Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Sports Jeopardy Katie Johnson Ashley Davis. Rules The class will be divided into three teams. One person will be selected to begin the game. Once the.

Similar presentations


Presentation on theme: "Sports Jeopardy Katie Johnson Ashley Davis. Rules The class will be divided into three teams. One person will be selected to begin the game. Once the."— Presentation transcript:

1 Sports Jeopardy Katie Johnson Ashley Davis

2 Rules The class will be divided into three teams. One person will be selected to begin the game. Once the question is read anyone can ring their teams bell to answer the question. The first to ring their bell will be allowed to answer. The team that gets the answer right will pick the next question

3 Jeopardy Board VolleyballBadmintonTennisMisc. Sports $100 $200 $300 $400 $500

4 Volleyball $100 Answer: A serve that is can not be passed and results immediately in a point. Question: What is an ACE? BACK TO THE BOARD

5 Volleyball $200 Answer: Also known as a "hitter" or "spiker." A player who attempts to hit a ball offensively with the purpose of terminating play in his or her team's favor. Question: What is an ATTACKER? BACK TO THE BOARD

6 Volleyball $300 Answer: A defensive play by one or more players meant to deflect a spiked ball back to the hitter’s court. It may be a combination of one, two or three players jumping in front of the opposing spiker and contacting the spiked ball with the hands. Question: What is a BLOCK? BACK TO THE BOARD

7 Volleyball $400 Answer: Join your arms from the elbows to the wrists and strike the ball with the fleshy part of your forearms in an underhand motion. Question: What is a FOREARM PASS? BACK TO THE BOARD

8 Volleyball $500 Answer: When a spiked ball is blocked by a defensive player and goes straight down to the floor. Question: What is a ROOF BLOCK? BACK TO THE BOARD

9 Badminton $100 Answer: The location in the center of the court to which a singles player tries to return after each shot; also called "centre position". Question: What is BASE POSITION or HOME BASE? BACK TO THE BOARD

10 Badminton $200 Answer: A shot hit deep into the opponent's court. Question: What is a CLEAR shot? BACK TO THE BOARD

11 Badminton $300 Answer: A hard-hit overhead shot that forces the shuttle sharply downwards into the opponent's court. Question: What is a SMASH? BACK TO THE BOARD

12 Badminton $400 Answer: A shot hit softly and with finesse to fall rapidly and close to the net in the opponent's court. Question: What is a DROP SHOT? BACK TO THE BOARD

13 Badminton Daily Double Answer: 13 feet x 8.5 feet Question: What is the SIZE OF THE SERVICE BOX? BACK TO THE BOARD

14 Tennis $100 Answer: One of the areas outside the singles court that come into play in doubles. They are 4 feet wide. Question: What are the ALLEYS? BACK TO THE BOARD

15 Tennis $200 Answer: In doubles, to hit a ball, usually with a volley, that would ordinarily have been played by the partner. Question: What is POACHING? BACK TO THE BOARD

16 Tennis Daily Double Answer: Loss of a point caused by a poorly hit shot that goes into the net or out of the court. Question: What is an UNFORCED ERROR? BACK TO THE BOARD

17 Tennis $400 Answer: The area between the baseline and the service line, so called because a player who is caught there finds it difficult to hit ground strokes and isn't close enough to the net to hit slams. Question: What is NO-MANS LAND? BACK TO THE BOARD

18 Tennis $500 Answer: When players are tied at Question: What is DEUCE? BACK TO THE BOARD

19 Misc. Sports $100 Answer: In baseball, any pitching motion that is against the baseball rules. The pitcher is not to try and trick the base runners with illegal motions. Question: What is a BALK? BACK TO THE BOARD

20 Misc. Sports $200 Answer: the act of catching a football by a player on the opposing team. Question: What is an INTERCEPTION? BACK TO THE BOARD

21 MISC. SPORTS $300 Answer: In soccer, when a player kicks the ball in mid-air backwards and over his/her own head, usually making contact above waist level; an acrobatic shot. Question: What is a BICYCLE KICK or SCISSOR KICK? BACK TO THE BOARD

22 MISC. SPORTS $400 Answer: In basketball, an offensive foul which occurs when an offensive player runs into a defender who has established position. Question: What is a CHARGE? BACK TO THE BOARD

23 Misc. Sports $500 Answer: the number of strokes an expert golfer is expected to need to complete an individual hole, or all the holes on a golf course. Question: What is PAR? BACK TO THE BOARD


Download ppt "Sports Jeopardy Katie Johnson Ashley Davis. Rules The class will be divided into three teams. One person will be selected to begin the game. Once the."

Similar presentations


Ads by Google