Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

The University of Texas at Dallasutdallas.eduThe University of Texas at Dallasutdallas.edu.

Similar presentations


Presentation on theme: "The University of Texas at Dallasutdallas.eduThe University of Texas at Dallasutdallas.edu."— Presentation transcript:

1 The University of Texas at Dallasutdallas.eduThe University of Texas at Dallasutdallas.edu

2 The University of Texas at Dallasutdallas.edu Project HOPE and Tremendous ThirteenProject HOPE and Tremendous Thirteen Problem SpaceProblem Space  Helping Impairments with Mobile Technology Our Team’s GoalOur Team’s Goal  Focus on Requirements  Ensure Product Meets Your Goals  Find Best Solution Available with Current Technology

3 The University of Texas at Dallasutdallas.edu Discussion of our SolutionDiscussion of our Solution  Example Scenarios and Our Proposed Solutions  Refinements to the Requirements  Review of Traceability  Mock Demonstration  Why Us?  Questions

4 The University of Texas at Dallasutdallas.edu 4 Grandma is at a store to purchase groceries. Grandma wants to ask the store attendant where the items are. Grandma – (in a unclear tone)” where are the apples?” Store Attendant – “Can you say it again please?” UNCLEAR SPEECH !!!!

5 The University of Texas at Dallasutdallas.edu 5 Grandma wants to ask the store attendant what the item is used for. Grandma – “What is this product used for?” Store Attendant – “This product is used for ” Grandma - “Can you repeat it please... I forgot my hearing aid at home ” HEARING LOSS!!!!

6 The University of Texas at Dallasutdallas.edu 6 Reminder to switch on the lights at dusk “Where are the lights?” VISUAL IMPAIRMENT!!!!

7 The University of Texas at Dallasutdallas.edu 7 Grandma is going to a store to purchase a list of groceries. Grandma's forgotten to take the list along with her to purchase the items Hmmmm.....What all was I supposed to purchase from the store?

8 The University of Texas at Dallasutdallas.edu  An important part of elderly communication is handling emergency situations: Issue : Medical evacuation, Fire and any other dangerous scenarios. Solution : Speed dialing 8

9 The University of Texas at Dallasutdallas.edu  A sentence should be generated by a minimum amount of navigation of the system refers to the intuitiveness of the system. Issue: Intuitiveness of the system. Solution: Providing suggestions and auto completion for sentences 9

10 The University of Texas at Dallasutdallas.edu  An assistive person is one that is either a disabled person or a non-disabled person with whom the user wants/needs to communicate. Issue: Single language? More than one assistive person? Solution: English 10

11 The University of Texas at Dallasutdallas.edu Functional Requirement Issues  Giving a specific meaning to each picture to reduce the ambiguity, as a picture can be worth a thousand words and a thousand interpretations. Provide default representation (text, audio, pictures, categories) to vocabulary items to reduce the ambiguity. Issue: The default representation ? Solution: Text to Speech 11

12 The University of Texas at Dallasutdallas.edu The system needs to display a previously generated sentence without regeneration. if it is present in the frequently used sentences. Issue: How? And what way? Solution: Favorites, 30 most recent, situational sentences 12

13 The University of Texas at Dallasutdallas.edu  Integrating already available technologies like alarm clock in a meaningful manner. Issue: Meaningful manner? What other technologies? Solution: Calendars, reminders, picture to audio using camera. 13

14 The University of Texas at Dallasutdallas.edu  New sentence generation should be done as dynamically and with as much flexibility as possible Issue: Dynamic and flexibility is vague and not clearly defined Solution: dynamic sentence generation, auto fill options, re-ordering of sentences. Flexibility by customization, select noun, verbs etc. 14

15 The University of Texas at Dallasutdallas.edu  The system should be quick to understand(the learning time should be very low) and very easy to use. Issue: Typically old people are not good at working with latest electronics like smart phones. Solution: Use large, colorful, self explanatory icons. Also only a maximum of 6 large icons will be shown on the screen. 15

16 The University of Texas at Dallasutdallas.edu 16  The system should be customizable to every user in the context of making sense of an visual clue as the user wants, how he/she wants to view the clues and what speech should be generated (if the user wants to generate it Issue : " as the user wants" and "how he/she wants to view " Solution: 1.Customization a. Pictures b. Audio of frequently used sentences c. Audio of the selected vocabulary item d. Audio cues while navigation \selection e. Navigation through the system only by audio 2. Size/Location of the icons based on the disability and category. Non-Functional Requirement IssuesNon-Functional Requirement Issues

17 The University of Texas at Dallasutdallas.edu  The system should be easily extensible to accommodate the following typical variations: variations in interface, language, definitive needs of the user, new features, new hardware etc. Issue: Different phones have different screen sizes. How do you display icons in proper sizes on small screen phones? Solution: Application will change the number of icons based on the size of the screen. 17 Non-Functional Requirement IssuesNon-Functional Requirement Issues

18 The University of Texas at Dallasutdallas.edu 18

19 The University of Texas at Dallasutdallas.edu 19

20 The University of Texas at Dallasutdallas.edu  Customizable application interface  Flexible generation of sentences.  Intuitive interface  Dynamic generation of sentences.  Focus on requirements engineering from the start 20

21 The University of Texas at Dallasutdallas.edu 21


Download ppt "The University of Texas at Dallasutdallas.eduThe University of Texas at Dallasutdallas.edu."

Similar presentations


Ads by Google