Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byBrett Server Modified over 3 years ago

1
Millions of minutes By Kaylee Reiman Mrs. Graffin’ s class Mrs. Graffin’ s class2011-2012

2
The Question By our graduation in 2020,Will we have gone to school for 1,000,000 (one million) minutes?

3
Minutes per Day We go to school 6 hours per day. One hour is equal to 60 minutes. 6 hours x60 minutes=360 minutes We go to school 360 minutes per day!

4
Minutes per week We go to school 5 days per week. If we take 360 minutes per day and multiply by 5 days per week 360x5=1,800 Wow, we go to school 1,800 mintues per week

5
Minutes per Year We go to school 36 weeks per year. We know we go to school 1,800 minutes per week so to get the minutes per year we will need to mulitply. 36x1,800 =minutes per day!

6
By 2020 We graduate in 2020 and by that time we will have gone to school 13 years. To figure out the total minutes by 2020 we will need to multiply. 64,800 x 13 = 842,400 Wow! We have gone to school 842,400 minutes!!!!☻

7
Conclusion By our graduation in 2020 we will not have gone to school for one million minutes. Instead we would have only gone for 842,400 minutes

Similar presentations

OK

1 Lesson 1.2.2 Dividing with Integers. 2 Lesson 1.2.2 Dividing with Integers California Standard: Number Sense 2.3 Solve addition, subtraction, multiplication,

1 Lesson 1.2.2 Dividing with Integers. 2 Lesson 1.2.2 Dividing with Integers California Standard: Number Sense 2.3 Solve addition, subtraction, multiplication,

© 2018 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google

Download ppt on school management system Ppt on ideal gas law equation Ppt on bluetooth applications pdf Ppt on bodybuilding diet Ppt on tourism in delhi and its promotion Free ppt on personality development presentation Ppt on first conditional Ppt on software project management by walker royce Ppt on personal grooming and etiquette Ppt on 500 mw turbo generator