Download presentation

1
**Consumer Math Mastery Test A**

Chapter 5 Practice Test Consumer Math Mastery Test A

2
**Donna buys a new car with a base price of $8,290**

Donna buys a new car with a base price of $8,290. She orders an AM/FM stereo radio for $175 and an automatic transmission for $550. She pays $507 for transportation and handling. What is the total price after she receives $1,200 for her trade- in? $ $175 + $550 + $507 = $9522 $ $1200 = $8322 Determine the actual cost, including interest, of a$3,450 used car with a down payment of $200 and 48 monthly payments of $75 each. $75 x 48 = $3600 $ $200 = $3800

3
**Joan wants to buy a 20/40/10 liability insurance policy**

Joan wants to buy a 20/40/10 liability insurance policy. How much will the total premium be if she lives in an average risk area? Use the premium table above. $339 + $69 = $408 4. Norman drove his car on a vacation trip. His odometer read when he began and at the end. If he used 25 gallons of gas, how many miles per gallon did he get? – = 470 miles 470 / 25 = 18.8 mpg 5. What is the range of Dan’s car? Its highway EPA rating is 40 mpg, and the tank holds 12 gallons. 40 mpg x 12 gallons = 480 miles How many gallons of gas does Carlos need to drive 483 miles? His car has an EPA rating of 21 miles per gallon. 483 miles / 21 miles = 23 gallons

4
**7. Cynthia drives 522. 5 miles in 9 hours and 30 minutes**

7. Cynthia drives miles in 9 hours and 30 minutes. What is her average speed? / 9.5 = 55 mph 8. Kirby makes a 416-mile trip with an average speed of 52 miles per hour. What is his travel time? 416 / 52 = 8 hours 9. If gas costs $1.29 per gallon, what is the cost to fill a 19-gallon tank? $1.29 x 19 = $ Find Julianne’s car repair expenses. Her car needs a new muffler and tailpipe. Parts will cost $ It will take two hours of labor at $55 per hour. There will be a 5% sales tax on the muffler and tailpipe. $ x .05 = $8.14 $ $8.14 = $ $ $110 = $280.89

Similar presentations

OK

6.8. Formulas: Total # of monthly payments x Amount paid per month = Total amount of monthly payments Total amount of monthly payments + Down Payment.

6.8. Formulas: Total # of monthly payments x Amount paid per month = Total amount of monthly payments Total amount of monthly payments + Down Payment.

© 2018 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google

Ppt on you can win Ppt on cloud service providers Inspirational ppt on positive attitude free download Ppt on business planning process Ppt on varactor diode applications Free download ppt on autonomous car Ppt on operators in c programming Ppt on identity property of multiplication Ppt on save environment pics Ppt on voice based web browser