Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Shier ARIS Human A&P 12th Edition Chapter 16 Copyright © The McGraw-Hill Companies, Inc. Permission required for reproduction or display.

Similar presentations


Presentation on theme: "Shier ARIS Human A&P 12th Edition Chapter 16 Copyright © The McGraw-Hill Companies, Inc. Permission required for reproduction or display."— Presentation transcript:

1 Shier ARIS Human A&P 12th Edition Chapter 16 Copyright © The McGraw-Hill Companies, Inc. Permission required for reproduction or display.

2 Question 1 Which of the following contain lymph fluid? A. systemic capillaries B. pulmonary capillaries C. lacteals D. interstitial fluid

3 Question 2 The _____ vessel drains the arm. A. intercostal trunk B. bronchomediastinal C. subclavian trunk D. jugular trunk

4 Question 3 The lymphatic ducts will empty directly into the _____. A. heart B. subclavian veins C. thoracic veins D. brachiocephalic veins

5 Question 4 What is one major force that causes interstitial fluid to enter lymphatic capillaries? A. blood osmotic pressure B. blood hydrostatic pressure C. tissue osmotic pressure D. tissue hydrostatic pressure

6 Question 5 The main activity that causes fluid to flow through lymphatic vessels is _____. A. muscle contraction B. hydrostatic pressure C. osmotic pressure D. blood pressure

7 Question 6 What would happen if the pectoral lymph nodes were removed during a surgical procedure? A. cancer would develop in the area B. infections would spread C. the area would dehydrate D. edema would develop distally

8 Question 7 What is the main cause of edema following damage to an area of lymphatic vessels? A. increase in tissue proteins B. loss of tissue proteins C. increase in blood osmotic pressure D. increase in tissue osmotic pressure

9 Question 8 Inflammation of a lymph node is called _____. A. lymphangitis B. tonsillitis C. lymphadenitis D. lymphedema

10 Question 9 An efferent lymphatic vessel is carrying fluid _____. A. away from the heart B. towards the lymph node C. out of an area D. away from a node

11 Question 10 Which of the following lymphatic areas are totally encapsulated with fibrous tissue? A. palatine tonsil B. Peyer's patches C. cervical node D. pharyngeal tonsil

12 Question 11 Which of the following is NOT an area that contains lymph nodes? A. abdominal cavity B. cranial cavity C. thoracic cavity D. axillary region

13 Question 12 Which of these nodes cannot be directly palpated? A. inguinal B. axillary C. cubital D. mesenteric

14 Question 13 The breast tissue fluid will drain into the _____ nodes. A. inguinal B. pelvic C. axillary D. cervical

15 Question 14 What is the largest lymphatic organ in a child? A. spleen B. adenoids C. thymus D. appendix

16 Question 15 Where is the thymus gland located? A. mediastinum B. pleural cavity C. abdominal cavity D. superior to the pelvic nodes

17 Question 16 The cells within the thymus gland probably originated from the _____. A. spleen B. liver C. bone marrow D. Peyer's patches

18 Question 17 The red pulp of the spleen functions to _____. A. produce erythrocytes B. produce lymphocytes C. phagocytize senescent cells D. produce B-cells

19 Question 18 The white pulp of the spleen functions to _____. A. produce lymphocytes B. remove foreign particles C. store blood D. phagocytize bacteria

20 Question 19 An infection results when pathogens _____. A. enter a tissue area B. enter the blood C. grow and multiply D. grow and cause damage

21 Question 20 The fact that humans usually cannot contract a monkey pneumonia is explained by the theory of _____. A. mechanical barriers B. enzyme action C. interferon D. species resistance

22 Answer Key 1. C 2. C 3. B 4. D 5. A 6. D 7. A 8. C 9. D 10. C 11. B 12. D 13. C 14. C 15. A 16. C 17. C 18. A 19. D 20. D


Download ppt "Shier ARIS Human A&P 12th Edition Chapter 16 Copyright © The McGraw-Hill Companies, Inc. Permission required for reproduction or display."

Similar presentations


Ads by Google