Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Created by Patrick Dierschke ©2001 E-mail your commentsE-mail your comments Before modifying and saving: A certificate may be printed when a student answers.

Similar presentations


Presentation on theme: "Created by Patrick Dierschke ©2001 E-mail your commentsE-mail your comments Before modifying and saving: A certificate may be printed when a student answers."— Presentation transcript:

1

2 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Before modifying and saving: A certificate may be printed when a student answers the last question correctly (Slide 37). A macro is used to print out the certificate. You need to edit the macro for your printer. Refer to slide 36 for these steps.

3 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Please enter your first name: Please enter your last name: Please enter your teacher’s name: Please enter your school’s name: Student Information This slide allows students to type information that will be used to personalize the game. Students need to click on the gray button to clear the information. Then they double click in each box to enter the appropriate text. Make sure that they click on the blue button before proceeding with the game.

4 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Welcome, You are about to play, Who Wants an Education, the game that makes learning fun! You will be given a question with four possible answers. Click on the letter of the right answer, and you will advance to the next question. If you miss, you will have to start over at question #1. Good Luck!

5 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Tracking Edit questions by triple- clicking on the text of the question, and type the new question. Edit the answers in the same manner. Select the right answer by right- clicking on the letter(A,B,C,D) of the correct answer, select “Action Settings” from the menu, select “Hyperlink to:”, click on the down arrow to select “Slide…”, choose the slide that corresponds to the dollar amount of the question, and click “OK”, and “OK” again. Click on the letter of the correct answer. Can benefit students Has no effect on students Can be harmful to low-achieving students all of the above $100 Question

6 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Which of the following has NOT been linked to effective schooling? Click on the letter of the correct answer. You only have to select a hyperlink for the right answers. Testing Smaller schools and classes Teacher training technology $200 Question

7 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Effective school leaders do all of the following EXCEPT Click on the letter of the correct answer. Articulate a clear mission Create a positive school climate Hold high expectations Spend most of their time in their offices $300 Question

8 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments When people remember their high school experiences, they are most likely to recall what Click on the letter of the correct answer. Friends they had School tracking system Teachers they had Academic programs $500 Question

9 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Teachers Interest or how a teacher interacts with a student is_______. Click on the letter of the correct answer. Extracurricular Curriculum Hidden Curriculum Formal curriculum None of the above $1,000 Question

10 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Textbooks, TEKS; not very flexible Click on the letter of the correct answer. Hidden curriculum phonics extracurriculum Formal curriculum $2,000 Question

11 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments The curriculum of the 17 th century was concerned with Click on the letter of the correct answer. Religion and reading Religion and discipline Reading and arithmetic Latin and arithmetic $4,000 Question

12 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments The romantic critics of the 1960’s believed that the curriculum should be Click on the letter of the correct answer. Discipline oriented Based on social reality Using European ideals For the structure of knowledge $8,000 Question

13 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments An early promoter of vouchers in education was Click on the letter of the correct answer. Milton Friedman James Colman John Goodlad Jonathan Kozol $16,000 Question

14 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Permission to operate for a fixed length of time Click on the letter of the correct answer. Open enrollmentEducation Maintenance Organization vouchers $32,000 Question Charter schools

15 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Due to religious reasons these students choose an alternate to regular public schools. Click on the letter of the correct answer. Students in magnet schools Students in charter schools Home schooled students Students who receive vouchers $64,000 Question

16 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Opportunity-to-learn is what Click on the letter of the correct answer. Assesses students progress Is the TEKS Shows teachers what students can accomplish Gives all a level playing field $125,000 Question

17 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Just because a student does well on a test does not prove that they have learned. Click on the letter of the correct answer. FalseTrue $250,000 Question

18 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Testing does not work for all of the following EXCEPT Click on the letter of the correct answer. At-Risk students are at greater risk Testing shrinks the curriculum Lower graduation rates School accountability $500,000 Question

19 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Textbooks having the illusion or look of equality. Click on the letter of the correct answer. invisibility Linguistic bias Unreality Cosmetic bias Million Dollar Question

20 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $100! You just won You are absolutely right!

21 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments You just won That is correct! $200!

22 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $300! You just won Ms. DeLeon taught you well, you’re right!

23 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $500! You just won Great Job! You did it!

24 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $1,000! You just won Palo Alto must be a good school!

25 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $2,000! You just won You’re pretty smart!

26 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $4,000! You just won Wow! You must have studied!

27 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $8,000! You just won Awesome! Halfway to one million dollars!

28 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $16,000! You just won Super! Ms. DeLeon will be proud!

29 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $32,000! You just won Wonderful! You’ve reached the next level!

30 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $64,000! You just won You are on your way!

31 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $125,000! You just won I’ve never seen anything like it!

32 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $250,000! You just won Fantastic! This is really exciting!

33 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments $500,000! You just won One right answer to go!

34 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Wrong $0 That is not correct. You leave with

35 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Wrong $1000 That is not correct. You leave with

36 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Wrong $32,000 That is not correct. You leave with

37 Created by Patrick Dierschke ©2001 your comments your comments Certificate You’re a April 23, 2015 Use clip art or other graphics to spice up this page. Graphic sites: AOL graphics library Graphic sites: AOL graphics library You can also copy pictures off the web, and use the Paint program in Accessories of Windows to modify it for the particular slide. Created by Patrick Dierschke Amie DeLeon


Download ppt "Created by Patrick Dierschke ©2001 E-mail your commentsE-mail your comments Before modifying and saving: A certificate may be printed when a student answers."

Similar presentations


Ads by Google