Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Jeopardy! Disc & Drum Master Cylinder Brake Tools Shop Safety Review Questions ASE 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200.

Similar presentations


Presentation on theme: "Jeopardy! Disc & Drum Master Cylinder Brake Tools Shop Safety Review Questions ASE 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200."— Presentation transcript:

1 Jeopardy! Disc & Drum Master Cylinder Brake Tools Shop Safety Review Questions ASE

2 ASE Answer: Heat A functioning brake system will quickly change vehicle movement into:

3 ASE Answer: Disc Brakes Every modern vehicle has front:

4 ASE Answer: Hydraulic Pressure Master Cylinder changes pedal force into:

5 ASE Answer: Master Cylinder Valves installed in the brake hydraulic system affect the pressure at the:

6 ASE Answer: D- All The Above Depending on the manufacturer the parking brake is operated by a _______. A- Dashboard Lever B- Foot Pedal C- Floor Lever D- All The Above

7 Review Questions Answer: Holding The parking brake on a vehicle with an automatic transmission is an example of a _____ type of brake.

8 Review Questions Answer: Rear Early brakes were installed only on the ________ wheels.

9 Review Questions Hydraulic fluid can be used to transmit _______ & _______. Answer: Force & Motion

10 Review Questions Answer: Master Cylinder The brake pedal is always connected to the ________.

11 Daily Double

12 Answer: 1. Dashboard Lever 2. Foot Pedal 3. Floor Lever Depending on the vehicle, three kinds of levers are used to operate the parking brake. Name them.

13 Shop Safety Brake dust contains a cancer causing material called ________. Answer: Asbestos

14 Shop Safety Answer: To keep parts from being lost or falling on your foot. Why should the technician keep work benches clean?

15 Shop Safety Answer: True True or False. Installing a non-stock air cleaner can affect vehicle emissions.

16 Shop Safety Answer: Respiratory A filter mask is a type of ______ protection. A- Eye B- Hand C- Respiratory D- Foot

17 Shop Safety Answer: C. Chemicals Material Safety Data Sheets are provided for all dangerous ____________. A- Procedures B- Tools C- Chemicals D- Working Conditions

18 Brake Tools Answer: Themselves Quality tools will pay for __________.

19 Brake Tools A ________ is used to measure the thickness of rotors. If a rotor is too thin, it should be ________. Answer: 1. Micrometer 2. Replaced

20 Brake Tools To quickly to test for voltage in a brake light system, use a _________. Answer: Test Light

21 Brake Tools A brake hydraulic pressure gauge must be able to read a minimum of _________ psi or ________ kPa. Answer: 1. 3, ,685

22 Brake Tools True or False: Scan tools are used to test anti-lock brakes systems. Answer: True

23 Master Cylinder Answer: 1. Pistons 2. Cylinder Bore Modern master cylinders contain two _________ which operate in a single _________.

24 Master Cylinder Since the hydraulic system is filled with brake fluid, any movement of the master cylinder _____ causes the caliper and wheel cylinder _______ to move. Answer: 1. Piston 2. Pistons

25 Master Cylinder Modern master cylinders have _________. A- One Cylinder Bore B- Two Pistons C- A Reservoir D- All Of The Above Answer: D. All Of The Above

26 Daily Double Modern wheel cylinders have one _______ and two _________. Answer: 1. Cylinder 2. Pistons

27 Answer: Leaks Master Cylinder Most master cylinder problems can be classed as types of internal and external __________.

28 Disc & Drum Most disc brake calipers are made of _______. A- Aluminum B- Cast Iron C- Steel D- Both A & B Answer: D. Both A & B

29 Disc & Drum On most ________ drum brake assemblies, the shoes and star wheel assembly can be removed as a unit. Answer: Servo

30 Disc & Drum Why are modern drum brakes sometimes called internal expanding brakes? Answer: All of the brake parts are inside of the drum and the brake shoes are pushed outward to contact the drum

31 Disc & Drum On most vehicles, the rear drum brakes are used as the _________ brakes. Answer: Parking

32 Disc & Drum What does the maximum diameter of the drum refer to? Answer: How much the drum can be turned until it is too thin


Download ppt "Jeopardy! Disc & Drum Master Cylinder Brake Tools Shop Safety Review Questions ASE 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200."

Similar presentations


Ads by Google