Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

1.Which table represents a function? a.x yb. x y 2 3 2 3 2 4 1 4 2 5 0 5 2 6 -1 6 c. xyd. xy 23 14 14 15 05 26 16.

Similar presentations


Presentation on theme: "1.Which table represents a function? a.x yb. x y 2 3 2 3 2 4 1 4 2 5 0 5 2 6 -1 6 c. xyd. xy 23 14 14 15 05 26 16."— Presentation transcript:

1 1.Which table represents a function? a.x yb. x y 2 3 2 3 2 4 1 4 2 5 0 5 2 6 -1 6 c. xyd. xy 23 14 14 15 05 26 16

2 2. Solve 45 > 52 + P a. P > 7 b. P < -7 c. P > -7 d. P < 7

3 3. Which is NOT a solution of the inequality 9 - 3x < -6 a. 7 b. 6 c. 5 d. 4

4 4. Solve 6x - 8 = 28 a. x = 6 b. x = 2 c. x = -6 d. x = -2

5 5. Simplify 7x 3 + 4(x + 4) - 2x 3 a. 9x 3 - 4x - 16 b. 5x 3 - 4x + 16 c. 9x 3 + 4x - 16 d. 5x 3 + 4x + 16

6 6. Solve - 6x + 3y = 18 for y a. y = 2x + 6 b. y = - 2x + 6 c. y = 2x - 6 d. y = - 2x - 6

7 7. A sports store has 4 Bats for sale at 32.00 each. Which table represents this situation? a.Bats Total Salesb. Bats Total Sales 32 1 1 32 64 2 2 32 96 3 3 32 128 4 4 32 c. Bats Total Salesd. Bats Total Sales 1 32 032 2 64 1 64 3 96 2 96 4 128 3 128

8 8. If x represents Rori's age, which expression represents 6 more than one fourth of Rori's age? a. x/4 + 6 b. 6 + x c. 4 + x d. 6 + 4x

9 9. Solve 5(3x - 2) - 2x = 16 a. x = 1 b. x = -1 c. x = -2 d. x = 2

10 10. Solve a = bc for b a. b = a - c b. b = a/c c. b = ac d. b = c/a

11 11. Karl has $90. If he saves $35 per week, how many weeks will it take Karl to save $265? a. 4 b. 5 c. 6 d. 7

12 12. Solve x - 9 < 3 a. x < 6 b. x > 6 c. x < 12 d. x > 12

13 13. Joey has a $150 limit on his prepaid phone card. Each minute costs $.40. If x represents the number of minutes Joey talks on his phone, which inequality models this situation? a..40x > 150 b..40x > 150 c..40x < 150 d..40x < 150

14 14. Which expression represents the cost of renting a limo for a day if the rental agency charges $24.95 each day plus $1.20 for each mile m? a. 24.95m b. 26.15m c. 24.95 + 1.20m d. 24.95m + 1.20

15 15. Which is NOT a correct way to describe the function {-3,5),(-2, 4), (-1, 3), (0,2)} a.Domain: -3,-2,-1,0 Range: 5,4,3,2 b.Domain: 5,4,3,2 Range: -3,-2,-1,0

16 16. Solve x/7 + 24 > 26 a. x > 14 b. x > -14 c. x < 14 d. x < -14

17 17. Evaluate X 3 + 7 when x = -4 a. 71 b. 19 c. -57 d. - 71

18 18. Which pair of algebraic expressions are equivalent? a. 7x - 4 and 4x + 3x b. 6 - 10x and -2(3-5x) c. 5x - 3 + 2x and 3x - 3 d. 4x + 9 - x and 3(x + 3)

19 19. Simplify 4(6x + 2) - 5(x + 3) a. 29x + 23 b. 19x - 7 c. 29x - 7 d. 19x + 23

20 20. Solve 7x - 9 = -4x + 24 a. x = 3 b. x = 11 c. x = 5 d. x = - 3

21 21. Solve 4x < x + 21 a. x >7 b. x < 7 c. x < 5 d. x > 5

22 22. Which algebraic inequality represents the quotient of 5 times a number x divided by 7 is less than 42? a. 5x/7 > 42 b. 7/5x > 42 c. 5x/7 < 42 d. 7/5x < 42

23 23. Choose the inequality that represents the amount of money s in a bank account containing at least $55.00. a. s > 55 b. s < 55 c. s > 55 d. s < 55

24 24. Solve - 14 = x + 9 a. x = 5 b. x = 23 c. x = -5 d. x = -23

25 25. Jeff and Julie went out for ice cream. They paid a total of $4.00 for their drinks; each cone cost $1.50. If their bill was $10.00, which equation represents the situation? a. 4 + 1.5c = 10 b. 4c + 1.5 = 10 c. c(4 + 1.5) = 10 d. c + 4 = 10

26 26. Solve lx - 4l + 9 = 17 a. x = 12 b. x = 12 and x = -12 c. x= 12 and x = -4 d. no solution

27 27. Kelly's cell phone plan cost $45 a month plus $.30 per text message. If Kelly's phone bill was $57.00, how many text messages did she send? a. 4 b. 40 c. 12 d. 102

28 Which operation should be performed first to simplify the following? 29 + 14 (-2) + (4) 2 a. multiply 14 by (-2) b. add 29 + 14 c. square 4 d. add -2 and 4

29 Which table of ordered pairs shows solutions to the following equation? y = 2x - 5 a. x yb. x yc. x yd. x y 0 -5 -1 -7 0 5 1 -3 1 -7 0 -5 2 1 5 5 2 -9 1 -3 4 -3 7 13

30 Which algebraic equation represents four less than two times a number is 18? a.2(x - 4) = 18 b. 4 - 2x = 18 c. 2 - 4x = 18 d. 2x - 4 = 18

31 Given y = -x + 4, if the domain is -2, 0, 2, 4 find the range. a. 2, 4, 6, 8 b. -8, -6, -4, -2 c. 6, 4, 2, 0 d. -4, -2, 0, 2

32 Which phrase best describes 7x - 8 a.eight less than seven times a number b. seven times a number less than eight c. seven times the difference of a number and 8 d. eight times a number less than 7

33 1.B 2.B 3.D 4.A 5.D 6.A 7.C 8.A 9.D 10.B 11.B 12.C 13.D 14.C 15.B 16.A 17.C 18.D 19.B 20.A 21.B 22.C 23. C 24. C 25.A 26.C 27.B 28.C 29.B 30.D 31.C 32.A Answers


Download ppt "1.Which table represents a function? a.x yb. x y 2 3 2 3 2 4 1 4 2 5 0 5 2 6 -1 6 c. xyd. xy 23 14 14 15 05 26 16."

Similar presentations


Ads by Google