Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

111 212 313 414 515 616 717 818 919 1020 Yr 9 – Angles Revision Blue Red Green Orange GreyYellow.

Similar presentations


Presentation on theme: "111 212 313 414 515 616 717 818 919 1020 Yr 9 – Angles Revision Blue Red Green Orange GreyYellow."— Presentation transcript:

1

2 Yr 9 – Angles Revision Blue Red Green Orange GreyYellow

3 Question One Name 3 acute angles in this picture. Answer Ans: BAG, CBD, EFD, DEF, BFG, BCE A G F E D BC ^ ^ ^

4 Question Two Answer Ans: Square based pyramid What is the mathematical name of this famous 3 Dimensional Structure?

5 Question Three Answer Ans: 315º What is the bearing for the compass direction NW? 0 0 ?

6 Question Four Answer Ans: 42º (Vertically opposite angles are equal) What is the missing angle, x ? State the angle property you used? 42º x 123º

7 Question Five Answer Ans: 48º (Angles on a line add to 180º) 42º y 123º What is the missing angle, y ? Give the angle property you used to make the calculation.

8 Question Six Answer Ans: Complementary Are 42º and 48º complementary or supplementary angles?

9 Question Seven Answer Its a Race! All groups! Organise a bunch of different angles according to their type.

10 Question Eight Answer Ans: 24º 102º X What is the missing angle, x ?

11 Question Nine Answer Ans: x = y = z = 60º (equilateral triangle) What are the missing angles and what type of triangle is this ? x y z

12 Question Ten Answer Ans: 180º Angles add to _______?

13 Question Eleven Answer Ans: 1.) Scalene 2.) Right-angled 3.) Isoceles Correctly identify all 3 of the triangles shown

14 Questions Twelve Answer Ans: Triangular Prism What is the name of this 3 Dimensional Shape?

15 Question Thirteen Answer Ans: 230º What is the best estimate for the bearing from X to Y? N x y 045º, 230º, 280º or 175º

16 Questions Fourteen Answer Ans: x = 65º (Parallelogram) 65º Name this quadrilateral. What is the missing angle, x? x

17 Question Fifteen Answer Ans: 258º (Sum of angles at a pt add to 360º) x 12 º What is the missing angle, x? State the angle property you used to make the calculation.

18 Question Sixteen Answer Ans: 6 Faces, 12 Edges, 8 Vertices How many: Faces_______ Edges_______ Vertices_____

19 Question Seventeen Answer Ans: Cylinder Name this 3 Dimensional Shape

20 Question Eighteen Answer Ans: 070º What is the best estimate for the bearing from A to B? N A B 135º, 045º, 070º, or 255º

21 Question Nineteen Answer Ans: ABC, obtuse, vertex at B A C B What is the name and type of this angle? Which point is the vertex? ^

22 Question Twenty Answer Ans: Isoceles Trapezium, 360º Name this shape. What is the sum of all the interior angles of this quadrilateral?


Download ppt "111 212 313 414 515 616 717 818 919 1020 Yr 9 – Angles Revision Blue Red Green Orange GreyYellow."

Similar presentations


Ads by Google