Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Other New Year’s ChristmasFestivalsTraditions 10 20 30 40 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10.

Similar presentations


Presentation on theme: "Other New Year’s ChristmasFestivalsTraditions 10 20 30 40 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10."— Presentation transcript:

1

2 Other New Year’s ChristmasFestivalsTraditions

3 New Year’s – 10 Points QUESTION: What culture of SPIFFS eats Black Eye Peas for New Year’s? Hints: Three words Am___ F___ A ANSWER: American Folk Art

4 New Year’s – 20 Points QUESTION: For New Year’s, what culture of SPIFFS eats these dishes: spicy-sour green papaya salad, sausage, purple sticky rice, pork, hard-cooked eggs, barbecued chicken, and syrups made of sugar cane? Hint: Part of the Chinese heritage. Known as the enemies of the Disney movie “Mulan”. ANSWER: Hmong Pronounced as “Mong”

5 New Year’s – 30 Points QUESTION: For New Year’s, this culture eats roasted pig because it’s suppose to bring good luck. What culture of SPIFFS eats this? Hint: You get hungr… ANSWER: Hungarian

6 New Year’s – 40 Points QUESTION: For New Year’s, what SPIFFS culture’s food is called osechi-ryori and the dishes and ingredients has a meaning, such as good health, good harvest, happiness, prosperity, long life, and so on? Hint: Asian ANSWER: Japanese

7 New Year’s – 50 Points QUESTION: What SPIFFS culture celebrates their New Year with eating white foods (color: milk, rice, diary products, etc.)? Hint: From country north of China ANSWER: Mongolian

8 Christmas – 10 Points QUESTION: What SPIFFS culture celebrates Christmas Eve with vegetarian stuffed peppers, and vegetarian stuffed vine leaves? Hint: Bulg… ANSWER: Bulgarian

9 Christmas – 20 Points QUESTION: What SPIFFS culture eats Yebeg Wot (a lamb dish stew) for Christmas? Hint: From northern Africa ANSWER: Ethiopian

10 Christmas – 30 Points QUESTION: What SPIFFS culture or the individual who inspired others to use candy canes to decorate Christmas trees? Hint: Where were Hansel and Gretel from? ANSWER: German

11 Christmas – 40 Points QUESTION: What SPIFFS culture celebrates Sviary Vechir (Holy Evening) with a ritual meal traditionally prepared with 12 mostly meatless dishes and Kolach (traditional bread)? Hint: From Europe ANSWER: Ukrainian

12 Christmas – 50 Points QUESTION: What SPIFFS culture eats figgy pudding (Christmas Pudding), the most known holiday food of this culture? Figgy pudding has a thick consistency and is made with dried fruit, nuts, spices, and black treacle. Hint: The language you speak. ANSWER: English

13 Festivals – 10 Points QUESTION: What SPIFFS culture celebrates the Green Corn Festival with a feast and involves eating and drinking that may last for days? Hint: First to live on the “American” land. ANSWER: American Indian

14 Festival – 20 Points QUESTION: What SPIFFS culture eats espasol, a toasted sweet rice cake that is made with sweet rice flour, sugar, coconut milk, and vanilla? Hint: From an island. ANSWER: What is Filipino.

15 Festival – 30 Points QUESTION: What SPIFFS culture celebrates their biggest festival, Diwali, which signifies the victory of good over evil? During this festival, sweets are given to loved ones and are nibbled throughout the day. Hint: From south Asia. ANSWER: Indian

16 Festival – 40 Points QUESTION: What SPIFFS culture celebrates their Harvest Moon Festival, Chusok, as a Thanksgiving and thank their ancestors for the years of harvest. Hint: From a country that is split into two. ANSWER: Korean

17 Festival – 50 Points QUESTION: What SPIFFS culture eats Turrón de Doña Pepa, a typical dessert? The dessert is sweet and sticky and consists of layers of anise cookie sticks bathed in cane syrup, and topped with caramels and candies. Hint: From South America ANSWER: Peruvian

18 Traditions – 10 Points QUESTION: What SPIFFS culture celebrates Kwanzaa during the months of December 26 th to January 1 st ? This tradition focuses on heritage appreciation and the importance of family. Two popular dishes during this celebrations are Hoppin’ John and groundnut stew. ANSWER: African-American

19 Traditions – 20 Points QUESTION: What SPIFFS culture eats Petulla (fried dough), a dessert that is traditionally prepared to celebrate childbirth? Hints: From Europe Starts with A ANSWER: Albanian

20 Traditions – 30 Points QUESTION: What SPIFFS culture celebrates the Dozynki (Harvest Celebration)? When meals such as meats simmered in broth, borsch with cream, sausage, wheat dumplings, and bread are shared with one another. Hint: From Europe Begins with P ANSWER: Polish

21 Traditions – 40 Points QUESTION: What SPIFFS culture eats Kulich, a culinary delight that prepared for the Easter feast after a long period of Lenten fasting? Hint: From country of two continents ANSWER: Russian

22 Traditions – 50 Points QUESTION: What SPIFFS culture traditionally offers Bolo rei (King’s Cake) to people on King’s Day (January 6) that has gifts inside? Hint From Europe Begins with P ANSWER: Portuguese

23 Other – 10 Points QUESTION: What culture eats Dim Sum, which is small-bite sized or individual portions of food that is traditionally served on small plates? Hint From a country that has the largest population ANSWER: Chinese

24 Other – 20 Points QUESTION: What SPIFFS culture eats Pršut, a dry-cured ham that is an essential part of every type of celebration in this culture? It is cut in thin, long slices, and served with cheese and olives as an entrée or a healthy in-between meal. Hint: From Europe ANSWER: Croatian

25 Other – 30 Points QUESTION: What SPIFFS culture uses a Meze table, a traditional gathering place, warm, inviting, and always casual, while eating small plates of savory snacks that are served as a complement to drinks? Hint: From Europe ANSWER: Greek

26 Other – 40 Points QUESTION: This culture’s holidays are celebrated with food. These people love to eat, and feed others. Every dinner served includes at least one dish of pasta. Whether secular or religious, it is an excuse to indulge the dishes they make and take the day off to enjoy to cook and eat it. Hint: From Europe ANSWER: Italian

27 Other – 50 Points QUESTION: What SPIFFS culture eats Haggis, a savory pudding containing sheep’s pluck (heart, liver, and lungs)? This is considered to be the national dish and served with “neeps and tattles” (turnips and potatoes). Hint: From Europe ANSWER: Scotland


Download ppt "Other New Year’s ChristmasFestivalsTraditions 10 20 30 40 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10 50 40 30 20 10."

Similar presentations


Ads by Google