Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Light & Easy VoIP Social Plugin/Library. What is N-SIP VoIP Library? A unique combination of SIP and SIP-related protocols; audio and video, as well as.

Similar presentations


Presentation on theme: "Light & Easy VoIP Social Plugin/Library. What is N-SIP VoIP Library? A unique combination of SIP and SIP-related protocols; audio and video, as well as."— Presentation transcript:

1 Light & Easy VoIP Social Plugin/Library

2 What is N-SIP VoIP Library? A unique combination of SIP and SIP-related protocols; audio and video, as well as infrastructure Putting aside UI and dependencies the software is less than 50 KB! Designed to run on mobile platforms with wireless connectivity, not a customization of a PC library. Easily embedment of VoIP abilities into any application

3 N-SIPs VoIP Package Adding VoIP capabilities to your software or application and deploying the servers that you will need are two different things. The Package includes: VoIP library: - Cross-platform Dedicated server(s) (upon request): - Complete setup that will add your users - 50 KB - Proprietary SIP and SIP related protocols

4 N-SIP VoIP Library Highlights – Uniqueness Cross-Platform Up to 50 KB Proprietary implementation of SIP and SIP-related protocols DTMF – we send DTMF as audio using mathematical formulas (instead of using SIP INFO or RFC2833).That ensure compatibility with all the termination servers Many use cases: Click-to-VoIP, Apps, on SIM VoIP app, car Infotainment System, Hard-phone and Massive-multiplayer-online-games

5 N-SIP VoIP Library Highlights – Ease of Embedment Designed by programmers for fast embedment in your software/app Remote logging – The programmer can see print messages from the library on his/her PC using UDP regardless from where the library is running Simple API – just call nsip_init, nsip_dial, nsip_hangup, nsip_close Very informative return values – every function has its own return value Ready to use code to receive messages from the library to your UI

6 Product Overview Very effective Cross-Platform. Extremely small foot print (up to 200 KB) and cross-platform SIP and audio/video library DTMF – we send DTMF as audio using mathematical formulas. Sending DTMF as audio ensure that it is compatible with all the servers. Proprietary implementation of SIP and SIP-related protocols.

7 Performance Analysis and Comparison The tests were made on MOTORLA MB860 running Android 2.3.3: CSipSimpleSKYPEN-SIP Test app consumes about 50-60% compared to CSipSimple Battery Consumption steady usage of about 27% steady usage of about 22% from about 25% (complete silence) and up to about 45% when both sides are talking. CPU Usage 223013 Number of threads 234296K199328K141567K VSS 32404K67188K23056K RSS Users are worried about waking up and discover that they have no battery. When Idle N-SIPs library takes 0% CPU. This is a huge advantage compare to Skype and oher VoIP apps.

8 Library Applications There are so many things to do with VoIP and social plugin/library. Here are some we thought about, sure you can come out with more…

9 Embed VoIP, Chat and Presences into SWs The Challenge: The Solution: The Advantage: More: VoIP answer communication needs just perfectly but it is quite hard to implement or deploy A VoIP package that includes infrastructure services with a ready-to-use VoIP library. Up to 50 KB, effortless integration, no installation for users Unique combo of cross-platform and proprietary SIP, SIMPLE and ICE stacks with audio/video and infrastructure.

10 Embed VoIP in your App The Challenge: The Solution: The Advantage: Finding effective solutions that ease the development process A ready-to-use Click-to-VoIP library that embeds VoIP into any app. Up to 50 KB, effortless integration, no installation for users

11 Embed VoIP in Hard-Phones The Challenge: The Solution: The Advantage: In the past few years communication needs are often meet by SIP hard-phones install a freeware server which is actually an IP switch and buy phones that connect to the local area network. using SIP and N-SIP's stack with its small foot- print and SIMPLE implementation for presences is quite suitable.

12 Embed VoIP on SIM The Challenge: The Solution: Create total integration between VoIP and the smartphone. N-SIP's library is so small that it can be installed using a (U) SIM card app. When the user is roaming or has no GSM connectivity the VoIP app capture outgoing calls and the operator divert incoming calls to the VoIP app. The operator gives a great service and makes revenues from calls when users are roaming. Users are always connected and can talk while roaming in extremely low prices. The user won't feel any difference. The Advantage:

13 Embed VoIP at Car Infotainment System I The Challenge: When tourist rent cars they may need make an emergency call or ask for help. In such case they will want to call some service from their home country. Adding VoIP to the car Infotainment system will allow the users to easily make an emergency call. Use N-SIPs Efficient VoIP The Solution:

14 Embed VoIP at Car Infotainment System II The Challenge: Many taxi companies use radio walki talki and have car infotainment systems. Using N-SIPs PPToIP (Push to Talk over Internet Protocols) will give great advantages: *) No need for extra equipment and wires *) Some countries require permit in order to transmit using radio. *) Enabling extra features like history, no distance limit and recording. The Solution: The Advantage:

15 Use VoIP for Push to Talk System The Challenge: The Solution: The Advantage: Create Modern walkie-talkie (PTT) System Use N-SIPs innovative PTToIP No need for license to deploy radio based transmission system; no cords at the vehicle – clean appearance; No need to stop vehicles from working for maintenance; Recording and managing abilities

16 The Challenge: The Solution: The Advantage: More: Embed VoIP, Chat and Presence at Online Multiplayer Game Unique combo of cross-platform and proprietary SIP, SIMPLE (chat and presence) and ICE stacks with audio/video and infrastructure. Up to 50 KB, effortless integration, no installation to hamper games. User remain anonymous Voice and Video capability easily added to games, available to gamers at a click. Making interaction in a virtual gaming as realistic as possible.

17 N-SIP Click to Call Highlights The only True Click-to-Call Solution. Up to 250 KB for a full VoIP add-on/plugin. No operators, no callbacks and very low costs per minute. The easiest & lightest way to embed VoIP into your website. The SW dials real numbers so there is no need for backbone integration. The only VoIP web browser plugin for Android and iOS

18 Click-to-Call: Tourist Industry Web Sites The Challenge: Costumers want to call from different country but 1-800 numbers dont work for overseas calls. The Solution: A free click-to-call button encouraging people to call from anywhere worldwide. The Advantage: Increase the number of oversea calls since customers who will be happy to avoid the high costs of international calls.

19 Social Responsibility: Voice of Contribution N-SIP is committed to contributing tangible value to its community. Candidates: Non-profit organizations benefiting the community. - Shelters for the needy, crisis call centers. Objective: Encourages people to contact non-profits for free in order to receive help. Service: N-SIP's Click-to-Call provided at a token price, with lifelong license

20 About N-SIP Dedicated to creating unique and varied Click-to-Call solutions. Provides complete, ready-to-use solutions, as well as customization services. Creator: Nahum Nir: -specializing in VoIP, digital communications & mobile development - Took part in numerous communications, mobile and VoIP related projects in large Israeli companies.

21 Thank You! Please visit our website and try the technology: www.n-sip.com


Download ppt "Light & Easy VoIP Social Plugin/Library. What is N-SIP VoIP Library? A unique combination of SIP and SIP-related protocols; audio and video, as well as."

Similar presentations


Ads by Google