Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Wild Animal Jeopardy 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 A) Water Water Everywhere.

Similar presentations


Presentation on theme: "Wild Animal Jeopardy 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 A) Water Water Everywhere."— Presentation transcript:

1

2 Wild Animal Jeopardy A) Water Water Everywhere B) Brr! Baby, it’s Cold Outside C) Too Silly Not to Be Real D) Animal Groupies E) You Like-a Me and I Like-a Zoo Final Jeopardy

3 Help (1) Save a duplicate of this template. (2) Enter all answers and questions in the outline view. (view/outline) (3) Change the category headings in the outline view (view/outline) (4) View as a slideshow. (5) Use the home red button after each question. (6) After all the questions have been answered or your time runs out, click at the bottom of the screen for Final Jeopardy. ©Norman Herr, 2003

4 Question Answer A-200 ANSWER: These sea mammals are sometimes called fish or even whales, but are neither. QUESTION: What is a dolphin or a porpoise?

5 Question Answer A-400 ANSWER: This water animal is a survivor from the stone age, and the closest living relative to the Tyrannosaurus Rex. QUESTION: What is a crocodile?

6 Question Answer A-600 ANSWER: This species of jellyfish is most deadly. QUESTION: What is the Australian Box Jellyfish? (More dangerous than cobra venom.)

7 Question Answer A-800 ANSWER: Two, five or eight minutes is the maximum time a River Otter can hold its breath. QUESTION: What is for eight minutes?

8 Question Answer A-1000 ANSWER: A large whale’s heart beats 9, 27 or 81 times a minute, while at rest. QUESTION: What is 9?

9 Question Answer ANSWER: This largest member of the deer family lives as far north as the Arctic. QUESTION: What is the moose? B-200

10 Question Answer B-400 ANSWER: To avoid being seen, this is a nifty trick polar bears have when sneaking up on prey. QUESTION: What is covering their black noses with a paw?

11 Question Answer B-600 ANSWER: This many penguin species live in the Antarctic. QUESTION:What is two? (There are 17 subspecies of penguin, but the only penguins that live in the Antarctic are the Emperor and the Adelie.)

12 Question Answer B-800 ANSWER: This is the average life span of a wild goldfish. QUESTION: What is 30–40 years? (According to The Encyclopedia of Animals from Ebsco Publishing.)

13 Question Answer B-1000 ANSWER: These fish spend their lives picking food out of Hammerhead Sharks’ mouths. QUESTION: What is the King Angelfish?

14 Question Answer C-200 ANSWER: This part of the Naked Mole Rat’s name is true. QUESTION: What is ‘None of it’? (It has some hair, it is not a rat or a mole, although it is a rodent. It is more closely related to a porcupine.)

15 Question Answer C-400 ANSWER: This animal resembles a giant guinea pig. QUESTION:What is a capybara?

16 Question Answer C-600 ANSWER:This animal is related to the giraffe, but has stripes like a zebra. It has a blue tongue that is over a foot long. QUESTION: What is an Okapi?

17 Question Answer C-800 ANSWER: This kind of crab can climb trees. QUESTION: What is a coconut crab?

18 Question Answer C-1000 ANSWER: This fish spends more time walking than swimming. QUESTION:What is the Rosy-Lipped Batfish? (Crawls on strong, leg-like fins.)

19 Question Answer D-200 ANSWER: If you are in a clutch, these creatures are around you. QUESTION: What are ‘chickens’?

20 Question Answer D-400 ANSWER: The phrase a ‘gaggle of geese’ isn’t the only way to talk about a group of geese. What else works? QUESTION: What is a SKEIN of geese?

21 Question Answer D-600 ANSWER: These birds travel in an ‘exaltation.’ QUESTION: What is the lark?

22 Question Answer D-800 ANSWER: Crows in a group are called this unusual name. QUESTION: What is a MURDER?

23 Question Answer D-1000 ANSWER: These are two of the four names for a group of RATS. QUESTION:What is a colony, pack, plague or swarm?

24 Question Answer E-200 ANSWER: Veterinarians who work in this environment are among the most general of all veterinary practitioners. They practice all facets of veterinary medicine on a broad spectrum of animals. QUESTION: What is a zoo veterinarian?

25 Question Answer E-400 ANSWER: Except for zoos, this animal is only found on the island of Madagascar. QUESTION:What is the Ring-Tailed Lemur?

26 Question Answer E-600 ANSWER: The panda is the featured animal for the Friends of this zoo. QUESTION: What is the National Zoo?

27 Question Answer E-800 ANSWER: This animal commonly found in zoos also lends its name to a monster in the Harry Potter series. QUESTION: What is a basilisk?

28 Question Answer E-1000 ANSWER: This is the location of the earliest known collection of animals. QUESTION:What is Iraq?

29 Question Answer FINAL JEOPARDY ANSWER: The other names for this bird are kent, white-back, pate, the Van Dyke and the Lord God bird (as in “Lord God, what a bird!”). QUESTION: What is the Ivory-Billed Woodpecker.


Download ppt "Wild Animal Jeopardy 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 200 400 600 800 1000 A) Water Water Everywhere."

Similar presentations


Ads by Google