Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Dropped Questions. Multiple Choice Test #1 Prologue and Chapter 1.

Similar presentations


Presentation on theme: "Dropped Questions. Multiple Choice Test #1 Prologue and Chapter 1."— Presentation transcript:

1 Dropped Questions

2 Multiple Choice Test #1 Prologue and Chapter 1

3 #11 Working in a community mental health center, Dr. Thatcher works to identify patterns of problematic behaviors and create programs to address such issues in the community. Dt. Thatcher is most likely a(n) psychologist. A. health B. industrial/organizational C. forensics D. clinical E. developmental

4 #12 Dr. Wilson administers tests to children to assess their abilities and aptitudes. He then uses this data to help children function successfully in their classrooms. Dr. Wilson is most likely a(n) psychologist. A. clinical B. educational C. cognitive D. school E. personality

5 #13 Inherited traits are to learned habits as the perspective is to the perspective. A. behavioral; social-cultural B. evolutionary; behavioral C. social-cultural; neuroscience D. neuroscience; evolutionary

6 #19 Alexandra is told that research supports the value of cosmetic surgery for boosting self-esteem. Belinda is told that the esteem-enhancing value of cosmetic surgery has been refuted by research. Both women would consider the findings common sense. This best illustrates the power of: A. random sampling B. the false consensus effect C. the hindsight bias D. illusory correlation E. the double blind procedure

7 #28 Correlation research is most useful for purposes of: A. explanation B. prediction C. control D. replication E. experimentation

8 MC #1 Answers 11. A 12. D 13. B 19. C 28. B

9 Multiple Choice Test #2 Prologue/ Chapter 1 / Chapter 2

10 Question #16 Analogy Questions 16. Resting potential is to action potential as ________ is to ________. a.association area; neural network b. sensory neuron; motor neuron c. temporal lobe; occipital lobe d. polarization; depolarization e. right hemisphere; left hemisphere

11 Question # The brain structure that provides a major link between the nervous system and the endocrine system is the: a. cerebellum b. amygdala c. reticular formation d. hypothalamus e. medulla

12 Question #23 23.In a resting state, the axon is: a. depolarized, with mostly negatively charged ions outside and positively charged ions inside. b. depolarized, with mostly positively charged ions outside and negatively charged ions inside. c. polarized, with mostly negatively charged ions outside and positively charged ions inside. d. polarized, with mostly positively charged ions outside and negatively charged ions inside.

13 Question #24 O The increasing complexity of animals' behavior was accompanied by a(n): a. increase in the size of the brainstem. b. decrease in the ratio of brain to body weight. c. increase in the size of the frontal lobes. d. increase in the amount of association area.

14 Question #26 Opiate drugs occupy the same receptor sites as what neurotransmitter? A. acetylcholine B. serotonin C. endorphins D. dopamine E. epinephrine

15 Question # 27 O Nerves are neural cables containing many: a. hormones b. endorphins c. interneurons d. axons e. lesions

16 Question #37 O Depressed mood states are linked to ________ levels of serotonin and ________ levels of norepinephrine. a. low;low b. high;high c. low;high d. high;low

17 Question #40 O A neuron will generate action potentials more often when it: a. remains below its threshold. b. receives an excitatory input. c. receives more excitatory than inhibitory inputs. d. is stimulated by a neurotransmitter.

18 Question #47 Motor neurons are to the ________ nervous system as interneurons are to the ________ nervous system. a. Sympathetic; parasympathetic b. Central; peripheral c. Autonomic; somatic d. Parasympathetic; sympathetic e. Peripheral; central

19 Question #48 If a professor accused you of cheating on a test, your adrenal glands would probably release ________ into your bloodstream. a. endorphins b. acetylcholine c. seratonin d. epinephrine e. insulin

20 Question #60 O A picture of a cat is briefly flashed in the left visual field and a picture of a mouse is briefly flashed in the right visual field of a splitbrain patient. The individual will be able to use her: a. right hand to indicate she saw a cat. b. left hand to indicate she saw a mouse. c. right hand to indicate she saw a mouse. d. eft or right hand to indicate she saw a cat. e. left or right hand to indicate she saw a mouse.

21 Question #61 O In a recent car accident, Tristan sustained damage to his right cerebral hemisphere. This injury is most likely to reduce Tristan's ability to: a. Facially express emotions b. Solve arithmetic problems c. Understanding simple verbal requests d. Process information in an orderly sequence. e. Control his aggression

22 M.C. #2 Answers 16. D 19. D 23. D 24. D 26. C 27. D 37. A 40. C 47. E 48. D 60. C 61. A

23 Multiple Choice Test #3 Prologue /Chapter 1 / Chapter 2/ Part of Chapter 3

24 Question #3 A unified understanding of the explanations provided by the neuroscience, cognitive, social- cultural, and other perspectives in psychology is most clearly provided by: A. structuralism B. behaviorism C. a psychodynamic perspective D. a biopsychosocial approach

25 Question #23 The peripheral nervous system is to sensory neurons as the central nervous system is to: A. motor neurons B. neurotransmitters C. interneurons D. the sympathetic nervous system E. the parasympathetic nervous system

26 Question #32 Studies of identical twins who have been reared apart most clearly highlight the importance of in personality development. A. testosterone B. gender schemas C. erotic plasticity D. home environments E. genetic predispositions

27 Question #37 Evolutionary Psychologists are most likely to be criticized for: A. Providing hindsight explanations for human behaviors. B. Failing to consider unconscious motivations C. Overemphasizing humans’ capacity to learn and adapt to a variety of environments. D. Underestimating gender differences in mate selection. E. Overestimating cultural differences in human sexual behaviors.

28 MC #3 Answers 3. D 23. C 32. E 37. A


Download ppt "Dropped Questions. Multiple Choice Test #1 Prologue and Chapter 1."

Similar presentations


Ads by Google