Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byJoy joyce Stansfield Modified over 3 years ago

2
Chapter 5 Review Rounding Front End Estimation Subtraction Word Problems

3
Question Round to find the difference. 63 – 49 = _____

4
Answer 63 – 49 = _____ 60 – 50 = 10

5
Question Find the difference: 608 – 409 = _____

6
Answer 5 9 18 608 -409 199

7
Question Tyler ate 231 hot dogs. Ciera ate 197 hot dogs. How many more hot dogs did Tyler eat than Ciera?

8
Answer: 1 12 11 231 -197 034

9
Question Use front end estimation to estimate the difference. 8,026 – 4,875 = ____

10
Answer 8,026 – 4,875 = ____ 8,000 – 4,000 = 4,000

11
Question Dakota goes shopping and buys a shirt that cost $8.97. He gives the cashier $10.00. How much change should he receive?

12
Answer 9 9 10 10.00 - 8.97 1.03

13
Question Which two numbers have a difference of about 300. A.689 and 124 B.788 and 236 C.706 and 414 D.919 and 387

14
Answer The two numbers have a difference of about 300 - 706 and 414 700 - 400 = 300

15
Question Find the difference: 402 – 317 = ____

16
Answer: 3 9 12 402 – 317 085

17
Question Round to the nearest dollar to estimate the difference. $6.54 - $4.39 = _____

18
Answer $6.54 - $4.39 = _____ $7.00 - $4.00 = $3.00

19
Question Round to the nearest hundred to estimate the difference: 7,322 – 5,842 = _____

20
Answer: 7,322 – 5,842 = ___ 7,300 – 5,800 = 1,500

21
Question Find the difference. 205 – 67 = _____

22
Answer 1 9 15 205 - 67 138

23
Question Use front end estimation to estimate the difference. 795 – 309 = _____

24
Answer 795 – 309 = _____ 700 – 300 = 400

25
Question Lindsay paddled 4,033 feet in her canoe. Ronald paddled 2,077 feet in his canoe. How much farther did Lindsay paddle than Ronald?

26
Answer 3 9 12 13 4,033 -2,077 1,956

27
Question Round to find the difference. $9.65 - $5.48 = _____

28
Answer $9.65 - $5.48 = _____ $10.00 - $5.00 = $5.00

29
Question McDonald’s is having a special on cheeseburgers and french fries. You can buy both for $3.49. Mrs. Haskins has $10.00 to spend. How much money will she have left if she the special?

30
Answer 9 9 10 $10.00 - 3.49 $ 6.51

31
Question Mrs. Hawkins collected 627 pounds of paper for recycling in March and 308 pounds of paper in May. How many more pounds of paper did Mrs. Hawkins recycle in March than she did in May?

32
Answer: 1 17 627 - 308 319

33
Question The flower shop has 205 roses, 998 tulips, 79 mums, and 540 lilies. How many more tulips than lilies does the flower shop have?

34
Answer: 998 - 540 458

35
Question Mrs. Ingram has 45 CD’s, 310 stickers, and 86 trading cards. How many more stickers than trading cards does she have?

36
Answer: 2 0 10 310 - 86 224 10

Similar presentations

Presentation is loading. Please wait....

OK

Measurements and Their Uncertainty 3.1

Measurements and Their Uncertainty 3.1

© 2018 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

To ensure the functioning of the site, we use **cookies**. We share information about your activities on the site with our partners and Google partners: social networks and companies engaged in advertising and web analytics. For more information, see the Privacy Policy and Google Privacy & Terms.
Your consent to our cookies if you continue to use this website.

Ads by Google

Ppt on dairy milk silk Ppt on service oriented architectures Ppt on metro rail in hyderabad Ppt on corporate grooming etiquette Ppt on forward rate agreement notation Ppt on old age homes Ppt on earthquake in india Ppt on indian english literature Ppt on indian railways history Ppt on hindi grammar in hindi language