Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Welcome! The Topic For Today Is…. Vocabulary Elements of a contract Characteristics of a contract Termination of an offer Requirements of Acceptance.

Similar presentations


Presentation on theme: "Welcome! The Topic For Today Is…. Vocabulary Elements of a contract Characteristics of a contract Termination of an offer Requirements of Acceptance."— Presentation transcript:

1

2 Welcome! The Topic For Today Is…. Vocabulary

3 Elements of a contract Characteristics of a contract Termination of an offer Requirements of Acceptance Miscellaneous Bonus Question: 5000 pts

4 Topic 1: 200 Question 1: What is a Check? Answer: A check is a draft drawn on a bank and payable on demand.

5 Topic 1: 400 Question: A drawee who has written “accepted “ on the document and signed his or her name. Answer: What is the Acceptor.

6 Topic 1: 600 Question: Give an example of a draft. Answer: Checks and bills of sale

7 Topic 1: 800 Question: Check issued against checking account with insufficient funds to cover it. Answer: What is a Bad Check

8 Topic 1: 1000 Question: A written acknowledgement of the receipt of money and its promise to pay back the money, usually with interest on the due date. Answer: What is a Certificate of Deposit.

9 Topic 2: 200 Question: Finance charges are added after subtracting payments made during billing period Answer: What is an Adjusted Balance Method.

10 Topic 2: 400 Question: Lien for unpaid services assessed against personal property that has been improved. Answer: What is an Artisan’s Lien.

11 Topic 2: 600 Question: Finance charges figured by adding balances for each day in billing period and then divide by the number of days in the billing period Answer: What is Average Daily Balance Method

12 Topic 2: 800 Question: Card or other device used to obtain goods, money, or services on credit. Answer: What is a Credit Card

13 Topic 2: 1000 Question: A party who buys on credit or borrows money Answer: What is a Debtor

14 Topic 3: 200 Question: Check issued against checking account with insufficient funds Answer: What is a Bad Check

15 Topic 3: 400 Question: One ordered to pay the money Answer: What is the Drawee.

16 Topic 3: 600 Question: The person who orders the money to paid. Answer: What is the Drawer

17 Topic 3: 800 Question: A check signed by someone else other than drawer and without authority. Answer: What is a Forged Check

18 Topic 3: 1000 Question: - Draft issued by a post office, bank, express company, or telegraph company for use in paying or transferring funds for the purchaser Answer: What is a money order.

19 Topic 4: 200 Question: A draft payable as soon as it is presented to drawee for payment Answer: What is a Sight Draft

20 Topic 4: 400 Question: Payable at a future date that is written on the face of the note Answer: What is a Time Note.

21 Topic 4: 600 Question: How would you define serious intent? Answer: I would define serious intent as entering into the contract with a legal obligation.

22 Topic 4: 800 Question: How would you define definiteness and certainty? Answer: Definiteness and certainty means that you state exactly what the contract is about.

23 Topic 4: 1000 Question: Used by a seller of goods to receive payment or to extend credit Answer: What is Trade Acceptance

24 Topic 5: 200 Question: Party agreeing to be secondarily liable in case of default by the principal debtor Answer: What is the Gaurantor

25 Topic 5: 400 Question: Charging a greater amount of interest on a loan than is allowed by law? Answer: What is Usury

26 Topic 5: 600 Question: Third party agreeing to be primarily liable for debt in case of default by the principal debtor Answer: What is the Surety

27 Topic 5: 800 Question: A contract where debtor retains possession of collateral under a written contract Answer: What is a Security Agreement

28 Topic 5: 1000 Question: Finance charges figured as if no payments made during billing period! Answer (What is the Previous Balance Method!)

29 Bonus Question: 5000 pts. Question: Legal right in another’s property as security for the performance of an obligation such as the repayment of a loan Answer: What is a Lien

30 Of the six elements, which is the most crucial to setting up a valid contract?

31 You lost your backpack and posted a $20 reward for it. If someone who did not know about the reward returned the backpack, would you be legally obligated to pay the reward?


Download ppt "Welcome! The Topic For Today Is…. Vocabulary Elements of a contract Characteristics of a contract Termination of an offer Requirements of Acceptance."

Similar presentations


Ads by Google