Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC.

Similar presentations


Presentation on theme: "A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC."— Presentation transcript:

1 A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC Courtesy of Jill Johnson, Click for other documents

2 George Orwell - A Identify the gerund in the following sentence: Singing requires good breathing. Answer: Singing

3 George Orwell - B Identify the gerund in the following sentence: My favorite activity is singing. Answer: singing

4 George Orwell - C Identify the gerund in the following sentence: I give singing my best effort. Answer: singing

5 J.D. Salinger - A Change the boldface words to a gerund. To spend time with friends is important. Answer: Spending

6 J. D. Salinger - B Change the boldface words to a gerund. To play bluegrass music has always been my goal. Answer: Playing

7 J.D. Salinger - C Change the boldface words to a gerund. The difficulty is to find time to practice. Answer: finding

8 F. Scott Fitzgerald - A Identify the adjective phrase in the following sentence. The room with many doors was confusing. Answer: with many doors

9 F. Scott Fitzgerald - B Identify the adjective phrase in the following sentence. Tucson has been the locale of many Westerns. Answer: of many Westerns

10 F. Scott Fitzgerald - C Identify the adjective phrase in the following sentence. Many of the tourists like historical places. Answer: of the tourists

11 William Golding - A Identify the adverb phrase in the following sentence. I stepped into a huge hall. Answer: into a huge hall

12 William Golding - B Identify the adverb phrase in the following sentence. The mountain range was awesome in its beauty. Answer: in its beauty

13 William Golding - C Identify the adverb phrase in the following sentence. The doorknob turned easily for its age. Answer: for its age

14 Harper Lee - A Identify the present participle in the following sentence. A cheering crowd distracts him. Answer: cheering

15 Harper Lee - B Identify the present participle in the following sentence. The moving car gathered speed rapidly. Answer: moving

16 Harper Lee - C Identify the present participle in the following sentence. They saw their children sleeping. Answer: sleeping

17 Ray Bradbury - A Identify the past participle in the following sentence. Stunned, she didn’t know what to say. Answer: stunned

18 Ray Bradbury - B Identify the past participle in the following sentence. The disappointed crow went hungry that day. Answer: disappointed

19 Ray Bradbury - C Identify the past participle in the following sentence. The frightened rabbits, in turn, frightened the frogs. Answer: frightened

20 Stephanie Meyer - A Identify the infinitive in the following sentence. To exercise is essential for good health. Answer: to exercise

21 Stephanie Meyer - B Identify the infinitive in the following sentence. A plan to exercise is necessary. Answer: to exercise

22 Stephanie Meyer - C Identify the infinitive in the following sentence. To exercise regularly, John made a schedule. Answer: to exercise

23 Alexandre Dumas - A Identify the appositive in the following sentence. Your friend Tina is in town. Answer: Tina

24 Alexandre Dumas - B Identify the appositive in the following sentence. The Daily News, a tabloid, has the largest circulation in the city. Answer: tabloid.

25 Alexandre Dumas - C Identify the appositive in the following sentence. A beautiful collie, Skip was my favorite dog. Answer: collie.

26 Oscar Wilde - A Write how each boldfaced infinitive is used: noun, adjective, or adverb. To play basketball with grace is Michael’s gift. Answer: Noun

27 Oscar Wilde - B Write how each boldfaced infinitive is used: noun, adjective, or adverb. The team struggled to make the playoffs. Answer: Adverb

28 Oscar Wilde - C Write how each boldfaced infinitive is used: noun, adjective, or adverb. Their desire to win the city championship is admirable. Answer: Adjective

29 John Steinbeck - A Identify the participial phrase in the following sentence. Stopping too often for naps, the hare lost his race with the tortoise. Answer: Stopping too often for naps

30 John Steinbeck - B Identify the participial phrase in the following sentence. Running to the pond, the rabbits scared the frog. Answer: Running to the pond

31 John Steinbeck - C Identify the participial phrase in the following sentence. The fox, expecting a nice meal, arrived at the crane’s home. Answer: Expecting a nice meal

32 Homer - A Identify the appositive phrase in the following sentence. My brother’s car, a sporty red convertible with bucket seats, is the envy of my friends. Answer: a sporty red convertible with bucket seats

33 Homer - B Identify the appositive phrase in the following sentence. A beautiful collie, Skip was my favorite dog. Answer: A beautiful collie

34 Homer - C Identify the appositive phrase in the following sentence. The Milford Times, a weekly newspaper, has a circulation over five hundred. Answer: a weekly newspaper

35 Joseph Heller - A Identify the independent clause in the following sentence. Your check register is a record of your checks and their amounts. Answer: Your check register is a record of your checks and their amounts.

36 Joseph Heller - B Identify the independent clause in the following sentence. Each month the banks sends you a statement that shows what came into or went out of the account. Answer: Each month the banks sends you a statement

37 Joseph Heller - C Identify the independent clause in the following sentence. Before Andrew opened his checking account, he asked about the bank’s fees. Answer: He asked about the bank’s fees

38 Jane Austen - A Identify the boldfaced group of words as an independent OR subordinate (dependent) clause in the following sentence. Anyone with a checking account keeps track of the checks that he or she writes. Answer: Subordinate (dependent)

39 Jane Austen - B Identify the boldfaced group of words as an independent OR subordinate (dependent) clause in the following sentence. Veronica, who is a very organized person, keeps good financial records. Answer: Subordinate (dependent)

40 Jane Austen - C Identify the boldfaced group of words as an independent OR subordinate (dependent) clause in the following sentence. A bad check is called bad because there is no money in your account to pay it. Answer: Subordinate (dependent)

41 Jack London - A Identify the adjective clause in the following sentence. The house where he was born has been made a national shrine. Answer: where he was born

42 Jack London - B Identify the adjective clause in the following sentence. She is one who earned her honors. Answer: who earned her honors

43 Jack London - C Identify the adjective clause in the following sentence. This composition, which I wrote last year, received a grade of C. Answer: which I wrote last year

44 Herman Melville - A Identify the adverb clause in the following sentence. She plays golf as though she were in a hurry. Answer: as though she were in a hurry

45 Herman Melville - B Identify the adverb clause in the following sentence. She plays golf because she enjoys it. Answer: because she enjoys it

46 Herman Melville - C Identify the adverb clause in the following sentence. She plays golf wherever she travels. Answer: wherever she travels

47 Fyodor Dostoyevsky - A Identify the noun clause in the following sentence. Whoever wins the election will have many problems. Whoever wins the election

48 Fyodor Dostoyevsky - B Identify the noun clause in the following sentence. This is what she does. Answer: what she does

49 Fyodor Dostoyevsky - C Identify the noun clause in the following sentence. Do you know what the score is? Answer: what the score is

50 Charlotte Bronte - A Which of the following sentences can be classified as a simple sentence? 1.Greg shoveled snow, and his brother began a snow sculpture. 2.The boat nosed up to the dock; our trip was finally over. 3.Tom and Gail quickly cut and stacked the firewood. Answer: #3

51 Charlotte Bronte - B Which of the following sentences can be classified as a simple sentence? 1.Several people listened, but nobody volunteered. 2.Did you and Lee walk or ride to your dance class? 3.Sheila calls it a dragonfly; I call it a darning needle. Answer: #2

52 Charlotte Bronte - C Which of the following sentences can be classified as a simple sentence? 1. The radio crackled with static and then went out. 2. We could play a video game, or we could go to Jim’s house. 3. Lou has been baking bread, and Connie is making a big salad. Answer: #1

53 William Shakespeare - A Which of the following sentences can be classified as a compound sentence? 1. Greg shoveled snow, and his brother began a snow sculpture. 2. The boat nosed up to the dock; our trip was finally over. 3. Tom and Gail quickly cut and stacked the firewood. Answer: #1 and #2

54 William Shakespeare - B Which of the following sentences can be classified as a compound sentence? 1.Several people listened, but nobody volunteered. 2.Did you and Lee walk or ride to your dance class? 3.Sheila calls it a dragonfly; I call it a darning needle. Answer: #1 and #3

55 William Shakespeare - C Which of the following sentences can be classified as a compound sentence? 1. The radio crackled with static and then went out. 2. We could play a video game, or we could go to Jim’s house. 3. Lou has been baking bread, and Connie is making a big salad. Answer: #2 and #3

56 Ernest Hemingway - A Which of the following sentences is a complex sentence? 1.Scientists can determine the relative age of fossils from the layers of rock in which the fossils are found. 2.Fossils in lower layers are older; those in higher layers are younger. 3.The oldest fossils are approximately 3.5 billion years old. Answer: #1

57 Ernest Hemingway - B Which of the following sentences is a complex sentence? 1.The oldest fossils are approximately 3.5 billion years old. 2.If you could travel in time, would you go to the time of the dinosaurs? 3.Even the air must have smelled different that long ago! Answer: #2

58 Ernest Hemingway - C Which of the following sentences is a complex sentence? 1.These ancient fossils are traces of bacteria, which are one-celled organisms. 2.Animals without backbones came into being about 700 million years ago, but animals with backbones did not appear until about 500 million years ago. 3.The oldest fossils are approximately 3.5 billion years old. Answer: #1

59 Miguel de Cervantes - A Which of the following sentences can be classified as a compound-complex sentence? 1.Great literature, which challenges the intellect, is sometimes difficult, but it is also rewarding. 2.Great literature stirs the imagination and challenges the intellect. 3.Great literature stirs the imagination. Answer: #1

60 Miguel de Cervantes - B Which of the following sentences can be classified as a compound-complex sentence? 1. Great literature stirs the imagination. 1.Great literature, which challenges the intellect, is sometimes difficult, but it is also rewarding. 2.Great literature stirs the imagination and challenges the intellect. Answer: #2

61 Miguel de Cervantes - C Which of the following sentences can be classified as a compound-complex sentence? 1. Great literature stirs the imagination. 2. Great literature stirs the imagination and challenges the intellect. 3. Great literature, which challenges the intellect, is sometimes difficult, but it is also rewarding. Answer: #3

62 Jodi Picoult - A Write the past participle form of this common irregular verb. (example: fly flew flown) breakbroke________ Answer: broken

63 Jodi Picoult - B Write the past participle form of this common irregular verb. (example: fly flew flown) eatate________ Answer: eaten

64 Jodi Picoult - C Write the past participle form of this common irregular verb. (example: fly flew flown) Stealstole________ Answer: stolen

65 Nathaniel Hawthorne - A Name the four principal parts of the verb. Answer: Base form, present participle, past, past participle (example: go, going, went, gone)

66 Nathaniel Hawthorne - B Name the four principal parts of the verb. Answer: Base form, present participle, past, past participle (example: go, going, went, gone)

67 Nathaniel Hawthorne - C Name the four principal parts of the verb. Answer: Base form, present participle, past, past participle (example: go, going, went, gone)

68 Mary Shelley - A Make the following sentence correct by changing only one word. (Hint: The verb should correctly agree with its subject in number.) Louis Sullivan, along with his partner Dankmar Adler, are considered the inventor of the skyscraper. Answer: are is

69 Mary Shelley - B Make the following sentence correct by changing only one word. (Hint: The verb should correctly agree with its subject in number.) The ability to use steel girders by the end of the 1800s were a factor in this development. Answer: were was

70 Mary Shelley - C Make the following sentence correct by changing only one word. (Hint: The verb should correctly agree with its subject in number.) No longer were a massive stone understructure necessary under the upper levels of a building. Answer: were was

71 James Joyce - A Select the pronoun that agrees with its antecedent in number and gender. The women in the meeting expressed (her, she, their, his) opinions forcefully. Answer: their

72 James Joyce - B Select the pronoun that agrees with its antecedent in number and gender. Neither Laura nor Bess had (her, their) keys with (her, them). Answer: her and her

73 James Joyce - C Select the pronoun that agrees with its antecedent in number and gender. Laura and Bess sat with (her, their) coats on. Answer: their

74 Khaled Hosseini - A List the three degrees of comparison. Answer: positive, comparative, and superlative

75 Khaled Hosseini - B List the three degrees of comparison. Answer: positive, comparative, and superlative

76 Khaled Hosseini - C List the three degrees of comparison. Answer: positive, comparative, and superlative

77 Jon Krakauer - A Write the comparative and superlative degrees of the word cold. Answer: colder and coldest

78 Jon Krakauer - B Write the comparative and superlative degrees of the word happy. Answer: happier and happiest

79 Jon Krakauer - C Write the comparative and superlative degrees of the word fast. Answer: faster and fastest

80 Markus Zusak - A Write the comparative and superlative degrees of the word eager. Answer: more eager and most eager

81 Markus Zusak - B Write the comparative and superlative degrees of the word capable. Answer: more capable and most capable

82 Markus Zusak - C Write the comparative and superlative degrees of the word rapidly. Answer: more rapidly and most rapidly

83 Johns Hersey - A Write the comparative and superlative degrees of the word bright indicating a lesser quality. Answer: less bright and least bright

84 Johns Hersey - B Write the comparative and superlative degrees of the word excited indicating a lesser quality. Answer: less excited and least excited

85 Johns Hersey - C Write the comparative and superlative degrees of the word willingly indicating a lesser quality. Answer: less willingly and least willingly

86 Truman Capote - A Write the comparative and superlative degrees of the irregular adjective bad. Answer: worse and worst

87 Truman Capote - B Write the comparative and superlative degrees of the irregular adjective good. Answer: better and best

88 Truman Capote - C Write the comparative and superlative degrees of the irregular adjective many. Answer: more and most

89 Randy Pausch - A One of the following sentences contains a dangling modifier and one does not. Choose the CORRECT sentence. A.Upon entering the doctor’s office, a skeleton caught my attention. B.As I entered the doctor’s office, a skeleton caught my attention. Answer: B is correct

90 Randy Pausch - B One of the following sentences contains a dangling modifier and one does not. Choose the CORRECT sentence. A.Encouraged by the mayor’s new economic initiative, renovation has begun in many of the storefronts in Dock Square. B.Encouraged by the mayor’s new economic initiative, business owners have begun renovation in many of the storefronts in Dock Square. Answer: B is correct

91 Randy Pausch - C One of the following sentences contains a dangling modifier and one does not. Choose the CORRECT sentence. A. After completing seminary training, women were often denied access to the priesthood. A.After completing seminary training, women’s access to the priesthood was often denied. Answer: A is correct

92 Elie Wiesel - A One of the following sentences contains a misplaced modifier and one does not. Choose the CORRECT sentence. A.Two meetings have been held to make arrangements for a return bout in the office of the State Athletic Commission. B.Two meeting have been held in the office of the State Athletic Commission to make arrangements for a return bout. Answer: B is correct

93 Elie Wiesel - B One of the following sentences contains a misplaced modifier and one does not. Choose the CORRECT sentence. A. Mr. Richman gave his family a cabin cruiser, which, it later developed, he was unable to pay for. A.Mr. Richman gave a cabin cruiser to his family, which, it later developed, he was unable to pay for. Answer: A is correct

94 Elie Wiesel - C One of the following sentences contains a misplaced modifier and one does not. Choose the CORRECT sentence. A. The thief decided to make a run for it when he saw the police officer, abandoning the stolen car and dashing into the woods. B. When he saw the police officer, the thief decided to make a run for it, abandoning the stolen car and dashing into the woods. Answer: B is correct

95 Viktor Frankl - A List the relative pronouns. Answer: who, whom, which, that, and whose

96 Viktor Frankl - B List the relative pronouns. Answer: who, whom, which, that, and whose

97 Viktor Frankl - C List the relative pronouns. Answer: who, whom, which, that, and whose

98 Khaled Hosseini - A Choose the correct verb form given in parentheses (Hint: The relative pronoun modifies things.) Our ability to use language is one of the things that (sets, set) us apart from animals. Answer: set

99 Khaled Hosseini - B Choose the correct verb form given in parentheses (Hint: Notice the word only.) SEACON is the only one of our war games that (emphasizes, emphasize) scientific and technical issues. Answer: emphasizes

100 Khaled Hosseini - C Choose the correct verb form given in parentheses. Pick a stock that (pays, pay) good dividends. Answer: pays

101 Sue Monk Kidd - A Choose the correct verb form given in parentheses. He tells that story to (whoever, whomever) will listen. Answer: whoever

102 Sue Monk Kidd - B Choose the correct verb form given in parentheses. You will work with our senior engineers, (who, whom) you will meet later. Answer: whom

103 Sue Monk Kidd - C Choose the correct verb form given in parentheses. He sings that song to (whoever, whomever) will listen. Answer: whoever

104 JRR Tolkien - A Find the sentence that contains a correctly punctuated appositive phrase. A.Your grades are disappointing my friend. B.Your grades are disappointing, my friend. C.Your grades, are disappointing my friend. Answer: B

105 JRR Tolkien - B Find the sentence that contains a correctly punctuated appositive phrase. A.My parents will, I am sure, let me have the car tonight. B.My parents will I am sure, let me have the car tonight. C.My parent will I am sure let me have the car tonight. Answer: A

106 JRR Tolkien - C Find the sentence that contains a correctly punctuated appositive phrase. A.A syndicated column by Bernice Silverman, the noted writer, will appear in the Times-News, a local paper. B.A syndicated column by Bernice Silverman the noted writer, will appear in the Times- News a local paper. Answer: A

107 JK Rowling - A List the coordinating conjunctions. Answer: and, but, or, nor for, so, yet

108 JK Rowling - B List the coordinating conjunctions. Answer: and, but, or, nor for, so, yet

109 JK Rowling - C List the coordinating conjunctions. Answer: and, but, or, nor for, so, yet

110 William P. Young - A Correctly place a comma before a coordinating conjunction joining independent clauses. Nearly everyone has heard of love at first sight but I fell in love at first dance. Answer: sight, but

111 William P. Young - B Correctly place a comma before a coordinating conjunction joining independent clauses. I wrote to her but she did not write to me. Answer: her, but

112 William P. Young - C Correctly place a comma before a coordinating conjunction joining independent clauses. You write to her or I will write to her. Answer: her, or

113 Audrey Niffenegger - A Find the sentence that contains a non- essential clause or a non-essential participial phrase. A.Joan Thomas is the only senior who won scholarships to three colleges. B.Bismarck, which is the capital of North Dakota, is in the south central part of the state. C.The which interests me most is Hollywood. Answer: B

114 Audrey Niffenegger - B Find the sentence that contains a non- essential clause or a non-essential participial phrase. A.Mr. Orban, who is my science teacher, spoke to me. B.The city which interests me most is Omaha. C.John Thomas will go to Mt. Holyoke in September. Answer: A

115 Audrey Niffenegger - C Find the sentence that contains a non- essential clause or a non-essential participial phrase. A.The man who spoke to me is my science teacher. B.The city which interests me most is Anchorage. C.John Thomas, who was offered scholarships to three colleges, will go to Mt. Holyoke in September. Answer: C

116 Margaret Mitchell - A Find the sentence that uses a comma after a succession of introductory prepositional phrases. A.Washing and polishing the car, I developed sore muscles. B.At the edge of the deep woods near Lakeville in Cumberland County, they built a small log cabin. C.While Mario put the costume on, the accompanist played “Deep Purple.” Answer: B

117 Margaret Mitchell - B Find the sentence that uses a comma after a succession of introductory prepositional phrases. A.My parents will, I am sure, let me have the car tonight. B.Behaving like a spoiled child, he pouted and sulked. C.At the edge of town near the water tower, they built their dream house. Answer: C

118 Margaret Mitchell - C Find the sentence that uses a comma after a succession of introductory prepositional phrases. A. At the edge of the woods near our log cabin, I spotted a doe. B. Sam, please come here. C. Washing and polishing the car, I developed sore muscles. Answer: A

119 Margaret Atwood - A Place a semicolon in the correct location. The foreign situation was deteriorating rapidly that is, governments could find no basis for agreement. Answer: rapidly;

120 Margaret Atwood - B Place a semicolon in the correct location. Tension rose rapidly during yesterday’s meeting nevertheless, most of the Council members remained calm. Answer: meeting;

121 Margaret Atwood - C Place a semicolon in the correct location. Matters involving Germany and Italy were discussed representatives from these countries were therefore invited to attend. Answer: discussed;

122 Aldous Huxley - A Place a semicolon in the correct location. Tragedy depicts the individual confronted with the fact of death comedy depicts the adaptability of human society. Answer: death;

123 Aldous Huxley - B Place a semicolon in the correct location. Most of his friends had made plans for their retirement Tom had not. Answer: retirement;

124 Aldous Huxley - C Place a semicolon in the correct location. Comedy depicts the adaptability of human society tragedy depicts the individual confronted with the fact of death. Answer: society;

125 Alice Sebold - A Place a semicolon in the correct location. The Canby, the new theater on Bank Street, announced programs of Westerns, gangster pictures, and re- releases of horror and blood-and- thunder movies and the crowds, surprisingly enough, were enormous. Answer: movies;

126 Alice Sebold - B Place a semicolon in the correct location. The Rivoli, the new theater on Main Street, announced programs of Westerns, gangster pictures, and romantic comedies and the crowds, surprisingly enough, were enormous. Answer: comedies;

127 Alice Sebold - C Place a semicolon in the correct location. The Eight-Plex, the new theater at the mall, announced programs of Westerns, gangster pictures, and re- releases of horror movies and the crowds, surprisingly enough, were enormous. Answer: movies;

128 Bram Stoker - A Select the sentence with correct punctuation. A.I remember her exact words, “For tomorrow read Frost’s poem ‘Mending Wall.’” B.I remember her exact words, For tomorrow read Frost’s poem “Mending Wall.” C.I remember her exact words, “For tomorrow read Frost’s poem Mending Wall.” Answer: A

129 Bram Stoker - B Select the sentence with correct punctuation. A.“Who,” asked Mrs. Regan, “said, Life is a flight of uncarpeted stairs?” B.“Who,” asked Mrs. Regan, “said, ‘Life is a flight of uncarpeted stairs?’” C.Who, asked Mrs. Regan, said, ‘Life is a flight of uncarpeted stairs?’ Answer: B

130 Bram Stoker - C Select the sentence with correct punctuation. A.“Helen inquired, ‘Did you hear him ask, Who are you?’” B.Helen inquired, Did you hear him ask, ‘Who are you?’ C.Helen inquired, “Did you hear him ask, ‘Who are you?’” Answer: C

131 Alice Walker - A Make the following possessive. Glenda opinion Answer: Glenda’s opinion

132 Alice Walker - B Make the following possessive. Kay coat Answer: Kay’s coat

133 Alice Walker - C Make the following possessive. Gus hat Answer: Gus’s hat

134 Richard Adams - A Make the following possessive. girls gymnasium Answer: girls’ gymnasium

135 Richard Adams - B Make the following possessive. womens fashions Answer: women’s fashions

136 Richard Adams - C Make the following possessive. the Jones tennis court Answer: the Jones’ tennis court

137 Victor Hugo - A Choose the correct form of the personal pronoun in the possessive case. A.I thought the scarf was her’s. B.I thought the scarf was hers. Answer: B

138 Victor Hugo - B Choose the correct form of the personal pronoun in the possessive case. A.You have seen baseball at its best. B.You have seen baseball at it’s best. Answer: A

139 Victor Hugo - C Choose the correct form of the personal pronoun in the possessive case. A.Do you know whose book this is? B.Do you know who’s book this is? Answer: A

140 James Fenimore Cooper - A Using quality editing skills, select the better of the two sentences below. A.I get to leave for lunch at 12:18 p.m. everyday this year. B.Seniors are dismissed for lunch at 12:18 p.m. every day. Answer: B

141 James Fenimore Cooper - B Using quality editing skills, select the better of the two sentences below. A.Were you able to obtain the materials we need to conduct our science experiment? B.Did you get the materials we need to conduct our science experiment? Answer: A

142 James Fenimore Cooper - C Using quality editing skills, select one word that should be changed in the following sentence. Did you get the essential materials for our science experiment? Answer: get

143 William Faulkner - A Using quality editing skills, select the better of the two sentences below. A.There are a variety of activities. B.The activities are numerous. Answer: B

144 William Faulkner - B Using quality editing skills, select the better of the two sentences below. A.There is one thing that bothers me about your theory. B.The one essential element missing from your theory is viable proof. Answer: B

145 William Faulkner - C Using quality editing skills, select the better of the two sentences below. A.The crowd is enormous! B.There are too many people to count! Answer: A

146 Ron Hall & Denver Moore - A Select the sentence written in the active voice. A.Lightning struck the barn. B.The barn was struck by lightning. Answer: A

147 Ron Hall & Denver Moore - B Select the sentence written in the active voice. A.On the third strike the ball was dropped by the catcher. B.On the third strike the ball was dropped. C.On the third strike the catcher dropped the ball. Answer: C

148 Ron Hall & Denver Moore - C Select the sentence written in the active voice. A.These planes are flown by experienced pilots. B.Experienced pilots fly these planes. Answer: B

149 Henrik Ibsen - A Select the sentence with correct parallel structure. A.The committee studied all aspects of the problem—humane, political, and cost. B.The committee studied all aspects of the problem– humane, political, and financial. Answer: B

150 Henrik Ibsen - B Select the sentence with correct parallel structure. A.In camp a group of us tried to build up our physiques by daily calisthenics, special diets, and a strict sleeping schedule. B.In camp a group of us tried to build up our physiques by daily calisthenics, special diets, and following a strict sleeping schedule. Answer: A

151 Henrik Ibsen - C Select the sentences with correct parallel structure. A.The firm’s annual report revealed a growth in productive capacity but that sales had dropped. B.The firm’s annual report revealed a growth in productive capacity but a drop in sales. C.The firm’s report reveled that productive capacity had grown but that sales had dropped. Answer: B and C

152 Arthur Miller - A List the six traits of writing. Answer: ideas, organization, voice, sentence fluency, word choice, and conventions

153 Arthur Miller - B List the six traits of writing. Answer: ideas, organization, voice, sentence fluency, word choice, and conventions

154 Arthur Miller - C List the six traits of writing. Answer: ideas, organization, voice, sentence fluency, word choice, and conventions

155 Erich Maria Remarque - A Select the better of the two sentences given. A.The final chapter implies that the hero died a martyr’s death. B.In the final chapter it implies that the hero died a martyr’s death. Answer: A

156 Erich Maria Remarque - B Select the better of the two sentences given. A.On planes that are in flight at mealtime, they serve meals without charge. B.On planes that are in flight at meal time, meals are served without charge. Answer: B

157 Erich Maria Remarque - C Select the better of the two sentences given. A. In some countries, you don’t dare express political views openly. B. In some countries, the people don’t dare express political views openly. Answer: B

158 Sophocles - A Select the correct form for each option given. (To, Too, Two) many of your shots slice (to, too, two) the left, but he last (to, too, two) were right on the mark. Answer: Too, to, two

159 Sophocles - B Select the correct form for each option given. Fred and Jane finally washed (there, their, they’re) car. Maybe that explains why (there, their, they’re) late today; unfortunately, that excuse does not explain why they parked the car (there, their, they’re). Answer: their, they’re, there

160 Sophocles - C Select the correct form for each option given. He (cited, sited) the zoning law in his argument against the proposed (cite, site) of the gas station. Answer: cited, site

161 Henry David Thoreau - A List three conjunctive adverbs. Answers: accordingly, also, anyway, besides, certainly, consequently, conversely, finally, furthermore, hence, however, incidentally, indeed, instead, likewise, meanwhile, moreover, nevertheless, next, nonetheless, now, otherwise, similarly, specifically, still, subsequently, then, therefore, thus

162 Henry David Thoreau - B List four conjunctive adverbs. Answers: accordingly, also, anyway, besides, certainly, consequently, conversely, finally, furthermore, hence, however, incidentally, indeed, instead, likewise, meanwhile, moreover, nevertheless, next, nonetheless, now, otherwise, similarly, specifically, still, subsequently, then, therefore, thus

163 Henry David Thoreau - C List five conjunctive adverbs. Answers: accordingly, also, anyway, besides, certainly, consequently, conversely, finally, furthermore, hence, however, incidentally, indeed, instead, likewise, meanwhile, moreover, nevertheless, next, nonetheless, now, otherwise, similarly, specifically, still, subsequently, then, therefore, thus

164 Kurt Vonnegut Jr. - A List three transitional phrases. Answers: after all, as a matter of fact, as a result, at any rate, at the same time, even so, for example, for instance, in addition, in conclusion, in fact, in other words, in the first place, on the contrary

165 Kurt Vonnegut Jr. - B List four transitional phrases. Answers: after all, as a matter of fact, as a result, at any rate, at the same time, even so, for example, for instance, in addition, in conclusion, in fact, in other words, in the first place, on the contrary

166 Kurt Vonnegut Jr. - C List five transitional phrases. Answers: after all, as a matter of fact, as a result, at any rate, at the same time, even so, for example, for instance, in addition, in conclusion, in fact, in other words, in the first place, on the contrary

167 Mark Twain - A Select the correct form for each option given. The drug did not (affect, effect) the disease, an it had adverse side (affects, effects). Answer: affect, effects

168 Mark Twain - B Select the correct form for each option given. “That pizza is more (than, then) I can eat,” Tom laughed, and (than, then) we all joined him for a slice. Answer: than, then

169 Mark Twain - C Select the correct form for each option given. Omaha is (farther, further) from Milford than I thought, so my father extended the curfew (farther, further) than necessary so I wouldn’t speed home. Answer: farther, further

170 Tennessee Williams - A Select the correct form for each option given. The 1980 eruption of Mount St. Helens blasted ash (16, sixteen) miles into the sky and devastated (230, two hundred thirty) square miles of land. Answer: sixteen, 230

171 Tennessee Williams - B Select the correct form for each option given. Mrs. Johnson just turned (40, forty); however, she doesn’t look a day over (39, thirty-nine). Answer: forty, thirty-nine

172 Tennessee Williams - C Select the correct form for each option given. (150, One hundred fifty) children in our program need expensive dental treatment. Answer: One hundred fifty

173 Leo Tolstoy - A The abbreviation etc. is short for what Latin term? Answer: et cetera (meaning “and so forth”)

174 Leo Tolstoy - B In formal writing we use the Latin term et cetera to mean “and so forth”. What abbreviation of this term do we use in footnotes? Answer: etc.

175 Leo Tolstoy - C Write the following abbreviated words according to correct formal standards. lb. Xmas poli. sci. Answer: pound, Christmas, political science

176 Harriet Beecher Stowe - A Select the sentence written correctly. A.Beings as we are seniors now, we should not have to follow all the rules. B.Because we are seniors now, we should not have to follow all the rules. C.Beings that we are seniors now, we should not have to follow all the rules. Answer: B

177 Harriet Beecher Stowe - B Select the correct form for each option given. I am leaning (toward, towards) attending UNL, but I will make my final decision (toward, towards) the end of the month. Answer: toward, toward

178 Harriet Beecher Stowe - C Select the correct form for each option given. You (should have, should of) told me you were going to Lincoln today. I (would have, would of) accompanied you. Answer: should have, would have

179 Toni Morrison - A Select the correct form for each option given. The player (who, which, that) made the basket at the buzzer was named MVP. The team (who, which, that) scores the most points in this game will win the tournament. Answer: who, that

180 Toni Morrison - B Select the correct form for each option given. We are ready to start the movie! (Who’s, Whose) ready for more popcorn? (Who’s, Whose) seat is this? Answer: Who’s, Whose

181 Toni Morrison - C Select the correct form for each option given. He tells that story to (whoever, whomever) will listen. Answer: whoever

182 Maya Angelou - A Select the correct form for each option given. Our class practiced rescuing a victim trapped in a wrecked car. (You, We) were graded on (your, our) speed and (your, our) skill. Answer: We, our, our

183 Maya Angelou - B Select the correct form for each option given. (You need, One needs) a password and a credit card number to access this database. You will be billed at an hourly rate. Answer: You need

184 Maya Angelou - C Select the correct form for each option given. (The artist is, Artists are) often seen as a threat to society, especially when they refuse to conform to conventional standards of taste. Answer: Artists are

185 Lucy Grealy - A What point of view is used in the following example? You were graded on your speed and your skill. Answer: second person

186 Lucy Grealy - B What point of view is used in the following example? Just as I was losing hope, a stranger jumped off a passing boat and swam toward me. Answer: First person

187 Lucy Grealy - C What point of view is used in the following example? Artists are often seen as a threat to society, especially when they refuse to conform to conventional standards of taste. Answer: Third person

188 Shephen Crane - A Shifts in tense are noted in boldface type. Please write the corrected form of the noted verbs. There was no way I could fight the current and win. Just as I was losing hope, a stranger jumps off a passing boat and swims toward me. Answer: jumped, swam

189 Shephen Crane - B Shifts in tense are noted in boldface type. Please write the corrected form of the noted verbs. The scarlet letter is a punishment placed on Hester’s breast by the community, and yet it was an imaginative product of Hester’s own needlework. Answer: is

190 Shephen Crane - C Shifts in tense are noted in boldface type. Please write the corrected form of the noted verbs. At this point the President reads a prepared statement but refused to answer any questions. Answer: read

191 Dante Alighieri - A Complete the following cliché. Cool as a ______________ Answer: cucumber

192 Dante Alighieri - B Complete the following cliché. Playing with ____________ Answer: fire

193 Dante Alighieri - C Complete the following cliché. Light as a ______________ Answer: feather

194 Supporting Materials:. The list of the 64 authors and their titles are located at Look under Free LtoJ Support/Key Concepts and then under English. The same PDF includes the 64 concepts assessed with this PowerPoint file created for the LtoJ process. The title of the file is High School English concepts to accompany authors/titles PowerPoint. Jill uses pencils with the authors’ names as a way to randomly draw authors. Students then click on the matching book and A,B, or C is selected for the question.


Download ppt "A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC A BB CC."

Similar presentations


Ads by Google