Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Exam # 4 Pharmacy Tech Program 2011-12. A _____ is a single-cell organism similar to a human cell. a.virus b.fungus c.antifungals d.Antivirals Answer:

Similar presentations


Presentation on theme: "Exam # 4 Pharmacy Tech Program 2011-12. A _____ is a single-cell organism similar to a human cell. a.virus b.fungus c.antifungals d.Antivirals Answer:"— Presentation transcript:

1 Exam # 4 Pharmacy Tech Program

2 A _____ is a single-cell organism similar to a human cell. a.virus b.fungus c.antifungals d.Antivirals Answer: b

3 ______ prevent synthesis of ergoterol, a building block for fungal cell membranes. a.virus b.fungus c.antifungals d.antivirals answer: c

4 A ______ is a minute infectious agent, much smaller than a bacterium. a.virus b.fungus c.antifungals d.chlorophyll answer: a

5 _____ viruses have a rapid onset, a relatively brief period of symptoms, and a resolution within days. a.latent b.chronic c.slow d.acute answer: d

6 Some infections fail to resolve, and become a ____ virus, can persist for years and often for a lifetime, and can cause a serious progressive disease and early death. a.latent b.chronic c.slow d.acute answer: b

7 A _____ virus has a long incubation period of months to years with a gradual unset frequently ending in severe illness or death. a.latent b.chronic c.slow d.acute answer: c

8 _____ viruses can lie dormant within their host and the host may be symptom free, and other certain conditions can reactivate them to become an infective agent. a.latent b.chronic c.slow d.acute answer: a

9 ______ are drugs of choice for genital herpes, herpes simplex, herpes zoster, influenza prophylaxis, organ transplantation, etc. a.virus b.antiretrovirals c.antifungals d.antivirals answer: d

10 _____ were developed specifically to limit the progression of the retrovirus known as HIV. a.virus b.antiretrovirals c.antifungals d.antivirals answer: b

11 According to CDC guidelines, the administration of an appropriate antiretroviral regimen should begin within _____ of a healthcare providers’ exposure to HIV. a.seven hours b.twenty-four hours c.two hours d.ten hours answer: c

12 _______ are single-celled organism found almost everywhere. a.virus b.antibiotic c.bacteria d.antivirals answer: c

13 ______ bacteria cause most infections and need oxygen to survive. a.antibiotics b.aerobic c.sulfa d.anaerobic answer: b

14 _____ bacteria can survive in the absence of oxygen. a.antibiotics b.aerobic c.sulfa d.anaerobic answer: d

15 _____ drugs are the oldest antibiotics on the market. a.protein b.aerobic c.sulfa d.nosocomial answer: c

16 _______ is bactericidal, in that it kills bacteria by preventing them from forming the rigid wall needed for survival. a.cephalosporins b.aminoglycosides c.tetracyclines d.penicillin answer: d

17 A patient allergic to penicillin has a 10% possibility he or she is also allergic to ______, and vice-versa. a.cephalosporins b.aminoglycosides c.tetracyclines d.quinolones answer: a

18 ______ can cause fatal renal syndrome. a.cephalosporins b.aminoglycosides c.tetracyclines d.quinolones answer: c

19 _____ are among the drugs that penetrate bone so they are effective combatants to bone and joint infections. a.cephalosporins b.aminoglycosides c.tetracyclines d.quinolones answer: d

20 Patients under 18 years old and _____ should not take quinolones. a.elderly men b.elderly women c.pregnant women d.none of the above answer: c

21 ______ treat life-threatening infections, sepsis (blood-borne infections), and peritonitis. a.cephalosporins b.aminoglycosides c.tetracyclines d.quinolones answer: b

22 ______ is the body chemical that evokes the symptoms more commonly known as the allergic reaction. a.decongestant b.expectorant c.antitussives d.histamine answer: d

23 _____ mediate the contraction of smooth muscle of the bronchi and intestine. a.H1 blockers b.H2 receptors c.H1 receptors d.H2 blockers answer: c

24 ______ mediate the action of histamine on gastric secretion and cardiac acceleration. a.H1 blockers b.H2 receptors c.H1 receptors d.H2 blockers answer: b

25 _____ is a state of heightened sensitivity as a result of exposure to a particular substance. a.depression b.suppression c.allergy d.antibody answer: c

26 ______ is a noncontagious, itchy rash that often occurs in the creases of the arms, legs and neck. It is often associated with allergies. a.hay fever b.allergic rhinitis c.allergic dermatitis d.urticaria answer: c

27 ____ are agents that suppress coughing and are indicated when reducing cough frequency is needed, such as with a dry and unproductive cough. a.decongestant b.expectorant c.antitussives d.histamine answer: c

28 _____ agents help to rid the lungs and airway of mucus when coughing. a.decongestant b.expectorant c.antitussives d.histamine answer:b

29 _____ block histamine receptors in the upper respiratory system. a.H1 blockers b.H2 receptors c.H1 receptors d.H2 blockers answer: a

30 ______ block histamine receptors in the gastrointestinal tract. a.H1 blockers b.H2 receptors c.H1 receptors d.H2 blockers answer: d

31 _____ is the most common side effect of antihistamines. a.anxiety b.sedation c.depression d.insomnia answer: b

32


Download ppt "Exam # 4 Pharmacy Tech Program 2011-12. A _____ is a single-cell organism similar to a human cell. a.virus b.fungus c.antifungals d.Antivirals Answer:"

Similar presentations


Ads by Google