Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

HUMAN SEXUALITY 100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 A WOMAN’S WORTH IT’S A MALE THING.

Similar presentations


Presentation on theme: "HUMAN SEXUALITY 100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 A WOMAN’S WORTH IT’S A MALE THING."— Presentation transcript:

1

2 HUMAN SEXUALITY A WOMAN’S WORTH IT’S A MALE THING LOOK WHO’S TALKING BIRTH CONTROL /SELF CONTROL BENEFITS & CONSEQUENCE

3 The day the egg is released from the ovary. A Woman’s Worth for 100 Push the Space Bar to check your answer. What is ovulation ?

4 ______ and _______ are produced inside the ovaries. Push the Space Bar to check your answer. What are the eggs and estrogen? A Woman’s Worth for 200

5 The place where the egg and sperm join. A Woman’s Worth for 300 Push the Space Bar to check your answer. What is a Fallopian tube?

6 A Woman’s Worth for 400 Name the cancer associated with HPV. Push the Space Bar to check your answer. What is cervical cancer?

7 A Woman’s Worth for 500 A cesarean is ? And it might be done because of this. Push the Space Bar to check your answer. What is making an incision in the mother’s abdomen to remove the baby? It is done when labor is not moving along, the baby is too big, or the baby is stressed.

8 It’s A Male Thing for 100 Which determines the baby’s gender- the sperm or the egg? Push the Space Bar to check your answer. What is the sperm?

9 It’s A Male Thing for 200 ______ and _______ are produced inside the testes. Push the Space Bar to check your answer. What are sperm and testosterone?

10 It’s A Male Thing for 300 Where the sperm mature. Push the Space Bar to check your answer. What is the epidiymis?

11 It’s A Male Thing for 400 Tubes that carry the sperm to the urethra. Push the Space Bar to check your answer. What are the vas deferens?

12 It’s A Male Thing for 500 Name three glands that contribute fluids to make semen. Push the Space Bar to check your answer. What are the prostate, seminal vesicle, and the Cowper’s gland?

13 LOOK WHO’S TALKING FOR 100 The developing baby is called this after the first three months. Push the Space Bar to check your answer. What is a fetus?

14 LOOK WHO’S TALKING FOR 200 During labor, this must dilate to 10 centimeters. Push the Space Bar to check your answer. What is the cervix?

15 LOOK WHO’S TALKING FOR 300 This is expelled after the baby is born. Push the Space Bar to check your answer. What is the placenta or afterbirth ?

16 LOOK WHO’S TALKING FOR 400 This protects, cushions, and warms the baby. Push the Space Bar to check your answer. What is the amniotic sac?

17 LOOK WHO’S TALKING FOR 500 Once fertilization has occurred, the zygote will implant here. Push the Space Bar to check your answer. What is the uterine wall?

18 BIRTH CONTROL/SELF CONTROL FOR 100 Condoms, spermicides, and the diaphragm are this type of method. Push the Space Bar to check your answer. What are barrier methods of birth control?

19 BIRTH CONTROL/SELF CONTROL FOR 200 To help protect against STIs, use this type of condom. Push the Space Bar to check your answer. What is a latex?

20 BIRTH CONTROL/SELF CONTROL FOR 300 Prevents the ovaries from releasing eggs and/or thickens cervical mucus. Push the Space Bar to check your answer. What is a hormonal method of birth control?

21 BIRTH CONTROL/SELF CONTROL FOR 400 These two methods should NEVER be used together. Push the Space Bar to check your answer. What are the male and female condom?

22 DAILY DOUBLE THE ONLY 100% SAFE METHOD OF BIRTH CONTROL. Push the Space Bar to check your answer. What is ABSTINENCE?

23 BENEFITS & CONSEQUENCES for 100 Name three things that make abstaining difficult. Push the Space Bar to check your answer. What is curiosity, hormones, peer pressure, love, media, rebellion, influence of drugs and alcohol?

24 BENEFITS & CONSEQUENCES for 200 Two great reasons to abstain from sex. Push the Space Bar to check your answer. What is no risk of STD’s, worrying about plans and goals, getting to be a teen, saving yourself, won’t disappoint your parents, and won’t worry about your reputation

25 BENEFITS & CONSEQUENCES for 300 These STIs are all caused by viruses and stay with you for life. Push the Space Bar to check your answer. What are herpes, hepatitis C, HIV, and HPV?

26 BENEFITS & CONSEQUENCES for 400 Many people have no idea they are infected with an STI because of this. Push the Space Bar to check your answer. What is being asymptomatic?

27 BENEFITS & CONSEQUENCES for 500 Go here for free and confidential health care. Push the Space Bar to check your answer. What is Axis Community Health Center?

28 FINAL JEOPARDY Push the Space Bar to check your answer. What are certain pneumonias, certain cancers, T-cell count below 400, or an opportunistic infection. These illnesses make you an AIDS patient, not just HIV+.


Download ppt "HUMAN SEXUALITY 100 200 100 200 300 400 500 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 100 200 300 400 500 A WOMAN’S WORTH IT’S A MALE THING."

Similar presentations


Ads by Google