Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. iSchool Govt. Schools of Bihar Online Integration of Schools First time.

Similar presentations


Presentation on theme: "Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. iSchool Govt. Schools of Bihar Online Integration of Schools First time."— Presentation transcript:

1 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. iSchool Govt. Schools of Bihar Online Integration of Schools First time in India, a success story A Futuristic Initiative of HRD, Bihar

2 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Key Challenges 1.Right to Education Implementation in masses 2.Limited budget 3.Untrained New Teachers 2.5lac 4.Lower literary 5.Too much paper work 6.Right to information implementation 7.Delayed Monitoring of teachers, school performance 8.High Drop out ratio 9.Small Child in family business for livelihood 10.Technology backbone missing 11.Poor electricity in School…….many more

3 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Tremendous Opportunity Kids Most talented in Sci. & Math in country All National Institutes has 5-15% Students from Bihar 26% Officers in Public Administration from Bihar Very hard working students, Teachers Most In Depth study of subject by Talented student GDP 11.03%. 2 nd highest in India 2.5lac new teachers recruited 10,000 new primary schools coming IIT, CIMP, NIFT, NIT, BIT came up in Bihar Right time to implement proven technology ICT, Internet, eLearning, iSchool can be used Make School, Teacher Tech Savvy to be more productive& Cost Saving

4 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. iSchool HOLISTIC VISION Use Online ICT in Education: To enhance the educational learning of Student & Educators in BIHAR. Achieve e-Governance: Accountability, Transparency and RTI Rebrand School Vs Coaching: A better place of learning & application Leader for Position Bihar as initiator for tech-Savvy culture for new generation from schools only. Reduce digital divide: Between education & career. Optimize budget: Education needs to reach masses from 60% to 95%.

5 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. 5 Schools selected for integration with Education Dept. S. No.School NameDist. Boys/ Girls No of Students approx* No of Staff 1G.G.H.S, Patna CityPatnaGirls G.G. H.S, BankiporePatnaGirls G.B.H.S, Rajendra NagarPatnaCo-ed KBSHS, Shastri NagarPatnaBoys G.G. H.S, HazipurVaishaliCo-ed Total9000 *300 * DEO, Patna

6 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Solution1: iSchool Software Empower Teacher From Report card to Remedial card… Campus Automation & Multiple Intelligence Analysis Software Integrate student & Teachers of all schools

7 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Solutions1: 18 Modules for Implementation Modules Name Academics Related 1 Academic Plan 2 Time Table 3 Lesson Planning 4 Question Bank & Online Exam 5 Results *5 Multiple Intelligence Analysis * E-learning Student Related 6 Student information 7 Student Attendance HR Related 8 HR Profile 9 HR Attendance *9 HR leave Admin Related 10 MIS Analytical Reports 11 Dynamic Website 12 Multi User Management * World Campus Communication Related 13 Mail *13 SMS 14 News 15 Circulars 16 Forum 17 Photo Gallery 18 Calendar & Scheduler *Related or linked Modules for complete use

8 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Solution2: eLearning

9 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Solution3: Biometric Attendance

10 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Solution4: SMS Alerts to Parents 2-3 Mints for Attendance In SW by Class teacher 2-3 Mints for Attendance In SW by Class teacher Instant SMS alert to Parents Auto Report ( 765/790 ) Key Benefits >Detect Absenteeism Pattern >Reduce DROP OUT 20-30% >Save Time from Further Analysis > Auto Report to DEO, Edu Dept. > Compare Schools in Block, Dist

11 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Solution5: Solar Battery Charging *Installed at G.A High School Hazipur, Bihar

12 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Solution6: internet

13 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Solution7: Hardware Installation

14 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Solution8: System Admin

15 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Solution8: Virtual Classroom

16 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Credibility : Easy Acceptability by 300 Faculty, 9,000+ Students & Parents iSchool has integrated all processes in easy and professional way iSchool has empowered me to such an extent in one month; I never believed it… Just 30 mints/ Day with iSchool saves my 3 hrs /Day

17 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Training at Education Dept

18 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Testimonial

19 Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. Testimonial


Download ppt "Gold Medal awarded and Incubated at CIIE, IIM-A.By CEON Solutions P Ltd. iSchool Govt. Schools of Bihar Online Integration of Schools First time."

Similar presentations


Ads by Google