Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

By: Miss Myers. BrainPop Movie

Similar presentations


Presentation on theme: "By: Miss Myers. BrainPop Movie"— Presentation transcript:

1 By: Miss Myers

2 BrainPop Movie

3 Mean verageverage

4 Mean First, you add up all of your numbers on your calculator. Then, you divide by the amount of numbers you have. 94, 100, 86, 73, 81 Answer: 86.8

5 Median iddleiddle

6 Median First, you put the numbers in order from least to greatest. Next, you begin with the outer numbers and make rainbows to the other side. If two numbers are left in the middle, you need to average them together to find your median. 24, 31, 35, 43, 47

7 Mode o s t

8 Mode Put your numbers in order from least to greatest. Circle the numbers that appear more than one time. Find which number is shown the most. 81, 74, 81, 77, 74, 76, 77, 81, 76, 83

9 Range LagestLagest SmallstSmallst

10 Range Find the largest and the smallest number. Subtract the smallest number from the largest. 105, 146, 132, 109, 151 Answer: 41

11 What is the mean of the following numbers? 73, 65, 41, 93, 56 Answer: 65.6

12 What is the mean of the following numbers? 165, 123, 188, 152, 197, 160 Answer:

13 What is the median of the following numbers? 31, 42, 45, 28, 39, 25, 21 Answer: 31

14 What is the median of the following numbers? 17, 12, 19, 8, 23, 14, 16 Answer: 16

15 What is the mode of the following numbers? 53, 59, 72, 41, 63, 53, 72, 53 Answer: 53

16 What is the mode of the following numbers? 91, 83, 102, 91, 83, 86, 79, 91 Answer: 91

17 What is the range of the following numbers? 53, 59, 72, 41, 63, 53, 72, 53 Answer: 31

18 What is the range of the following numbers? 165, 123, 188, 152, 197, 160 Answer: 74

19

20 References Mean, Median, Mode and Range. Retrieved from


Download ppt "By: Miss Myers. BrainPop Movie"

Similar presentations


Ads by Google