# MULTIPLICATION REVIEW. Mrs. Cook’s students jumped a total of 1,125 times in a 5 minute period. If they jump the same amount each week of the school year.

## Presentation on theme: "MULTIPLICATION REVIEW. Mrs. Cook’s students jumped a total of 1,125 times in a 5 minute period. If they jump the same amount each week of the school year."— Presentation transcript:

MULTIPLICATION REVIEW

Mrs. Cook’s students jumped a total of 1,125 times in a 5 minute period. If they jump the same amount each week of the school year of 36 weeks, how many jumps will her students have accomplished at the end of the year?

a.5505 b.6625 c.5625 d.1130

Mr. Levin’s class is running out of dry erase markers. If each of his 19 students brings in two 4 packs of markers, how many markers will the class have?

a.19 x ( 2 + 4 ) = ? b.19 x 2 x 4 = ? c.( 19 + 2 ) x 4 = ? d.( 19 x 2 ) + ( 19 x 4 ) = ?

Caleb purchased four boxes of crayons for the class. Each box has 64 crayons. How many crayons did he give to the class? How many crayons if 20 students bring in the same amount of crayons as Caleb?

a.4 x ( 64 + 20 ) = ? b.( 4 x 64 ) + ( 64 x 20 ) = ? c.4 + 64 x 20 = ? d.4 x ( 20 x 64 ) = ?

There are 426 students at Orange Elementary School. The PTA is having a spaghetti dinner to raise money for the school. If every student buys three tickets at \$6.00 each, how much money will the PTA raise for the school?

a.426 x 3 + 426 + 6 = ? b.(3 x 6) + (3 x 426) = ? c.(6 x 426) x 3 = ? d.6 + 426 x 3 = ?

All of the McDonalds in the County have decided to contribute money toward the schools. If there are 63 McDonalds and they each contribute \$150 to the schools, how much will the schools receive?

a. \$ 6450 b. \$ 3410 c. \$ 9450 d. \$ 1180

Each of the 4 th grade classrooms has an average of 20 students. If there are 4 classrooms at each grade level with the same number of students as 4 th grade, about how many students attend our school?

a. 20 x ( 4 + 6 ) = 200 b. 4 + 20 x 6 = 144 c. 4 x 20 + 6 = 86 d. 6 x 80 = 480

Mrs. Ormond orders more books for the Literature Circle selection. If she orders 20 class sets of 20 books each at \$15 per book, how much money will she spend?

a. ( 20 + 20 ) x 15 = 600 b. 20 x ( 20 x 15 ) = 6000 c. 20 + 20 + 15 = 55 d. ( 20 x 20 ) + 15 = 415

Use breaking apart to find the answer. 56 x 34 1. 56 x 34 30 4 2. 56 x 30 3. 56 x 4 4. Add the product of step 2 and step 3 ___ + ___

Use breaking apart to find the answer. 49 x 62 1. 49 x 62 60 + 2 2. 49 x 60 3. 49 x 2 4. Add the product of step 2 and step 3 ___ + ___

Use breaking apart to find the answer. 71 x 29 1. 71 x 29 20 9 2. 71 x 20 3. 71 x 9 4. Add the product of step 2 and step 3 ___ + ___

Use breaking apart to solve. 836 x 45 40 + 5 836 x 40 836 x 5 Add the product of step 2 and step 3 ___ + ___

Mrs. Smith’s grandchildren moved 2 miles down the road. She can be there in 5 minutes on her bicycle. There are 5,280 feet in a mile. How many feet will she travel each time she rides to their house?

Emmaly is learning the lattice breaking apart strategy of multiplication. It is like the multiplication grid and looks like this for 235 x 46. 200 + 30 + 5 80001200200 1200180 40 + 6

Use the lattice strategy of breaking apart to solve the problem. 752 x 51 700 + 50 + 2 350002500 50 + 1

Use the lattice strategy of breaking apart to solve the problem. 123 x 45 100 + 20 + 3 800 100 40 + 5

Use the lattice strategy of breaking apart to solve the problem. 235 x 67 200 + 30 + 5 300 1400 60 + 7

Use the lattice strategy of breaking apart to solve the problem. 368 x 24 300 + 60 + 8 1200 20 + 4

The Museum of Arts and Sciences is open 364 days each year. If 52 people visit each day, how many people visit each year? Use partial products to solve this problem. x + 3 6 4 5 2 2 x 4 2 x 60 2 x 300 50 x 4 50 x 60 50 x 300

What are the partial products created by this problem? 52 8 + 3 4 4 x 8 4 x 20 4 x 500 30 x 8 30 x 20 30 x 500 +

What are the partial products? 12 3 4 x 2 5 5 x 4 5 x 30 5 x 200 5 x 1000 20 x 4 20 x 30 20 x 200 20 x 1000

The cost of one gallon of gasoline is \$3.89. If Mrs. Broc fills up her tank each week for a year, what is a good estimate for the amount of money she will spend on gas for the year? 12 gallon tank

A refrigerator uses about \$15 each month of electricity. Joanna has two refrigerators and one freezer. What will it cost to run these appliances for the year?

My new microwave runs at 750 watts of power. The microwave popcorn bag says to cook for 2 minutes at 1000 watts of power. How long should I cook my popcorn?

Emmaly and Jordan had to sell tickets to their school’s Fall Carnival. They sold each ticket for \$.50 How much money did their school make? Saturday 10 - 12230 Saturday 12 - 2310 Saturday 2 - 4178 Saturday 4 - 6426

Using this as your benchmark, What is the best estimate for the total number of marbles the box will hold? 40

If you have 6 of the boxes completely full of marbles, how many marbles would you have?

The 4 th grade students are going to the Museum next week. There are 82 students attending with a total of 12 chaperones. Admission is \$13. How much money will be collected for the Museum trip?

Mrs. Toll takes her grandkids to a different amusement park each summer. The table shows attendance at each park. Which park has 3 times the attendance of Universal in 2010? PARK2008200920102011 DISNEY 118,000,000119,100,000120,600,000121,000,000 UNIVERSAL 35,200,00038,500,00040,250,00046,400,000 SEA WORLD 23,000,00023,500,00022,400,00023,400,000

Use the box method to solve. 243 x 56 200 + 40 + 3 10,000 50 + 6

Decompose the number to solve. 365 x 68 365 X (60 + 8) 3 6 5 3 6 5 x 8 x 6 0 + +

Mrs. Huff is planting several sections of flowers with the garden club next month. She has purchased 4 flats which each contain 12 plants. Which is equal to 4 x 12? a.( 4 x 10 ) x ( 4 x 2 ) b.( 12 x 6 ) + ( 12 x 6 ) c.4(10 + 2) d.4 + 10 x 2

Mrs. Rem needs paints and canvas for an art project. She took \$350 to the store and bought 7 tubes of paint at \$13 each and 9 canvases at \$8 each. How much money does Mrs. Rem spend? How much money does she have left over?

Mrs. Cedder is heading to Savannah. It takes 4 hours to get there at an average speed of 70 mph. Mrs. Cedder always stops in Darian to buy gas and get a bite to eat. What are the total miles to Savannah?

Mrs. Bon is having her entire family over for Thanksgiving dinner. She goes to Party World and buys 8 packs of green party cups. Each package contains 8 cups. Which will help Mrs. Bon find out how many cups she purchased? 8 + 88 + ( 4 x 4 ) 8 + 8 + 8 + 8 + 8 + 8 + 8 + 8( 4 + 4 ) x ( 4 x 4 )

All of 4 th grade will compete in the Spelling Bee. There are 73 students that have signed up for the Bee. There will be a total of 6 teams. How many more students need to sign up so there will be equal numbers of students on each team?

What multiplication problem does this array show?

Decompose 243 x 56 (200 + 40 + 3) x (50 + 6) 200 x 50 = 10,000 200 x 6 = 1200 40 x 50 = 2000 40 x 6 = 240 3 x 50 = 150 3 x 6 = 18 +

What multiplication problem does this array show?

Use Partial Products to Solve. 243 X 56 18 240 1200 150 2000 10,000 +

What multiplication problem does this array show?

Download ppt "MULTIPLICATION REVIEW. Mrs. Cook’s students jumped a total of 1,125 times in a 5 minute period. If they jump the same amount each week of the school year."

Similar presentations