Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byMyra Kenrick Modified over 2 years ago

1

2
Third Grade Math Quarter 2 JEOPARDY

3
RouterModesWANEncapsulationWANServicesRouterBasicsRouterCommands RouterModesWANEncapsulationWANServicesRouterBasicsRouterCommands Multiplication Division Operations with Money Operations with Money Functions Functions Equations Equations Potpourri ► ► ► F i n a l J e o p a r d y ◄ ◄ ◄

4
Question Number of sides on 7 triangles. Multiplication 100 A: What is 21 sides?

5
Question A: What is 72 sides? An octagon has 8 sides. How many sides do 9 octagons have? Multiplication

6
Question A: What is 60 pages? José read 15 pages in one night. How many pages did José read in four nights? Multiplication 300

7
Question A: What is 500 pounds? A refrigerator weighs 125 pounds. How many pounds do 4 refrigerators weigh? Multiplication 400

8
Question A: What is 35 circles? How many circles will Ana have if she fills the entire rectangle? The rectangle has 5 rows and 7 columns. Multiplication 500

9
Question A: What is 6 x 4 = 24 or 4 x 6 = 24? Inverse multiplication fact related to 24 ÷ 6 = 4. Division

10
Question A: What is 14¢? Alex buys a pack of 4 pencils for 56¢. What is the cost of each pencil? Division 200

11
Question A: What are 84 ÷ 7 = 12 and 84 ÷ 12 = 7? What division number sentences are related to 7 x 12 = 84? Division 300

12
Question A: What is 66? The quotient of 264 ÷ 4. Division 400

13
Question A: What is $3.23? 3 boys bought a pizza for $9.63. They shared the cost equally, how much did each boy pay? Division 500

14
Question A: What is $4.80? Monica bought a doll for $2.32 and a teddy bear for $2.48. How much money did she spend $Money$ 100

15
Question A: What is $7.05? Margarita bought 3 pens. Each pen cost $2.35. How much did she spend? $Money$ 200

16
Question A: What is $1.33? Juan bought a burger combo for $3.67. He paid with $5.00. What was his change? $Money$ 300

17
Question A: What is $3.75? Juana went to the store and bought 7 packs of gum. Each pack cost $.25. How much did she spend? $Money$ 400

18
Question A: What is $2.41? 4 friends shared the cost of a board game. The board game cost $9.64. How much did each friend pay? $Money$ 500

19
Question A: What is 48? Mayra wrote the following pattern: 66, 60, 54, ___, 42, 36. What number is missing? Functions 100

20
Question A: What is 40 minutes? Jimmy is training for a bike race. Each day he rides his bike more and more. Below is the chart for the first 4 days. How many minutes did he ride on Day 5? Functions 200

21
Question A: What is 9 blocks? Marta build the following pattern using blocks. If the pattern continues how many blocks will the next figure have? Functions 300

22
Question A: What is $18.00? A baker used this table to show the cost of eggs per dozen. How much will 9 dozen cost? Functions 400

23
Question A: What is 676? The school bought large boxes of pens. Each large box holds 169 pens. The chart shows the number. What is the missing number on the chart? Functions 500

24
Question A: What is 8 – 4 = ? Tanya has 8 candies. She gives 4 of them away. What number sentence could be used to solve this problem? Equations 100

25
Question A: What is = ? Martha has 14 dolls. Her family gave her 6 more. What number sentence could be used to solve this problem? Equations 200

26
Question A: What is 4 x 8 = ? Elizabeth made 4 trays of cookies. There were 8 cookies in each tray. What equation could be used to find the number of cookies baked? Equations 300

27
Question A: What is 58 ÷ 2 = ? Harvey and Kenny shared 58 of their toys equally. What equation could be used to find the number of toys each boy got? Equations 400

28
Question A: What is 8 x 7 = ? Minerva learned that 56 divided by 7 equals 8. What number sentence should she use to check her answer? Equations 500

29
Question A: What is 56 tentacles? Number of tentacles in 7 octopus. Potpourri 100

30
Question A: What is $2.50? Change that Antonia received if she bought a toy car for $2.50 and she paid with $5.00. Potpourri 200

31
Question A: What is =? Symbol that goes in the box to make this number sentence true. 2 x Potpourri 300

32
Question A: What is 512 crayons? A jumbo box of crayons has 128 crayons in it. How many crayons are in 4 jumbo boxes? Potpourri 400

33
Question A: What is $2.72? Ricardo, Alicia and Maria shared the cost of a teddy bear. The teddy bear cost $8.16, how much did each person pay? Potpourri 500

34
Question A: What are 510 servings? Pablo has 6 servings of fruit each day. How many servings of fruit will he have in 85 days? Final Jeopardy

Similar presentations

© 2016 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google