Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Matrices and Formulas V = lwh. Part I: Matrices A matrix looks like a table; it has numbers listed in rows and in columns.

Similar presentations


Presentation on theme: "Matrices and Formulas V = lwh. Part I: Matrices A matrix looks like a table; it has numbers listed in rows and in columns."— Presentation transcript:

1 Matrices and Formulas V = lwh

2 Part I: Matrices A matrix looks like a table; it has numbers listed in rows and in columns.

3 What are the DIMENSIONS of this matrix? row column Answer: 3 x 2

4 Add these two matrices:

5 Answer:

6 The matrix below shows how many shirts were sold in a store: Mon Tues Wed Small Medium Large How many small shirts were sold? Answer: 132 How many shirts were sold on Tuesday? Answer: 465

7 The matrix below shows food sold at a carnival: Day 1 Day 2 Candy Apples Cotton Candy Soda Chips How much more cotton candy was sold on the first day than on the second day? Answer: 101

8 The matrix below shows the supplies needed for building two different models of trucks: Wheels Plastic Sheets Paint Cans Glue bottles Dump Truck Fire Truck How many sheets of plastic are needed to build 17 fire trucks? Answer: 374

9 Parts II: Formulas A formula tells what information is needed and what math operations to use to determine an answer. d = rt d = distance r = rate t = time h = -16t t + 8 h = height t = time

10 The formula below is used to determine the area of a triangle. What is the area of this triangle? 4 cm 3 cm ANSWER: A =(.5)(3)(4) = 6 cm 2 (b is the length of the base and h is the height of the triangle)

11 The formula below can be used to find actual air temperature: (t = temperature and w = wind-chill temperature) What is the actual air temperature if the wind-chill temperature if -12 ? Answer: 18

12 The formula below is used to determine the cost of a car rental: (C = total cost and m = number of miles driven) If the cost is $ 52, how many miles were driven? Answer: 112 miles

13 MATRICES AND FORMULAS The End


Download ppt "Matrices and Formulas V = lwh. Part I: Matrices A matrix looks like a table; it has numbers listed in rows and in columns."

Similar presentations


Ads by Google