Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byHalle Lattimore Modified over 2 years ago

1
**Be able to divide a quantity into a given ratio**

Objective Be able to divide a quantity into a given ratio

2
**Ratio: What does this mean?**

Ratio is used to compare the sizes of two (or more) quantities. For example: a drink is made by mixing two parts orange juice with five parts water. This relationship of 2 to 5 can be written as the ratio 2:5. So the ratio of iron to copper is 60:40. We could simplify this to give 3:2 A steel alloy rod is made up of 60% iron and 40% copper.

3
**Dividing a quantity in to a ratio**

Divide 560kg in the ratio 3:4 Total parts 1 part parts 3 + 4 = 7 560 7 = 80 3 3 x 80 = 240kg 4 4 x 80 = 320kg Divide 560kg in the ratio 3:4 is 240kg:320kg

4
**Time to try some! £900 into the ratio 4:5 £400 : £500**

2205kg into the ratio 8:13 450 hours into the ratio 5:6:7 550 lbs into the ratio 5:8:9 £400 : £500 £75 : £125 £245 : £385 840kg : 1365kg 125h : 150h : 175h 125lbs : 200lbs : 225lbs

Similar presentations

Presentation is loading. Please wait....

OK

La mitad de la mitad La cuarta parte de Por lo tanto:

La mitad de la mitad La cuarta parte de Por lo tanto:

© 2017 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google

Ppt on energy cogeneration definition Ppt on complex numbers class 11th biology Ppt on communication skills training Ppt on library management system free download Ppt on related party transactions as per companies act 2013 Insect anatomy and physiology ppt on cells Ppt on articles of association california Ppt on solar energy in india Ppt on cross site scripting Ppt on online registration system