Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Midyear Review Mid-year exam will be Thursday!. Step 1:  Please view this in “slide show view”  This is will help you review for the exam in Springboard.

Similar presentations


Presentation on theme: "Midyear Review Mid-year exam will be Thursday!. Step 1:  Please view this in “slide show view”  This is will help you review for the exam in Springboard."— Presentation transcript:

1 Midyear Review Mid-year exam will be Thursday!

2 Step 1:  Please view this in “slide show view”  This is will help you review for the exam in Springboard on Thursday, take it seriously!  This is to be done on your own…no talking!  On a scrap piece of paper record your answers HINT: You may want to also record the problems so you can go back and review them

3 QUESTION 1-8NS

4 Question 2-8NS  Which of the following BEST describes the number √35.  A. It is an irrational number because it equals a never ending, never repeating decimal.  B. It is an irrational number because it equals a nonterminating, repeating decimal.  C. It is a rational number because it can be written as a fraction.  D. It is a rational number because it equals an integer.

5 Question 3-8EE n

6 Question 4-8EE  The square root of 63 is between which two consecutive integers ? Show your work. A.2 and 3 B.No solution C.7 and 8 D.10 and 11

7 Question 5-8EE What is the cube root of 512? ³√512 A.4 B. 8 C.256 D (repeating)

8 Question 6-8EE  Express 4.3 * 10¯ ⁸ in STANDARD FORM. A B C D

9 Question 7-8EE  Express 1 billion in scientific notation. A.1 *10 ⁻⁶ B.1 * 10 ⁹ C D

10 Question 8-8EE How many solutions does the following equation have? 4x +8 = 3x x A.One solution B.No solution C.Infinite solutions D.Two solutions

11 Question 9-8EE  Write in scientific notation A.5 * 10 ⁹ B.5 * 10 ¯⁶ C.5 * 10 ⁻⁹ D.5 *10 ⁷ 

12 Question 10

13 Question 11 Which is equivalent to the following: 5 -3 A.(-5)(-5)(-5) B.5 * 5* 5 C.-3 * -3 * -3 D. 1 5*5*5

14 Question 12  8EE7A  11. How many solutions does the equation 3x-7=2x- 1+x+7 have?  A. 0  B. 1  C. 2  D. Infinitely Many.

15 Question 13 The population of the United States is estimated to be 3 x 10 8 and the world’s population is estimated to be 7 x How many times larger is the world’s population than the United States?  A. About 23 times larger  B. About 20 times larger  C. About 2.5 times larger  D. About 70 times larger

16 Question 14 Find the product: (1.9 x 10 3 )(4.5 x 10 2 ) A x 10 1 B x 10 3 C x 10 5 D x 10 6

17 Question 15 If there are 2 x 10 4 runners in the New York City marathon and they each run 26 miles, how many total miles were run, by all runners, during the marathon? A.5.2 x 10 5 B.5.2 x 10 4 C.52 x 10 4 D.0.52 x 10 6

18 Question 16 Find the difference: (7.5 x ) – (1.5 x ) A x 10 6 B x C.7.35 x D.7.35 x 10 -6

19 Step 2: Check you answers 1.D 2.A 3.A 4.C 5.B 6.A 7.B 8.B 9.C 10.B 11.D 12.A 13.A 14.C 15.A 16.D

20 Step 3: Study the topics you missed  For any questions you missed you will do two things: 1.) Review those questions in the powerpoint 2.) Go to Kahn Academy using the following link. Use the search tool to look up topics you missed (for example:”operations with scientific notation”. Watch the videos to help you review! Link: mathhttp://www.khanacademy.org/math/cc-eighth-grade- math


Download ppt "Midyear Review Mid-year exam will be Thursday!. Step 1:  Please view this in “slide show view”  This is will help you review for the exam in Springboard."

Similar presentations


Ads by Google