Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Hannah Kiiskila and Mitch Pronga.

Similar presentations


Presentation on theme: "Hannah Kiiskila and Mitch Pronga."— Presentation transcript:

1 Hannah Kiiskila and Mitch Pronga

2

3

4

5 https://www.youtube.com/watch?v=2tC36VPxCmw

6 Y=X is the equation for the first basic function This is the table for the first basic function The domain would be (-, ) This is because all the values of Y Will give out a real X value Y X

7 Y=[X] is the equation of this graph This is table for the second basic function. The domain would be (-, ) yx This is because all the values of Y Will give out a real X value

8 https://www.youtube.com/watch?v=4kCHuVrtbc4

9 This is the graph of the function Y=x^2 To find the range you need to look at the graph to see what values of y the graph reaches. By looking at the graph, you should see that the graph reaches all positive values of y and 0, but not the negative values of y. Because of this, the range for y=x^2 is [0, ), which shows that the graph will start at 0, and reach all positive values of y.

10 This is the graph of y=x^3 By looking at the graph, you should see that the graph reaches all values of y. (negative, 0, and positive) Because of this, the range of of y=x^3 is (-, ), which shows that the graph reaches all values of y.

11 Bounded above means that there is a FIXED value which the function never rises above. The Basic Logistic Function is bounded above at 1. It does not have a single Y value that goes above 1.

12 Bounded below means there is a FIXED value which the function never goes below. The squaring function is bounded below at 0. It never has a Y value that goes below 0.

13 A function is said to be bounded when it is bounded above and below. The sine graph never has a Y value that crosses 1 or -1 thus it is bounded above and below.

14 Go to the website above and click start game. Match the function with its correct name. Try it as many times as you would like and try and get the best score! Good luck!

15

16 A. Squaring Function B. Reciprocal Function C. Square Root Function D. Greatest Integer Function

17 A. Sine Function B. Cubing Function C. Exponential Growth Function D. Basic Logistic Function

18 A. Reciprocal Function B. Sine Function C. Natural Logarithmic Function D. Greatest Integer Function

19 A. Greatest Integer Function B. Cosine Function C. Identity Function D. Basic Logistic Function

20 A. Cubing Function B. Reciprocal Function C. Exponential Growth Function D. Cosine Function

21 A. Above B. Below C. Both D. Neither

22 A. Above B. Below C. Both D. Neither

23 A. (-1, 1) B. (-, ) C. [-1,1] D. [-, ]

24 A. (-, ) B. (0, ) C. [-, ] D. [- 0, )

25 A. Identity Function, (-, ), (-, ) B. Identity Function, (-, 0] [1, ), (-, ) C. Identity Function, [-, ], [-, ] D. Squaring Function, [-, ], [-, ]

26 1. C 2. D 3. B 4. A 5. B 6. B 7. C 8. C 9. A 10. A

27 Pictures square.html&docid=4PMl1sKL0__VUM&imgurl=http://www.mathsisfun.com/sets/images/function- square.gif&w=220&h=192&ei=92n8UPpkj4jxBPvogMgF&zoom=1&iact=hc&vpx=467&vpy=178&dur=37&hovh=153&hovw=176&tx=95&ty=63&sig= &page=1& tbnh=150&tbnw=173&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:3,s:0,i:144 ocid=RfC7PJvfh9XjxM&imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/88/Logistic-curve.svg/320px-Logistic- curve.svg.png&w=320&h=213&ei=c2r8UImKAYr29gTT7IHwDw&zoom=1&iact=hc&vpx=184&vpy=138&dur=506&hovh=170&hovw=256&tx=107&ty=84&sig= &page=1&tbnh=142&tbnw=213&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:1,s:0,i:85 _obj/basic_models.htm&docid=vl1ukCpWngVlnM&imgurl=http://onemathematicalcat.org/Math/Algebra_II_obj/Graphics/fct_sqrt.gif&w=371&h=297&ei=vWj8UKHsEYWo8gT hoYGwCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=2&vpy=161&dur=602&hovh=201&hovw=251&tx=54&ty=89&sig= &page=1&tbnh=147&tbnw=184&start=0&ndsp=23&ved= 1t:429,r:0,s:0,i:109 Youtube.com Yahoooanswers.com 07/idea-function-moves.html&docid=ZO9-8xOM0lLawM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/- N1GYAqOe4Y8/T_MCxZLc3PI/AAAAAAAAAAM/IWT8bAPZBBk/s1600/mathematical-dance- moves.jpg&w=600&h=536&ei=Dmv8UK2AOInY8gSp84HACg&zoom=1&iact=hc&vpx=597&vpy=185&dur=168&hovh=212&hovw=238&tx=168&ty=84&sig= &page=3&tbnh=135&tbnw=142&start=48&ndsp=27&ved=1t:429,r:71,s:0,i:305


Download ppt "Hannah Kiiskila and Mitch Pronga."

Similar presentations


Ads by Google