Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

11 WWF’s Earth Hour 2015 - Quiz wwf.org.uk/earthhour #EarthHourUK.

Similar presentations


Presentation on theme: "11 WWF’s Earth Hour 2015 - Quiz wwf.org.uk/earthhour #EarthHourUK."— Presentation transcript:

1 11 WWF’s Earth Hour Quiz wwf.org.uk/earthhour #EarthHourUK

2 1. In which country can you find giant pandas in the wild? a. India b. China c. Brazil WWF's Earth Hour 2 © BERNARD DE WETTER / WWF-CANON

3 2. How many Sumatran tigers are there left in the wild? a. More than 1,000 b. Around 450 c.About 5,000 WWF's Earth Hour 3 © NATUREPL.COM / EDWIN GIESBERS / WWF-CANONN

4 3. Which of these four things does the Bornean orang-utan not eat? a.Bark b.Insects c.Wheat d.Fruit WWF's Earth Hour 4 © NATUREPL.COM / ANUP SHAH / WWF-CANON

5 4. What percentage of our DNA do we share with mountain gorillas? a.5% b.45% c.98% WWF's Earth Hour 5 © NATUREPL.COM / ANDY ROUSE / WWF-CANON

6 5. How many different species of tree kangaroos are there? a.2 b.20 c.14 WWF's Earth Hour 6 © BRENT STIRTON / GETTY IMAGES

7 6. What is the orang-utan also known as? a.The king of the jungle b.The man of the woods c.The great thinker WWF's Earth Hour 7 © NATUREPL.COM / ANUP SHAH / WWF-CANON

8 7. What type of habitat do clouded leopards prefer? a.Tropical rainforests b.Deserts c.The Arctic WWF's Earth Hour 8 © BRUCE W. BUNTING / WWF-US

9 8. What is the main threat to black rhinos? a.Poaching b.Drowning c.Roads WWF's Earth Hour 9 © NATUREPL.COM / ANDY ROUSE / WWF-CANON

10 9. What do giant pandas eat? a.Fruit b.Bamboo c.Ants WWF's Earth Hour 10 © NATUREPL.COM / EDWIN GIESBERS / WWF-CANON

11 10. What is the largest animal in the world? a.The African elephant b.The blue whale c.The albatross WWF's Earth Hour 11 © NASA

12 11. How do snow leopards keep warm? a.Running on the spot b.Wrapping their tail around themselves c.Burying themselves in the snow WWF's Earth Hour 12 © NATUREPL.COM / REINHARD / ARCO / WWF-CANON

13 12. What do blue whales eat? a.Tiny animals called krill a.Smaller whales b.Seaweed WWF's Earth Hour 13 © NATUREPL.COM / DAVID FLEETHAM / WWF-CANON

14 13. Up to how much can an African elephant weigh? a.Up to 1 tonne b.Up to 3 tonnes c.Up to 6 tonnes WWF's Earth Hour 14 © MARTIN HARVEY / WWF-CANON

15 14. Which of these is one of the main threats to leatherback turtles? a.Killer whales b.Fishing gear c.Surfers WWF's Earth Hour 15 © Jürgen Freund / WWF-Canon

16 15. Which part of their body do tree kangaroos use to balance whilst they are climbing through the trees? a.Their ears b.Their nose c.Their tail WWF's Earth Hour 16 © MARTIN HARVEY / WWF-CANON

17 1. In which country can you find giant pandas in the wild? Answer: a. China WWF's Earth Hour 17 © BERNARD DE WETTER / WWF-CANON

18 2. How many Sumatran tigers are there left in the wild? Answer: b. Around 450 WWF's Earth Hour 18 © NATUREPL.COM / EDWIN GIESBERS / WWF-CANONN

19 3. Which of these four things does the Bornean orang-utan not eat? Answer: b. Wheat WWF's Earth Hour 19 © NATUREPL.COM / ANUP SHAH / WWF-CANON

20 4. What percentage of our DNA do we share with mountain gorillas? Answer: c. 98% WWF's Earth Hour 20 © NATUREPL.COM / ANDY ROUSE / WWF-CANON

21 5. How many different species of tree kangaroos are there? Answer: c. 14 WWF's Earth Hour 21 © BRENT STIRTON / GETTY IMAGES

22 6. What is the orang-utan also known as? Answer: b. The man of the woods WWF's Earth Hour 22 © NATUREPL.COM / ANUP SHAH / WWF-CANON

23 7. What type of habitat do clouded leopards prefer? Answer: a. Tropical rainforests WWF's Earth Hour 23 © BRUCE W. BUNTING / WWF-US

24 8. What is the main threat to black rhinos? Answer: a. Poaching WWF's Earth Hour 24 © NATUREPL.COM / ANDY ROUSE / WWF-CANON

25 9. What do giant pandas eat? Answer: b. Bamboo WWF's Earth Hour 25 © NATUREPL.COM / EDWIN GIESBERS / WWF-CANON

26 10. What is the largest animal in the world? Answer: b. The blue whale WWF's Earth Hour 26 © NASA

27 11. How do snow leopards keep warm? Answer: b. Wrapping their tail around themselves WWF's Earth Hour 27 © NATUREPL.COM / REINHARD / ARCO / WWF-CANON

28 12. What do blue whales eat? Answer: a. Tiny animals called krill WWF's Earth Hour 28 © NATUREPL.COM / DAVID FLEETHAM / WWF-CANON

29 13. Up to how much can an African elephant weigh? Answer: c. Up to 6 tonnes WWF's Earth Hour 29 © MARTIN HARVEY / WWF-CANON

30 14. Which of these is one of the main threats to leatherback turtles? Answer: b. Fishing gear WWF's Earth Hour 30 © Jürgen Freund / WWF-Canon

31 15. Which part of their body do tree kangaroos use to balance whilst they are climbing through the trees? Answer: c. Their tail WWF's Earth Hour 31 © MARTIN HARVEY / WWF-CANON


Download ppt "11 WWF’s Earth Hour 2015 - Quiz wwf.org.uk/earthhour #EarthHourUK."

Similar presentations


Ads by Google