Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Other New Year’s ChristmasFestivalsTraditions 10 20 30 40 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10.

Similar presentations


Presentation on theme: "Other New Year’s ChristmasFestivalsTraditions 10 20 30 40 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10."— Presentation transcript:

1

2 Other New Year’s ChristmasFestivalsTraditions

3 New Year’s – 10 Points QUESTION: Black-eyed peas are said to bring luck and prosperity, making them a southern staple on New Year’s Day. ANSWER: What is American Folk Arts?

4 New Year’s – 20 Points QUESTION: This culture’s New Year’s, Noj Peb Vaug, lasts for three days. Each day consists of 10 dishes throughout the day which is known as Peb Vaug - “eat 30”. These dishes include spicy-sour green papaya salad, sausage, purple sticky rice, pork, hard-cooked eggs, barbecued chicken, and syrups made of sugar cane. ANSWER: What is Hmong?

5 New Year’s – 30 Points QUESTION: For New Year’s, this culture eats roasted pig because it’s suppose to bring good luck. ANSWER: What is Hungarian?

6 New Year’s – 40 Points QUESTION: This culture’s New Year’s food is called osechi-ryori. Each dish and ingredient in osechi has meaning, such as good health, good harvest, happiness, prosperity, long life, and so on. ANSWER: What is Japanese?

7 New Year’s – 50 Points QUESTION: Tasagaan Sar is a celebration of New Year and it is a festival of white foods (color: milk, rice, diary products, etc). This represents a heartfelt spirit of people, and the individuals of this culture clean their body and mind from all bad things and start a new fresh clean life. ANSWER: What is Mongolian?

8 Christmas – 10 Points QUESTION: This culture celebrates Christmas Eve with vegetarian stuffed peppers, and vegetarian stuffed vine leaves. ANSWER: What is Bulgarian?

9 Christmas – 20 Points QUESTION: Yebeg Wot is a lamb dish, which is a considered a stew in this culture. Farmers buy lambs far in advance of Christmas to fatten them up for this thick, buttery berbere-spiced stew. ANSWER: What is Ethiopian?

10 Christmas – 30 Points QUESTION: For over 350 years, candy canes have been a delight for children and adults. Originally the candy cane was simply a white, straight stick made from pure sugar. The idea of putting these candy canes on Christmas trees was from an immigrant of this culture. He began decorating his Christmas tree with staff-shaped candy canes and others were inspired to do the same. The red stripes were added on the candy canes around ANSWER: What is German?

11 Christmas – 40 Points QUESTION: Around 85% of this is culture is Christian. Therefore Christmas is an important to celebrate. Christmas Eve, Sviary Vechir (Holy Evening) is celebrated by a ritual meal traditionally prepared with 12 mostly meatless dishes (symbolizing the 12 apostles who gathered at the Last Supper). The traditional bread, Kolach, is placed in the middle of the table. ANSWER: What is Ukrainian?

12 Christmas – 50 Points QUESTION: Figgy pudding (Christmas Pudding) is the most known holiday dessert of this culture and is thicker constancy than most puddings. It is made with dried fruit, nuts, spices, and black treacle. The pudding is topped with liquor (brandy or sherry). When made at home, each family member takes a turn at stirring the pudding while making a wish. Some people hide a coin or other trinket in the pudding as a gift for whomever finds it. ANSWER: What is English?

13 Festivals – 10 Points QUESTION: Green Corn Festival celebrates the corn harvest with a feast. It involves eating and drinking that may last for days. This festival begins when the corn begins to ripen and is celebrated with a potlatch, with a goal to use up as much of the host’s wealth as possible. ANSWER: What is American Indian?

14 Festival – 20 Points QUESTION: Espasol, a toasted sweet rice cake, is made with sweet rice flour, sugar, coconut milk, and vanilla. This snack is popular during the festival of Flores de Mayo of this culture, which occurs in May. This culture is predominately Catholic and celebrates the rain by giving praise to the Blessed Virgin Mary. The town folks gather the colorful flowers (Flores de Mayo) to decorate the parish church altars and aisles. ANSWER: What is Filipino?

15 Festival – 30 Points QUESTION: This culture’s biggest festival is Diwali, which signifies the victory of good over evil. It occurs for five consecutive days during October or November (the actual date is set by the lunar calendar). During this festival, sweets are given to loved ones and are nibbled throughout the day. ANSWER: What is Indian?

16 Festival – 40 Points QUESTION: This culture’s Harvest Mood Festival, Chusok, is over 2,000 years old and may be referred to as their Thanksgiving. This is the time to thank ancestors for the years of harvest. Songpyeon is an important dish of this festival. It is a rice cake ball filled with sesame seed, beans, red beans, chestnuts, or other nutritious ingredients. ANSWER: What is Korean?

17 Festival – 50 Points QUESTION: Turrón de Doña Pepa is a typical dessert and treat of this culture. It is prepared for the religious festivities of Señor de Milagros in October, but is available year round. The dessert is sweet and sticky and consists of layers of anise cookie sticks bathed in cane syrup, and topped with caramels and candies. ANSWER: What is Peruvian?

18 Traditions – 10 Points QUESTION: Kwanzaa is celebrated in this culture during the months of December and January. This tradition focuses on heritage appreciation and the importance of family. Two popular dishes during this celebrations are Hoppin’ John and groundnut stew. ANSWER: What is African-American?

19 Traditions – 20 Points QUESTION: Petulla (fried dough) is a dessert in this culture. It is traditionally prepared to celebrate childbirth. Each family has its own recipe that has been passed down from generation to generation. Petulla can be eaten alone or with feta cheese or honey. ANSWER: What is Albanian?

20 Traditions – 30 Points QUESTION: The Dozynki (Harvest Celebration) is one of this culture’s most respected traditions. For 1,000 years, the tenant farmers presented the lord and the lady of the manor with gifts and garlands of wheat and wild flowers are part of a fall celebration of harvest. The lord shared luscious food, drinks, and music with his tenants. The dishes are meats simmered in broth, borsch with cream, sausage, wheat dumplings, and bread. ANSWER: What is Polish?

21 Traditions – 40 Points QUESTION: Kulich and Pascha are culinary delights prepared for the Easter feast after a long period of Lenten fasting. Kulich is a rich and heavy bread cake, often made in a coffee can and frosted with icing. Pascha a special cheese cake of this culture and is made in the shape of an inverted pyramid. ANSWER: What is Russian?

22 Traditions – 50 Points QUESTION: Bolo rei, King’s Cake, is traditionally offered to people on King’s Day (January 6). It has two items inside: A small gift wrapped in parchment paper and a dry broad bean. The person who gets the slice with the gift keeps its. The person who gets the dry bean will have to pay next year’s cake. This cake is a brioche dough with dried nuts, dried and candied fruit, and shaped as a crown with a hole in the middle. ANSWER: What is Portuguese?

23 Other – 10 Points QUESTION: Dim Sum is a style of this culture’s food. It is prepared as small-bite sized or individual portions of food traditionally served in small plates. ANSWER: What is Chinese?

24 Other – 20 Points QUESTION: Pršut is a dry-cured ham, an essential part of every type of celebration in this culture. The best domestic pršut is made with the help of nature – fall and early winter are the weather conditions necessary for its making. And local bura wind (the cold, salty wind from the Adriatic) is what makes its texture and taste unique. Cut in thin, long slices, it is served with cheese and olives as an entrée or a healthy in-between meal. ANSWER: What is Croatian?

25 Other – 30 Points QUESTION: Meze table (a taste or a bite) is used to describe small plates of savory snacks that are served as a complement to drinks. The meze table is a traditional gathering place, warm, inviting, and always casual. It encourages people to come and join the party. The meze table will contain a mix of hot and cold snacks. For example, crisp sliced cucumbers, some olives, small chunks of feta cheese, a dip or spread like carp roe spread and more. ANSWER: What is Greek?

26 Other – 40 Points QUESTION: This culture’s holidays are celebrated with food. These people love to eat, and feed others. Every dinner served includes at least one dish of pasta. Whether secular or religious, it is an excuse to indulge the dishes they make and take the day off to enjoy to cook and eat it. ANSWER: What is Italian?

27 Other– 50 Points QUESTION: Haggis is a savory pudding containing sheep’s pluck (heart, liver, and lungs) with onions, stock, and spices incased in the animal’s stomach and simmered for about 3 hours. This is considered to be the national dish of this culture. It is usually served with “neeps and tattles” (turnips and potatoes). ANSWER: What is Scotland?


Download ppt "Other New Year’s ChristmasFestivalsTraditions 10 20 30 40 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10."

Similar presentations


Ads by Google