim and Della Young are a young married couple who are very much in love, but they have ___3___ money and can hardly pay their rent. When Christmas time comes, each of them wants to give ___4___ a present. Della sells her long, beautiful hair in order to buy Jim a chain for his pocket watch. Meanwhile, Jim decides to sell his watch to buy Della a beautiful set of combs for her hair, not knowing she has cut her hair. Both have sold something dear to them in order to buy a gift ___5___ each other. In “The Gift of the Magi,” Jim and Della Young are a young married couple who are very much in love, but they have ___3___ money and can hardly pay their rent. When Christmas time comes, each of them wants to give ___4___ a present. Della sells her long, beautiful hair in order to buy Jim a chain for his pocket watch. Meanwhile, Jim decides to sell his watch to buy Della a beautiful set of combs for her hair, not knowing she has cut her hair. Both have sold something dear to them in order to buy a gift ___5___ each other.

11 2008/03/1210 克漏字 ( 二 ) ___6___ the title of the story suggests, the love of this couple is similar to that of the three wise men, ___7___ the magi, who brought gold, frankincense, and myrrh to the newborn Jesus, expecting nothing ___8___. ___9___ the magi, in this story Jim and Della sacrificed for each other the greatest treasures of their house. The selfless love these two people gave to each other was worth far more than the hair and watch each sold. The timeless message of the story ___10___ it an American favorite for many years. ___6___ the title of the story suggests, the love of this couple is similar to that of the three wise men, ___7___ the magi, who brought gold, frankincense, and myrrh to the newborn Jesus, expecting nothing ___8___. ___9___ the magi, in this story Jim and Della sacrificed for each other the greatest treasures of their house. The selfless love these two people gave to each other was worth far more than the hair and watch each sold. The timeless message of the story ___10___ it an American favorite for many years.

12 2008/03/1211 克漏字 ( 二 ) (6) ( ) (A) As (B) When (C) Before(D) Since (6) ( ) (A) As (B) When (C) Before(D) Since (7) ( ) (A) call (B) to call(C) calling (D) called (7) ( ) (A) call (B) to call(C) calling (D) called (8) ( ) (A) in turn(B) in return(C) by turns (D) for return (8) ( ) (A) in turn(B) in return(C) by turns (D) for return (9) ( ) (A) Likely(B) Unlike (C) Like(D) Likewise (9) ( ) (A) Likely(B) Unlike (C) Like(D) Likewise (10) ( ) (A) made(B) is making(C) makes (D) has made (10) ( ) (A) made(B) is making(C) makes (D) has made 答案: (1) A (2) C (3) B (4) C (5) D (6) A (7) D (8) B (9) C (10) D 答案: (1) A (2) C (3) B (4) C (5) D (6) A (7) D (8) B (9) C (10) D

13 2008/03/1212 單字測驗 ( 一 ) (1) ( ) (A) ×(B) whose(C) which(D) that (1) ( ) (A) ×(B) whose(C) which(D) that (2) ( ) (A) was written(B) writing (C) written(D) had written (2) ( ) (A) was written(B) writing (C) written(D) had written (3) ( ) (A) a bit(B) little (C) a few of (D) fewer (3) ( ) (A) a bit(B) little (C) a few of (D) fewer (4) ( ) (A) another(B) one another (C) the other(D) each other (4) ( ) (A) another(B) one another (C) the other(D) each other (5) ( ) (A) to(B) with(C) of(D) for (5) ( ) (A) to(B) with(C) of(D) for

14 2008/03/1213 單字與慣用語測驗 ( 一 ) 1.( )My father was economical, but he was ______ to us. He used to deny us nothing. 1.( )My father was economical, but he was ______ to us. He used to deny us nothing. (A) desperate(B) bleak(C) generous(D) dim 2.( )The hurricane ______ through Japan this month. It rained very much and caused serious damage. 2.( )The hurricane ______ through Japan this month. It rained very much and caused serious damage. (A) raged(B) ranged(C) raised(D) reached 3.( )When Elsa ______ the first service station, she stopped to take a rest and had a cup of coffee. 3.( )When Elsa ______ the first service station, she stopped to take a rest and had a cup of coffee. (A) passed through(B) was met with(C) ran out (D) got over 解答 : 1.( C ) 2.( A ) 3.( A )

15 2008/03/1214 單字與慣用語測驗 ( 一 ) 4.( )Steve ______ all the words written in pencil and rewrote them with a ballpoint pen in his report. 4.( )Steve ______ all the words written in pencil and rewrote them with a ballpoint pen in his report. (A) emptied(B) criticized(C) erased(D) denied 5.( )The bus broke down on the way to the next village and left the passengers ______ in the mountainous area until another bus came to their rescue. (A) stolen(B) lost(C) stranded(D) hidden 5.( )The bus broke down on the way to the next village and left the passengers ______ in the mountainous area until another bus came to their rescue. (A) stolen(B) lost(C) stranded(D) hidden 6.( )Peter turned on the heater to drive the ______ of winter night out of his room. 6.( )Peter turned on the heater to drive the ______ of winter night out of his room. (A) mass(B) trick(C) task(D) chill 解答 : 4.( C ) 5.( C ) 6.( D )

16 2008/03/1215 單字與慣用語測驗 ( 一 ) 7.( )Angela is a true friend who always stands by me as the proverb goes, “A friend ______ is a friend indeed.” (A) in despair(B) in desperation(C) in need(D) by chance 7.( )Angela is a true friend who always stands by me as the proverb goes, “A friend ______ is a friend indeed.” (A) in despair(B) in desperation(C) in need(D) by chance 8.( )The patient is making steady progress in regaining his health. His entire recovery from the operation is ______. (A) in contrast(B) at random(C) in sight (D) at times 8.( )The patient is making steady progress in regaining his health. His entire recovery from the operation is ______. (A) in contrast(B) at random(C) in sight (D) at times 9.( )In order not to harm babies, ______ women should not take the medicine that is not prescribed by the doctor. (A) entire(B) popular(C) dim(D) pregnant 9.( )In order not to harm babies, ______ women should not take the medicine that is not prescribed by the doctor. (A) entire(B) popular(C) dim(D) pregnant 解答 :7.( C ) 8.( C ) 9.( D ) 解答 :7.( C ) 8.( C ) 9.( D )

17 2008/03/1216 單字與慣用語測驗 ( 一 ) 10.( )Please don’t ______ my pet dog by the tail; otherwise, it’ll bite you. 10.( )Please don’t ______ my pet dog by the tail; otherwise, it’ll bite you. (A) grab(B) respond(C) aid (D) doom 11.( )The tornado laid the ripened rice paddies ______ overnight and made the farmers suffer a heavy loss. 11.( )The tornado laid the ripened rice paddies ______ overnight and made the farmers suffer a heavy loss. (A) due(B) entire (C) dim (D) flat 12.( )We were told that Ed’s wife is expecting, with her baby ______ in August. 12.( )We were told that Ed’s wife is expecting, with her baby ______ in August. (A) flat (B) due(C) generous (D) chilly 解答 : 10.( A ) 11.( D ) 12.( B )

18 2008/03/1217 文法測驗 ( 一 ) 1.( )The patient suffering from sleeplessness ______ awake all night and heard the clock ______ loudly. 1.( )The patient suffering from sleeplessness ______ awake all night and heard the clock ______ loudly. (A) laid; tick (B) laid; ticking (C) lay; to tick(D) lay; ticking 2.( )I came across my teacher while I ______ on campus. (A) walk(B) had walked (C) would walk (D) was walking 2.( )I came across my teacher while I ______ on campus. (A) walk(B) had walked (C) would walk (D) was walking 3.( )Lily told me the sad story, ______ her eyes ______ tears. 3.( )Lily told me the sad story, ______ her eyes ______ tears. (A) and; full of(B) with; full of (C) for; filling with(D) but; filled with 解答 : 1.( D ) 2.( D ) 3.( B )

19 2008/03/1218 文法測驗 ( 一 ) 4.( )______ the boy had ______ two one- hundred-dollar bills. (A) All; were(B) All; was (C) What; to be(D) What; being 4.( )______ the boy had ______ two one- hundred-dollar bills. (A) All; were(B) All; was (C) What; to be(D) What; being 5.( )The girl could not help ______ the thought of the barking dog which might bite her. 5.( )The girl could not help ______ the thought of the barking dog which might bite her. (A) shuddering at(B) shudder at (C) shuddering in(D) shuddered in 6.( )The student laughed in a nervous way, ______ embarrassed. (A) looking (B) looked (C) to look(D) and looking 6.( )The student laughed in a nervous way, ______ embarrassed. (A) looking (B) looked (C) to look(D) and looking 解答 : 4.( B ) 5.( A ) 6.( A ) 解答 : 4.( B ) 5.( A ) 6.( A )

20 2008/03/1219 文法測驗 ( 一 ) 7.( )When I thanked the lady ______ giving me a hand in time, she merely smiled to me ______ response. 7.( )When I thanked the lady ______ giving me a hand in time, she merely smiled to me ______ response. (A) for; for(B) because of; with(C) due; in (D) for; in 8.( )When it comes to investing his money in stocks, Tom always stops ______ twice before making a choice. (A) thinking (B) to think(C) think(D) thought 8.( )When it comes to investing his money in stocks, Tom always stops ______ twice before making a choice. (A) thinking (B) to think(C) think(D) thought 9.( ) The driver didn’t catch sight of the young lady ______ on the roadside and drove on. 9.( ) The driver didn’t catch sight of the young lady ______ on the roadside and drove on. (A) stranded (B) stranding(C) who had stranded(D) was stranded 解答 : 7.( D ) 8.( B ) 9.( A )

21 2008/03/1220 文法測驗 ( 一 ) 10.( ) After receiving help, Vicky often thought how much ______ the favor. 10.( ) After receiving help, Vicky often thought how much ______ the favor. (A) she had returned (B) had she returned (C) could she return(D) she could return 11.( )Linda was so generous that she never hesitated to help her friends ______ need. 11.( )Linda was so generous that she never hesitated to help her friends ______ need. (A) with(B) of (C) on (D) in 12.( )What might have happened to Sara if she ______ blind in that accident? 12.( )What might have happened to Sara if she ______ blind in that accident? (A) goes(B) went (C) have gone(D) had gone 解答 : 10.( D ) 11.( D ) 12.( D )


Download ppt "2008/03/121 Book Four: Lesson Two Book Four: Lesson Two The Chain of Love 讓愛傳出去."

Similar presentations


Ads by Google