Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Welcome!!! Welcome!!! 09 February 2012 Current Events Quiz Bee Veterinary Medicine Week Celebration.

Similar presentations


Presentation on theme: "Welcome!!! Welcome!!! 09 February 2012 Current Events Quiz Bee Veterinary Medicine Week Celebration."— Presentation transcript:

1 Welcome!!! Welcome!!! 09 February 2012 Current Events Quiz Bee Veterinary Medicine Week Celebration

2 Mechanics of the Quiz:

3 A team should be composed of three (3) persons with a registration fee of PhP The scope of quiz bee is local, national and international current events from the year 2011 up-to-the-present. All questions are read twice by the quiz master and one minute is given for answering. Answers are written on the paper provided. At the end of time, the contestants are asked to show their answer to their designated proctor. The proctor will raise a flag if the answer is correct. The quiz bee is divided into two parts. The first part is the elimination round composing the Easy and the Average Rounds. The final part is the Difficult Round.

4 A correct answer at the Easy Round is equal to TWO points, the Average Round is FIVE points and the Difficult Round is 10 points. Top 10 highest scores for the Easy Round qualify for the Average Round invalidating the previous scores. So with the top 10 highest scores for the average Round qualify for the Difficult Round, also, invalidating the previous scores. Wrong answer on the Difficult Round is deducted with FIVE points. A blank answer sheet will have no deduction. A tie-breaking question is thrown with one point each correct answer. The first team to accumulate a score of three qualifies to the next round. Trophy and certificates or appreciation will be awarded to winners. All participants will also be receiving certificates of participation.

5 EASY ROUND

6 1. In connection with the leakage of nursing board exam six years ago, the ombudsman ordered the dismissal from the service of former Board of Nursing members namely: A. Anesia Dionisio and Virginia Madeja B. Virginia Madeja and Alicia Dionisio C. Virgie Majada and Alicia Dionisio Answer: A. Anesia Dionisio and Virginia Madeja

7 2. The world champion dragon boat racing team, using the same vessel that caused them international renown, has joined military forces to rescue or bring relief to victims of Typhoons Pedring and Quiel. How many medals did this 20-member team won on that dragon team racing held in Florida on August? Answer: 5 golds and 2 silvers

8 3. _____ is a radio commentator shot dead on June 14, 2011.He was the sixth media person killed under President Aquinos watch and the 145 th since democracy was restored in 1986, according to the National Union of Journalists of the Philippines. A. Romeo Oleo B. Romero Oleo C. Romeo Olea Answer: Romeo Olea

9 4. _____, composed of eight members handpicked from different dance troupes, represented the Philippines in the 2011 World Hip-hop Dance Competition in Las Vegas, the most respected annual international hip-hop dance competition of the last 10 years. A. Levis Strauss B. Legit Status C. Legitimate Status D. Legit Stratus Answer: B. Legit Status

10 5. _____ claimed their long-awaited fist NBA championship by winning Game 6 of the finals in Miami, , on June 12 celebrating on the Heats home floor. Answer: Dallas Mavericks

11 6. Who is the recent campaign manager of People for the Ethical Treatment of Animals Asia Pacific who said online gamers should boycott YetiSports Flamingo Drive for its insensitive and irresponsible depiction of animals. A. Rochelle Regodon B. Rochelle Ragodon C. Rochelle Gerodon Answer: A. Rochelle Regodon

12 7. Where in the summer capital is the 12-meter high prayer building that earned for a Guinness World Record? Answer: Dominican Hill

13 8. World boxing champion Manny Pacquiao, Black Eyed Peas founding member Allan Pineda aka Apl.de.Ap and Procter & Gamble executive _____ are this years

14 AVERAGE ROUND

15 DIFFICULT ROUND

16 1. Steve Paul Jobs was an American businessman and inventor widely recognized as a charismatic pioneer of the personal computer revolution. In the late 1976, when Jobs was 21, he and _____ started Apple Computers. Answer: Stephen Wozniak

17 2. _____ sworn in as Zambian president on September 2011 after incumbent Rupiah Bandas concession speech, a rare example of an African leader willingly bowing out. Answer: Michael Sata

18 3. Who is the longest-ruling dictator in Africa who reached power through coup detat in 1969? He ruled his country for 42 years after his demise in a civil war on October 20, Answer: Muammar Muhammad Abu Minyar Gaddafi commonly known as Muammar Gaddafi/Moammar Gadhafi

19 4.This epic fantasy film is currently the highest-grossing novel adaptation worldwide reaching : A. $381,011,219 B. $352,390,543 C. $280,288,438 D. $1,328,111,219 Answer: D. $1,328,111,219

20 5. On the 37 th Metro Manila Film Festival, Tikoy Aguiluz won Best Festival Director. Give the title of this biographical action movie he directed. Answer: Manila Kingpin: The Asiong Salonga Story

21 6. On the second anniversary of the brutal Ampatuan massacre with casualties of 58 people, including 32 journalists, journalists worldwide have also marked November 23 as _____. Answer: 1 st International Day to End Impunity

22 7. Who was the Pwersa ng Bayaning Atleta (PBA) Partylist Representative who was the guest of honor during the opening program of the annual CARASUC or Cordillera Administrative Region Association of State Universities and Colleges three-day tournament on December 12-14, 2011 at the Benguet State University sports complex? Answer: Mark Aeron H. Sambar

23 8.The Philippines Puerto Princesa Underground River has been declared as one of the provisional winners in the search for the New Seven Wonders of Nature. Which of the following does not belong to the other six New Seven wonders of Nature? A. Cambodias Angkor Wat B. South Koreas Jeju Island C. Indonesias Komodo Island D. South Africas Table Mountain Answer: A. Cambodias Angkor Wat

24 9. The 2011 earthquake off the Pacific Coast of Tohoku, also known as the 2011 Tohoku Earthquake, or the Great East Japan Earthquake, was a magnitude _____. It was the most powerful known earthquake of the five most powerful earthquake in the world since modern record-keeping began in Answer: 9

25 10. Lolong is the largest crocodile in captivity. It is a male Indo-Pacific or salt-water crococile. In November of 2011, Dr. Adam Britton of the National Geographic sedated and measured Lolong. Its confirmation of its length is good enough for entry into the Guinness Book of World Records. Where was it captured? Answer: Bunawan, Agusan Del Sur

26 11. The Philippines death toll for the Tropical Storm Washi rose to 632, making it the deadliest cyclone to hit the nation in three years and sparking criticism of the governments lack of preparation. What is the local name of the said tropical storm? Answer: Sendong


Download ppt "Welcome!!! Welcome!!! 09 February 2012 Current Events Quiz Bee Veterinary Medicine Week Celebration."

Similar presentations


Ads by Google