Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Millie convinced me to give you guys something to review so here goes…

Similar presentations


Presentation on theme: "Millie convinced me to give you guys something to review so here goes…"— Presentation transcript:

1 Millie convinced me to give you guys something to review so here goes…

2 Click on the next or the arrow button to reveal the answers but see if you can answer the question before you look at the answer!

3 HINT: Genesis 11:7 ANSWER: THEIR LANGUAGE WAS CONFUSED. Recap: after they got off the boat they were supposed to “be fruitful and multiply and fill the earth” (Gen 9:1) but they were disobedient. Instead they decided to “build for ourselves a city, and make a tower whose top will reach into heave, making for ourselves a name, otherwise we will be scattered abroad over the face of the earth” (Gen 11:4). They nixed God’s plan and came up with their own plan so God confused their language and forced them to move as He had originally instructed (Gen 11:9).

4 HINT: John 12:9-11 ANSWER: JEWS WERE BELIEVING IN JESUS AND WERE CONVERSTING TO CHRISTIANITY. Recap: Everyone knew Lazarus was dead and buried. When they saw him alive they began to believe that there was more to this Jesus than just a rule breaker. He was proof that Jesus was the son of God.

5 HINT: John 5:5 ANSWER: 38 YEARS Recap: the disciples couldn’t believe he was just sitting there waiting for the miracle to come get him. He needed to get up and be healed. The lesson for us is to know that God won’t do what we can already do for ourselves. Sometimes we have to take a step of faith and believe the miracle is waiting and all we have to do is take a step of faith!

6 HINT: John 2:9 ANSWER: HE TURNED WATER TO WINE. Recap: a wedding was probably the most elaborate event in those days. Wine was super important. Mary told Jesus the family needed help. He was at first reluctant but he did it. The servants were allowed to witness the miracle, those in the wedding weren’t there to see what he had done. Sometimes the servants (you and I) have the best seat in the house!

7 HINT: 2 Samuel 13:14 ANSWER: SHE WAS RAPED BY HER ½ BROTHER AMNON. Recap: Amnon was so taken by Tamar he felt “sick” with lust for her. He watched her intently as she baked, then took advantage of her and tossed her aside leaving her devastated with this shame. King David didn’t do anything about it. His inaction brought great devastation on his house when his other son decided to defend Tamar himself.

8 HINT: Genesis 8:9 ANSWER: THERE WAS NO DRY LAND FOR HER TO REST Recap: Noah sent the dove out to determine whether or not the ground was dry. When the dove came back he knew the grund was still covered with water so they had to stay on the boat a while longer.

9 HINT: Exodus 32:15-16, 19-20 ANSWER: TWICE! Recap: When Moses first came down from the mountain he discovered the people had created a golden statue and were worshiping a “false God”. In his anger he threw the stones on the ground and had to go back up to the mountain top for another 40 days for God to give them to him again. IF YOU CAN REMEMBER THIS  RECAP THERE’S A 5 point BONUS:

10 HINT: Genesis 8:9 ANSWER: THERE WAS NO DRY LAND FOR HER TO REST Recap: Noah sent the dove out to determine whether or not the ground was dry. When the dove came back he knew the grund was still covered with water so they had to stay on the boat a while longer.

11 HINT: Abraham and Sara ANSWER: To arrange in an orderly manner; UNDER. It is the Hebrew word for SUBMISSION Recap: Sara was a submissive wife and did all that Abraham asked her to do. This was God’s original order. A husband was submit to God and the wife would submit to her husband knowing that he heard directly from God. IF YOU CAN REMEMBER THIS  RECAP THERE’S A 5 point BONUS:

12  Everyone who can name a commandment will be asked to name one for a bonus point

13 HINT: John 11: 17 ANSWER: FOUR Recap: Back then the people believed that the spirit of a person dwelled in them until the 4 th day. They remained hopeful that their loved ones could return based on this thinking. Jesus couldn’t call him out before then. The people would not have given God credit for giving him life. God’s timing is always perfect.

14 HINT: They were in a cemetery. ANSWER: If Jesus had said “COME FORTH” in the middle of a cemetery everyone would have popped out of their tombs!

15 HINT: 2 Samuel 11:1 ANSWER: HE WASN’T ON THE BATTLE LINE, WHERE HE WAS SUPPOSED TO BE WITH HIS ARMY. Recap: Had David been on the front lines and not dilly dallying at home he wouldn’t have seen Bathsheba at that window and wouldn’t have fallen into sin.

16 HINT: Genesis 7:12 ANSWER: IT RAINED FOR 40 DAYS AND 40 NIGHTS Recap: God had searched the earth and found everything was evil. He grieved. It had only been around 1000 years since Adam and Eve were put on the earth. God found favor in Noah so he planned to wipe out the earth and start again by sparing Noah and his family. (Genesis 6:5-8)

17 Let’s see how well you remember names

18 HINT: Matthew 1 ANSWER: RAHAB (A prostitute), RUTH (A Moabite who converted to Judaism), BATHSHEBA (Adulteress), Recap: This is significant because we continually discount ourselves or disqualify ourselves from the royal inheritance God has for us. This shows us that God doesn’t care about our background, he’s more interested in where our hearts are now and once we’re adopted and made His we can’t be cut off! IF YOU CAN REMEMBER THIS  RECAP THERE’S A 5 point BONUS:

19 HINT: 1 Samuel 17 ANSWER: David, the shepherd boy and son of Jesse

20 HINT: Genesis 6:5 ANSWER: NOAH

21 HINT: Chapter 4 verse 14 of the book named by her ANSWER: ESTHER

22 HINT: Hebrews 12:2 ANSWER: JESUS

23 HINT: Matthew 14:29 ANSWER: PETER

24 HINT: can’t tell again! ANSWER: JOB

25 HINT: John ANSWER: The HOLY SPIRIT

26 HINT: Genesis 4:10 ANSWER: ABEL

27 HINT: Genesis 32:24-32 ANSWER: JACOB

28 HINT: John 2:9 ANSWER: The SERVANTS

29 HINT: Genesis 9:22 ANSWER: HAM (father of Canaan), also Noah’s son

30 HINT: Revelation 19:13 ANSWER: GOD

31 HINT: Daniel 3:1 ANSWER: KING NEBUCHADNEZZAR

32 HINT: John 14:16-18 ANSWER: THE HOLY SPIRIT

33 HINT: 1 Samuel 16:13 ANSWER: David

34 HINT: Genesis 37:27-28 ANSWER: JOSEPH

35 HINT: Genesis 7:16 ANSWER: GOD closed it Himself before the rain came.

36 HINT: First four books of the New Testament ANSWER: MATTHEW, MARK, LUKE, JOHN

37 HINT: Revelation 22:8 ANSWER: JOHN

38 HINT: Genesis 2:2-3 ANSWER: His mother

39 HINT: Genesis 2:5-6 ANSWER: Pharaoh’s daughter BONUS: Who ended up being called to nurse and raise Moses? I won’t answer this one. Keep reading Genesis 2 and you’ll see the answer. PS I LOVE THIS STORY!

40 HINT: 1 Samuel 3 ANSWER: SAMUEL (he became the prophet of God for King Saul and King David).

41 Let’s see who remembers …finish these verses.

42 HINT: Proverbs 31:10 ANSWER: NOBLE

43 HINT: Psalm 46:10 ANSWER: I AM GOD

44 HINT: Psalm 119:105 ANSWER: LAMP

45 HINT: Proverbs 15:1 ANSWER: GENTLE

46 HINT: Psalm 91:11 ANSWER: ANGELS

47 HINT: Matthew 22:37 ANSWER: LOVE

48 HINT: Joshua 1:8 ANSWER: MEDITATE

49 HINT: JOHN 5:18 ANSWER: EQUAL WITH GOD DOUBLE POINT QUESTION 4 points!

50 HINT: Jeremiah 17:9 ANSWER: HEART

51 HINT: none ANSWER: PROPHET

52 HINT: Hebrews 11:11 ANSWER: FAITHFULNESS & SUBMISSION

53 HINT: JOHN 14:1-2 ANSWER: PREPARE A PLACE FOR YOU DOUBLE POINT QUESTION 4 points!

54 HINT: Ezekiel 28:17 ANSWER: PRIDE

55 HINT: John 3:16 ANSWER: HIS ONLY SON

56 HINT: Psalm 139:23 ANSWER: SEARCH

57 HINT: John 4 ANSWER: SHE WENT BACK AND TOLD EVERYONE

58 HINT: Acts 5:29 ANSWER: NO

59 HINT: Proverbs 4:23 ANSWER: MOUTH

60 HINT: Psalm 107:20 ANSWER: HEALED

61 HINT: James 4:17 ANSWER: SIN

62 HINT: Psalm 116:1 ANSWER: HEARD

63 HINT: Genesis 1:27 ANSWER: IMAGE

64 HINT: Ephesians 4:29 ANSWER: FOUL

65 HINT: James 5:13 ANSWER: PRAY

66 HINT: James 4:8 ANSWER: COME CLOSE TO YOU

67 HINT: James 4:7 ANSWER: FLEE FROM YOU

68 HINT: Deuteronomy 6:5 ANSWER: HEARTS

69 HINT: Romans 8:28 ANSWER: LOVE HIM

70 HINT: Colossians 3:16 ANSWER: DWELL

71 HINT: Matthew 7:2 ANSWER: YOU WILL BE JUDGED DOUBLE POINT QUESTION 4 points!

72 HINT: Romans 10:9 ANSWER: SAVED


Download ppt "Millie convinced me to give you guys something to review so here goes…"

Similar presentations


Ads by Google