Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Jeopardy Review Letter Spacing Modified Block Block Letter Personal Business Letters Letter Parts Topic Six 100 200 300 400 500.

Similar presentations


Presentation on theme: "Jeopardy Review Letter Spacing Modified Block Block Letter Personal Business Letters Letter Parts Topic Six 100 200 300 400 500."— Presentation transcript:

1 Jeopardy Review Letter Spacing Modified Block Block Letter Personal Business Letters Letter Parts Topic Six

2 Letter Spacing100 How many returns after the date in a business letter? Answer: 44

3 Letter Spacing 200 Besides the date, where else in a letter would you put 4 returns? Answer: After the complimentary closeAfter the complimentary close

4 Letter Spacing 300 How should paragraphs be spaced? Answer: Single-spaced with a Double space between paragraphsSingle-spaced with a Double space between paragraphs

5 Letter Spacing 400 If you have both an enclosure and a copy notation, how many spaces do you put between them? Answer: 11

6 Letter Spacing 500 How many spaces between the Inside Address and the Salutation? Answer: 22

7 Modified Block100 True or False: All items start at the left hand margin in a modified block letter. Answer: FalseFalse

8 Modified Block 200 What type of punctuation is used after the complimentary close? Answer: CommaComma

9 Modified Block 300 What type of punctuation is used after the salutation? Answer: ColonColon

10 Modified Block 400 What is different with paragraphs in a modified block letter as opposed to a block letter? Answer: The paragraphs are indentedThe paragraphs are indented

11 Modified Block 500 What are the tab settings in a modified block letter? Answer:.5 and and 3.2

12 Block Letter 100 True/False: In a block letter you use open punctuation. Answer: TrueTrue

13 Block Letter 200 What does open punctuation mean? Answer: There is NO punctuation after the salutation or complimentary close.There is NO punctuation after the salutation or complimentary close.

14 Block Letter 300 Vertical centering is done by going where? Answer: Page setup/layout/vertical alignmentPage setup/layout/vertical alignment

15 Block Letter 400 What are reference initials? Answer: The initials of the typist (if it is different than the sender)The initials of the typist (if it is different than the sender)

16 Block Letter 500 If you do not know the person’s name and you are sending to a business, what salutation should you use? Answer: Ladies & Gentlemen OR Dear Sir or MadamLadies & Gentlemen OR Dear Sir or Madam

17 Personal Business Letters 100 True/False: A personal business letter is one you write to your friend. Answer: FalseFalse

18 Personal Business Letters 200 All personal business letters are typed as block or modified block? Answer: Modified BlockModified Block

19 Personal Business Letters 300 In a traditional personal business letter, where do you place the sender’s address? Answer: At the top of the letter before the date.At the top of the letter before the date.

20 Personal Business Letters 400 If you are typing a non-traditional letter personal business letter, where do you put the sender’s address? Answer: After the sender’s typed name at the bottom of the letter.After the sender’s typed name at the bottom of the letter.

21 Personal Business Letters 500 What items are tabbed to 3.2 on a personal business letter? Answer: The sender’s address, the date, the complimentary close, and the typed signature.The sender’s address, the date, the complimentary close, and the typed signature.

22 Letter Parts100 True/False: There are 9 parts to a business letter. Answer: TrueTrue

23 Letter Parts 200 What is the name of the last item on a letter if all 9 parts are used? Answer: Copy NotationCopy Notation

24 Letter Parts 300 What is the formal name for the Dear… part of the letter? Answer: Salutation/GreetingSalutation/Greeting

25 Letter Parts 400 The part of the letter which contains the information you wanted the sender to have Answer: BodyBody

26 Letter Parts 500 Name the 9 parts of the letter in order Answer: Date, Inside Address, Salutation, Body, Closing, Typed Signature, Reference initials, Enclosure, Copy NotationDate, Inside Address, Salutation, Body, Closing, Typed Signature, Reference initials, Enclosure, Copy Notation

27 Topic 100 Enter question here Answer: The answerThe answer

28 Topic 200 Enter question here Answer: The answerThe answer

29 Topic 300 Enter question here Answer: The answerThe answer

30 Topic 400 Enter question here Answer: The answerThe answer

31 Topic 500 Enter question here Answer: The answerThe answer


Download ppt "Jeopardy Review Letter Spacing Modified Block Block Letter Personal Business Letters Letter Parts Topic Six 100 200 300 400 500."

Similar presentations


Ads by Google