Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Click to Continue. Benjamin Franklin CareerPoliticsTimelineBeliefsInventions 200 400 600 800 1000 Bonus Question: 5000 pts Sources.

Similar presentations


Presentation on theme: "Click to Continue. Benjamin Franklin CareerPoliticsTimelineBeliefsInventions 200 400 600 800 1000 Bonus Question: 5000 pts Sources."— Presentation transcript:

1 Click to Continue

2 Benjamin Franklin CareerPoliticsTimelineBeliefsInventions Bonus Question: 5000 pts Sources

3 Career: 200 Question: These were Benjamin Franklin’s Careers. Answer What is a politician, writer, musician, scientist, and an inventor?

4 Career: 400 Question: This was the age of Benjamin Franklin when he first started working a printer. Answer What is 12 Years old? – He worked with his brother and than couldn’t agree with each other so Franklin went to Philadelphia.

5 Career: 600 Question: This is the first type of company that was ever to be created by Ben Franklin. Answer: What is an Insurance Company?

6 Career: 800 Question: They are the four departments in which Franklin created to help people in everyday life? Answer What is a fire station, a library, a hospital, and a police station?

7 Career: 1000 Question: The boy in the famous picture of Benjamin Franklin flying a kite. Answer: Who is the William Franklin?

8 Politics : 200 Question: This is the Founding Father who Franklin helped in writing the Declaration of Independence. Answer: Who is Thomas Jefferson?

9 Politics : 400 Question: These were the two documents that he helped write. Answer What is the Constitution and the Declaration of Independence?

10 Politics : 600 Question: This was Franklin’s position in the Pennsylvania state assembly. Answer What is a clerk?

11 Politics : 800 Question: This was the position was he elected to be shortly after the shots were fired at the battle of Lexington and Concord. Answer: What is delegate to the Second Continental Congress?

12 Politics : 1000 Question: This was the unsuccessful plan franklin created for the intercolonial government to coordinate colonial efforts during the French and Indian War. Answer: What is the Albany Plan?

13 Timeline: 200 Question: This was when and where Franklin was born. Answer: What is January 17, 1706 and Boston, Massachusetts?

14 Timeline: 400 Question: Franklin became this in Answer: What is Governor of Pennsylvania?

15 Timeline: 600 Question: This was the year he get married and had his first child? Answer: What is 1730?

16 Timeline: 800 Question: This was when Franklin died and the age he was when he when he died. Answer: What is April 17, 1990 and 84 years old?

17 Timeline: 1000 Question: This was when he preformed his kite experiment. Answer: What is a stormy June afternoon in 1752?

18 Beliefs : 200 Question: This was the religion he was raised by and Characterized by in the Library of Congress? Answer: What is Episcopalian?

19 Beliefs : 400 Question: This was what Franklin believed Independence was. Answer: What is inevitable?

20 Beliefs : 600 Question: This was what he believed God was. Answer: What is only one God and creator of all things that should be worshiped with adoration, prayed to, and to give thanks to?

21 Beliefs : 800 Question: This was the political party he was a member of. Answer: What is the Federalist Party?

22 Beliefs : 1000 Question: This was the group Franklin established of like-minded people who would strive towards improving themselves and their society. Answer: What is Junto?

23 Inventions: 200 Question: These were the type of glasses that were created by Franklin. Answer: What are bifocals? – Bifocals allowed someone to see both near and far.

24 Inventions: 400 Question: Franklin invented this to help people to swim faster in water? Answer: What are Swim Paddles?

25 Inventions: 600 Question: The invention he created to protect a building from damage due to a lightning strike. Answer: What is a Lightning Rod?

26 Inventions: 800 Question: This is the area Franklin Mapped. Answer: What is the Map for Gulf Stream?

27 Inventions: 1000 Question: These are four inventions invented by Franklin. Answer: What is the Franklin Stove, lightning rod, bifocals, and an odometer. – (answers will vary)

28 Bonus Question: 5000 pts. Question: These were Franklin’s “Thirteen Virtues” that he developed for his life. Answer: What is temperance, silence, order, resolution, frugality, industry, sincerity, justice, moderation, cleanliness, humility, Tranquility, and chastity?

29 Sources Brands, H. W. The First American: the Life and times of Benjamin Franklin. New York: Doubleday, Print. Isaacson, Walter. Benjamin Franklin: an American Life. New York: Simon & Schuster, Print. "Benjamin Franklin | PBS." PBS: Public Broadcasting Service. Web. 22 Nov "Quick Biography of Benjamin Franklin." Ushistory.org. Web. 22 Nov "The World of Benjamin Franklin." Web. 22 Nov "Benjamin Franklin Biography - Facts, Birthday, Life Story - Biography.com." Famous Biographies & TV Shows - Biography.com. Web. 22 Nov


Download ppt "Click to Continue. Benjamin Franklin CareerPoliticsTimelineBeliefsInventions 200 400 600 800 1000 Bonus Question: 5000 pts Sources."

Similar presentations


Ads by Google