Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

MAKLUMAT MENGENAI GELANG DNA KESAN-KESAN MEMAKAI GELANG DNA

Similar presentations


Presentation on theme: "MAKLUMAT MENGENAI GELANG DNA KESAN-KESAN MEMAKAI GELANG DNA"— Presentation transcript:

1 MAKLUMAT MENGENAI GELANG DNA KESAN-KESAN MEMAKAI GELANG DNA
DNA GELANG BIO-ENERGY MAKLUMAT MENGENAI GELANG DNA KESAN-KESAN MEMAKAI GELANG DNA SIJIL-SIJIL PRODUK

2 KESAN MEMAKAI GELANG DNA
Perubahan yang berlaku pada gelombang otak selepas memakai gelang DNA Hasil daripada kajian, anion didapati berkesan pada gelombang alpha,membaik pulih kesihatan dan memperbaiki daya tumpuan kita.

3 KESAN GELANG DNA ‘Aksesori infared jauh dan anion’ Cenderamata kewajipan untuk ibu bapa. Anion membantu kesihatan kita dengan menstimulasikan sel-sel badan , melancarkan sistem peredaran darah dan menghalang pembekuan darah. Infared jauh membantu dalam sistem saraf dan sakit orang tua dengan meningkatkan suhu lapisan kulit bawah pembesaran arteri secara berlebihan , meningkatkan kadar pengaliran darah dan pengukuhan kadar metabolisme. Keadaan optimal dan pengukuhan konsentrasi untuk para pelajar semasa peperiksaan. Anion mengaktifkan keadaan badan , meningkatkan aktiviti gelombang alpha dalam otak supaya dapat mengatasi masalah keletihan semasa pembelajaran dan dapat mengatasi tahap konsentrasi para pelajar.Pada hari ini , kebanyakkan para pelajar belajar dalam keadaan yang tertutup dengan televisyen , komputer dan radio. Bahan – bahan elektronik ini mempunyai kuasa tenaga yang tinggi seperti sinar – X, sinar – R dan pengionan radiasi serta sinaran ultraungu yang mengaktifkan ion positif di atmosfera. Apabila bilangan ion positif meningkat , penyakit seperti lelah , bronkitis , sakit kepala , sakit bahu , kegagalan sistem saraf , tekanan darah tinggi , keletihan dan kesedihan boleh diakitbatkan. Namun , anion adalah punca unsur negatif di atmosfera yang meneutralisasikan sebarang tindakan yang membahayakan , membersihkan darah , memperbaiki kestabilan sistem saraf , memulihkan kelesuan , menambahkan selera makan dan mengaktifkan sel-sel badan dan menyediakan keadaan pembelajaran yang kondusif. Kepada mereka yang sering mengalami simptom kekuan leher dan badan serta tekanan. Apabila sinar infared jauh memasuki badan manusia , haba yang tidak ketara dihasilkan dan membantu dalam kesan formentasi , pengembangan tiub kapilari , dan sistem peredaran darah. Anion meningkatkan sinaran gelombang alpha dalam otak manusia , melegakan tekanan , menukarkan medium asid kepada alkali , meningkatkan keazaman , membantu dalam kestabilan sistem saraf dan membantu dalam keletihan. Untuk memulihkan kelesuan daripada aktiviti sukan , sakit otot , mereka yang kerap menggunakan komputer dan mereka yang mempunyai kesakitan di bahagian pergelangan tangan dan bahu.

4 KESAN MEMAKAI GELANG DNA
Perubahan pada suhu badan selepas memakai gelang DNA. Penghasilan haba dalam badan manusia ditunjukkan apabila darah mengalir di bawah kulit. Apabila kadar peredaran darah meningkat maka,suhu badan turut meningkat dan apabila kadarnya menurun maka,suhu badan juga menurun. Peningkatan kadar pengaliran darah bermaksud peredaran darah yang lancar dan baik.Dalam hal ini,kita dapat lihat pengaliran darah di dalam badan manusia adalah paling diutamakan.

5 KESAN MEMAKAI GELANG DNA
Perubahan yang berlaku pada sel darah merah selepas memakai gelang DNA

6 ANION MEMPUNYAI DAYA UNTUK MEMBAWA KEMBALI NYAWA DAN MEMBAIK PULIH KESIHATAN. Anion adalah unsur yang tidak ketara yang berpadu dengan unsur bercas negatif dan aktivitinya ( Tenaga Bio ) menghasilkan daya untuk membawa kembali kehidupan kita dan kesihatan kerana ia bebas mengembara di atmosfera. Elektron adalah ion yang bercas negatif. Apabila ia berlanggar dengan molekul oksigen di atmosfera , ia menukarkan molekul oksigen kepada ion bercas negatif ; ini dikenali sebagai anion sahaja atau anion oksigen. Ion-ion di atmosfera berubah megikut keadaan meteologi. Apabila keadaan menjadi sejuk dan tekanan rendah , ion positif meningkat. Oleh itu , kebarangkalian untuk menghidap penyakit neuralgia , lelah dan apopleksi adalah tinggi kerana penyusutan anion dan meningkatan ion positif dalam badan manusia. Kita berasa segar di hutan rimba , air terjun dan pantai dengan ombak yang besar. Ini disebabkan oleh anion. Dalam keadaan atmosfera yang stabil , nisbah anion dan ion bercas positif adalah 1 : 2 . Umumnya , ion bercas positif disebarkan di kawasan yang berlakunya pencemaran dan anion disebarkan di kawasan yang bersih. Jikalau kita menghirup dalam keadaan atmosfera anion maka ia akan meningkatkan tahap metabolisme sel dan meningkatkan daya hidup , membersihkan darah dan ia adalah efektif untuk kestabilan sistem saraf , memulihkan keletihan dan menjana tabiat makan yang baik. Bukan itu sahaja, malah anion dikenali sebagai vitamin di atmosfera.

7 LIMA TINDAKAN UTAMA ANION
1)Membersihkan darah Anion meningkatkan lima faktor utama kompenan darah (nitrogen, oksigen, kalsium, natrium dan kalium) dan menjadikan darah kita bersifat alkali supaya kita mempunyai darah yang bersih. 2)Pemulihan sel Badan kita merangkumi sebanyak 6 trillion sel dan jika badan kita mempunyai darah dengan banyak anion (keadaan beralkali) pergerakkan sel adalah aktif dan anion membantu dalam membekalkan nutrien kepada sel dan menyingkirkan bahan kumuh. Melalui tindakan ini, sel-sel yang tidak sihat dan sel-sel mati akan diperbaharui dan kalsium akan meningkat. Peningkatan kalsium akan menyebabkan pergerakkan otot menjadi lebih aktif, khasnya otot kardiac menghasilkan jantung yang sihat dan kuat. 3)Meningkatkan Tenaga Penentangan Gamma globulin adalah sejenis protein yang mengandungi serum dan ia adalah antibodi yamg mengimunkan. Apabila anion meningkat dalam badan manusia, kuantiti gamma globulin dalam darah juga akan meningkat. Maka, ia membantu dalam mengekalkan badan yang sihat dengan meningkatkan tenaga penentangan terhadap jangkitan virus dengan meningkatkan antibodi. 4)Kebolehan Menyesuaikan Saraf Autonomik Saraf autonomik mengawal kesemua organ secara autonomi, tanpa menghiraukan keinginan seseorang. Kuantiti anion mengawal sistem saraf autonomik, seperti darah dan organ atau perasaan dalam badan manusia yang boleh dikawal. Oleh itu, anion memberi tenaga kepada sistem saraf, darah dan limfa serta memainkan peranan yang penting untuk menguatkan dan membekalkan daya hidup. 5)Melegakan Kesakitan Anion meningkatkan pengionan kalsium, menghasilkan endophins dan enkephalin, membantu dalam menyembuhkan kelesuan dan menguatkan kekuatan fizikal, memperbaiki sel-sel dalam badan manusia, sistem peredaran darah yang lancar dan melegakan kesakitan.

8 Sinaran membiak dan cahaya `Sinar Infared Jauh’
Sinar Infared Jauh menunjukkan sinar infared dengan panjang gelombang 25 ataulebih dikenali, sinar infared dengan gelombang yang panjang. Sinar infared mempunyai gelombang yang lebih panjang berbanding lapangan merah oleh sinaran nyata dan merupakan gelombang elektronik yang mempunyai tindakbalas haba. Sinar infared dengan gelombang yang dikenali sebagai sinar infared-tertutup. Infared jauh adalah tidak ketara, mudah menyerap ke dalam bahan dan mempunyai tindakan resonance yang kuat serta getaran yang lemah terhadap komponen molekul organik. Jikalau sinaran gelombang adalah pendek, pemantulannya adalah baik dan jikalau gelombangnya adalah panjang, sinarannya mudah diserap apabila ia terpukul sesuatu bahan. Maka, sinar infared jauh mempunyai tenaga penembusan yang tinggi dan jikalau kita menerimanya maka kita akan berasa panas.Contohnya, kita tidak berasa panas pada tahap 30 darjah Celsius dalam air tetapi kita berasa panas apabila kita terkena pancaran cahaya matahari dengan suhu yang sama. Ini adalah kerana sinar infared jauh dalam matahari berkebolehan menembusi ke dalam kulit manusia dan menyebabkan kita berasa panas oleh haba yang dibekalinya. Tindakan haba ini membantu dalam menyingkirkan bakteria yang membawa kita kepada banyak jenis penyakit, pengembangan kapilari darah dan membantu dalam sistem peredaran darah serta memperbanyakkan sel-sel tisu.Apabila haba ini berhadapan dengan kelembapan dan molekul protein yang merangkumi sel akan bergetar 2000 kali setiap minit. Ini akan mengaktifkan sel-sel tisu dan ia adalah efektif untuk menghalang pelbagai jenis penyakit tua seperti penuan,kadar metabolisme dan kelesuan. Tambahan pula, sinaran infared membaik pulih diaporesis, sakit, penyingkiran besi kuat, pendengkuran, deodarant, mengelakkan pembiakkan bakteria, mengatasi kelembapan dan kebersihan udara.Sinar infared digunakan dalam pelbagai sektor seperti perumahan, bahan bangunan, pakaian, bahan perubatan, tekstil, perkakas dapur, peralatan tenpat tidur dan formentasi bilik.

9 RAWATAN MEDIKAL DENGAN SINAR INFARED JAUH
1)Pencegah kanser Sel-sel kanser adalah lemah pada suhu yang tinggi dan kuantiti sel hemato yang merupakan tisu tumor adalah sedikit dan susah untuk menyerap haba.Tambahan pula, enzim yang melawan hydrogen cyanide adalah tidak mencukupi.Radiasi haba oleh sinaran infared adalah efektif kerana ia bertindak sekitar suhu yang dibenarkan tanpa merosakkan sel-sel normal di sekitarnya.Penjanaan enzim oleh sinar infared bertambah, sel hemato akan meningkat dan ini boleh membantu dalam menangani simptom kanser. 2)Nodus Limfa Oleh kerana limfa adalah berasid disebabkan oleh kekurangan kepekatan ion hidrogen, apabila seseorang berasa letih, ia akan menstimulasikan urat dan menyebabkan pelbagai jenis tekanan diikuti kesakitan, kepedihan dan menyebabkan seseorang itu lumpuh. Bagi mengatasi masalah ini, sinar infared dengan panjang gelombang 7-3 ou tiba di bahagian bawah lapisan kulit dengan daya menembusi yang tinggi dan kebolehan menyerap. Maka apabila suhu meningkat di lapisan bawah kulit tiub kapilari mengembang dan darah mudah dipam ke seluruh badan. 3)Gastritis, Pengembangan kelenjar pundit kencing dan Hemorrhoid Bagi rawatan hemorrhoid, suatu ujian dijalankan selama 30 minit di bahagian anus dan pelvis dengan menggunakan bantal jenis donut dan terapi infared. 4)Ketidakstabilan Menopaus Apabila ovari gagal berfungsi dengan baik, penghasilan estrogen terbantut dan hormon berada pada ekulibrium yang tidak stabil di antara kelenjar endokrin yang mengawal fungsi seksual. Apabila kuatiti estrogen berkurangan, urat dan darah di hipotalamus kurang berfungsi dengan baik dan ini menyebabkan rintangan di antara pengaliran darah. Metabolisme kelenjar pituitari menjadi tidak stabil dan kuantiti folikel yang menstimulasikan hormon dalam darah atau air kencing akan meningkat.

10 5)Herpe Zoster Penyakit yang diakibatkan oleh kuman dikenali sebagai virus namun ia tidak lagi disahkan. Penyakit yang diakibatkan oleh kuman akan menembusi kulit dan urat serta meninggalkan lepuh berair. Simptom yang paling serius adalah penyakit mata. Dalam kebanyakkan kes, sekurang-kurangnya 15 hari diambil untuk menjadi sihat sepenuhnya tetapi ada yang mengambil masa yang lama seperti berbulan-bulan. 6)Sindrom Lumbago dan Raynaud Lumbago disebabkan oleh pelbagai kereggangan fizikal dan penyakit. Sinar infared mempunyai kesan haba yang tinggi, memanaskan bahagian dalam badan manusia, mengawal sistem pengaliran darah dan mengelakkan kesesakan. Sindrom Lumbago dan Raynaud adalah mudah diubati. 7)Leucorrhea Tiada terapi yang lebih efektif jika dibandingkan dengan terapi sinar infared untuk terapi fizikal seperti pengecutan rahim. Di kebanyakkan hospital, sinar infared digunakan setelah bersalin. Kesan yang baik boleh dilihat untuk leucorrhea apabila sinar infared digunakkan secara konsten. Kita akan berasa segar setelah menerima terapi ini selama 7-8 minit setiap sesi.

11 -Meningkatkan sistem peredaran darah -Mengurangkan tekanan (stress)
DNA GELANG BIO-ENERGY Tenaga di badan kita dialirkan melalui saluran yang dikenali sebagai “tenaga meridian”. Ini boleh dibandingkan dengan arus yang wujud di medan magnetik dan dipercayai sebagai salah satu kaedah bagaimana kesan elektromagnet dan medan magnet dimanipulasi melalui sistem titik-titik akupuntur di kulit manusia. Tenaga mengalir dari “meridian” dalam keadaan keseimbangan apabila kesihatan adalah baik tetapi apabila sakit tahap kesihatan kita dikaitkan dengan ketidakeseimbangan pengaliran tenaga dalam badan kita. Kebanyakkan penyakit mengganggu tujuan bio-energetik sel. Apabila pengaliran tenaga menjadi tidak normal maka titik-titik akupuntur menjadi lembut dan menyakitkan. Ini dikenali sebagai “tsubos”. Dalam akupuntur, titik-titik ini dimanipulasi dengan jarum untuk mengaktifkan impuls elektrik dan membaik pulih kuasa tenaga dalam badan. Dalam terapi magnetik, titik-titik akupuntur distimulasikan oleh impuls tenaga elektromagnetik. -Meningkatkan sistem peredaran darah -Mengurangkan tekanan (stress) -Mengawal kencing manis -Mengawal peredaran darah -Meningkatkan tenaga -Melegakan kesakitan otot dan sendi -Mengurangkan kolesterol -Meningkatkan kandungan oksigen di dalam darah Terapi magnet adalah aplikasi magnet terhadap badan untuk menstimulasikan urat dan mewujudkan sistem pengaliran darah yang lancar dalam badan kita. Ini secara tidak langsung,membantu organ dan sistem dalam badan kita untuk berfungsi dengan lebih baik. Ubat-ubatan sendiri dianggap sebagai tidak relevan kerana tiada ubat digunakan atau disuntik dalam terapi magnet. Kaedah terapi magnet adalah selamat digunakan dalam apa jua bentuk dan saiz. Pada hari ini, kita diperkaya dengan keadaan yang kaya dengan oksigen, air, nutrient dan magnesium. Kesemua sistem semulajadi dalam badan kita adalah elektromagnetik dan bertindakbalas terhadap magnet di muka bumi kita.Unit ukuran yang digunakan untuk magnet adalah “GAUSS”. Ia dinamakan setelah kurun ke-19 mengikut ahli falsafah German, Carl Gauss. Ukuran gauss adalah berasaskan ukuran kekuatan magnet. Saiz dan bentuk magnet boleh memberi kesan kepada kekuatan magnet. Ukuran bagi DNA Gelang Bio-Energy adalah 2,000-3,000 “GAUSS”.

12 Terapi magnet dipercayai telah digunakan oleh masyarakat Cina 4,000 tahun dahulu. Pelbagai bangsa telah menggunakan terapi magnet untuk melegakan segala jenis penyakit. Hari ini, kejayaan menemui sejenis magnet yang mempunyai ciri-ciri sama seperti medan kuasa semulajadi magnet bumi telah menjadi revolusi kepada kaedah terapi magnet. Produk DNA Gelang Bio-Energy telah menggabungkan magnet ini dengan barang aksesori yang direkabentuk supaya produk ini boleh memberi kesan kepada sistem biologi badan manusia dan secara tidak langsung menjadi barang perhiasan bagi mereka yang menggunakannya. Pada waktu ini, kaedah terapi magnet telah digunakan oleh lebih 150 juta orang di seluruh dunia. Dengan menggunakan produk DNA Gelang Bio-Energy anda akan merasai perubahan bagi berbagai jenis penyakit seperti: -Sistem peredaran darah -Sakit belakang,pening kepala dan sakit leher -Sakit sendi dan otot -Sakit bahu -Angin/kembung perut -Masalah tidur(insomnia) -Ketegangan(stress) -Senggugut SEGALA INFORMASI DI ATAS BOLEH DIDAPATI DI PERTUBUHAN KESIHATAN SEDUNIA (WHO)BERKENAAN TERAPI MAGNET. ►Amaran : Produk ini telah direka dengan teknologi yang terkini khusus untuk tujuan yang diingini dan bukan untuk mengesan,mengubati,mencegah atau menyembuhkan sebarang penyakit.Hasilnya mungkin berbeza bagi setiap individu.Tidak disyorkan untuk wanita mengandung dan mereka yang memakai perangsang denyutan jantung (pacemaker).Jika terdapat sebarang keraguan, sila rujuk pada doktor atau ahli perubatan yang berkelayakkan sebelum memakai.

13 SIJIL-SIJIL PRODUK PERSATUAN SINAR INFARED JAUH, KOREA ●Keputusan ujian bagi gelombang otak ●Keputusan ujian bagi suhu badan manusia ●Keputusan ujian bagi sel darah merah. selepas memakai gelang DNA selepas memakai gelang DNA selepas mamakai gelang DNA

14 INSTITUT PEMBINAAN BAHAN, KOREA ●Anion ●Sinar Infared Jauh

15 SGS KOREA

16 SGS KOREA [PERSATUAN UJIAN: PERSATUAN PENGGUNAAN SINAR INFARED JAUH, JAPAN]

17 DNA 5852 DNA 5854 DNA 8141 DNA 8011 DNA 5871 DNA 8060 DNA 8246
GALERI PRODUK DNA STAINLESS STEEL DNA 5852 DNA 5854 DNA 8141 DNA 8011 DNA 5871 DNA 8060 DNA 8246 DNA 5853 DNA 5856 DNA 8036 DNA 8003

18 DNA 8252 DNA 8262 DNA TITANIUM DNA TUNGSTEN DNA 1015 DNA 1013 DNA 1012


Download ppt "MAKLUMAT MENGENAI GELANG DNA KESAN-KESAN MEMAKAI GELANG DNA"

Similar presentations


Ads by Google