Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

2014 FALL USER GROUPS November 3, 2014 FEH BOCES November 4, 2014 Capital Region BOCES.

Similar presentations


Presentation on theme: "2014 FALL USER GROUPS November 3, 2014 FEH BOCES November 4, 2014 Capital Region BOCES."— Presentation transcript:

1 2014 FALL USER GROUPS November 3, 2014 FEH BOCES November 4, 2014 Capital Region BOCES

2 Welcome and Introductions Jeff Luks, Managing Program Coordinator II Lisa Grant, Managing Program Coordinator I John Wyld, Managing Program Coordinator I Twitter: schooltool Support Coordinators Mindex Technologies, Inc. Representatives

3 Central Support Call Number – (518) , Opt. 2 – NERIC schooltool site: Updated Contact Information All District Contacts are listed on your registration packet. Please make any modifications and return to the registration table. Save the Date: Tech Awareness Day 12/12/14

4 schooltool Support By The Numbers Continued Growth —22 total districts, 3 hosted, 32,281 students —78 total districts, 64 hosted, 103,219 students 57% of the 137 districts in our region all NERIC Supported schooltool districts NERIC supports 121 total districts 6254 tickets closed in Average of 120 calls a week 83% of tickets are resolved the same day 92% of tickets are resolved within 2 days 96% of tickets are resolved within 2-5 days

5 Trainings and Focus Groups Training Year-long Calendar 30 Webinars 15 Classroom session 265 registrants total to date Let us know of other sessions needed Register at Focus Group Starting in January See how your neighboring districts are handling certain tasks Topics include: Central Registration Parent Portal Secondary Scheduling Elementary Scheduling Permissions and Security

6 Schedule of Events Start - End TimeTotal MinutesActivity 8:30 - 9:00 a.m.30 min.Registration 9:01 - 9:16 a.m.15 min.Managers, schooltool Team Introductions and SLA’s 9:18 - 9:48 a.m.30 min.Mobile App 9: :20 a.m.30 min.Breakout Sessions A 10:22 – 10:52 a.m.30 minBreakout Sessions B 10: :24 a.m.30 min.Breakout Sessions C 11:26 – 11:41 a.m.15 minWebEdge Presentation – Brian Hussey, Edge Document Solutions 11:45 a.m. - 12:30 p.m.45 min.Lunch 12:35 – 2:00 p.m.85 min.Meeting of the MIND(ex) Breakout Session - TimeTopic 1Topic 2Topic 3 Session A - 9:50-10:20 Graduation Requirements RTI (Response to Intervention) District to District: Student Data Sharing, Transferring and On-line Pre-Registration Session B – 10:22 – 10:52 Elementary Progress Reports Virtual Classroom (Discussions) Grades Skills Based Report Cards Session C – 10:54 – 11:24Schooltool Premier SLO (Student Learning Objectives) RTI (Response to Intervention)

7 Enjoy the Day! Thank you!


Download ppt "2014 FALL USER GROUPS November 3, 2014 FEH BOCES November 4, 2014 Capital Region BOCES."

Similar presentations


Ads by Google