Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54.

Similar presentations


Presentation on theme: "1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54."— Presentation transcript:

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

2 # 1 Question: Mason watched a TV program. He watched TV after finishing his chores. Which choice correctly combines the above sentences? A. Mason watched TV and watched a program after finishing his chores. B. Mason after finishing his chores watched a TV program. C. After finishing his chores, Mason watched a TV program. D. He watched TV after finishing his chores and Mason watched a TV program. Answer: C Home

3 # 2 Question: Find the error in the following sentence: You’re the best teacher ever, said Johnny. Answer: Needs quotation marks before You’re and after the comma. Home

4 # 3 Question: What punctuation mark needs to be added to this sentence: At the conclusion of the baseball game, the team carried in the bats balls, and glove. A. ; B. , C. : D. none Answer: B Home

5 # 4 Question: In which sentence does the verb NOT agree with the subject? a. Mr. Zayed owns a grocery store. b. The trucks is late this week. c. Everyone is ready to leave the party now. d. Each gift is placed on the table near the door. Answer: B Home

6 Question: Answer: C What is the predicate of the following sentence?
# 5 Question: What is the predicate of the following sentence? The illustration must match the caption a. match the caption b. The illustration c. must match the caption d. The illustration must Answer: C Home

7 # 6 Question: Choose the answer that tell that identifies the verb form in the following sentence: Rosie has finished her homework already. a. Present b. past c. present participle d. past participle Answer: D Home

8 Question: Answer: C John used his bat to hit a homerun.
# 7 Question: John used his bat to hit a homerun. In the sentence above, the word bat is used as which function below. a. action verb b. subject c. direct object Answer: C Home

9 Question: Answer: B What is the adjective is this sentence?
# 8 Question: What is the adjective is this sentence? Did you see a brown dog on the grass. a. Did b. brown c. on d. grass Answer: B Home

10 Question: Answer: D I fell off my bike. I hurt my knee.
# 9 Question: I fell off my bike. I hurt my knee. Which correctly combines the above sentences? A. I fell off my bike. I hurt my knee. B. I fell off my bike. Then I hurt my knee. C. I hurt my knee. D. I fell off my bike, and I hurt my knee. Answer: D Home

11 # 10 Question: What function does the underlined word have in the sentence? After reading the book, I went to sleep. a. subject b. adjective c. direct object d. action verb Answer: A Home

12 # 11 Question: Which sentence is complete and written with correct punctuation? A. I need to go home can anybody give me a ride? B. He placed leaves grass and small twigs inside. C. I watched the hamster playing inside its cage. D. running in its wheel. Answer: C Home

13 # 12 Question: Choose the correct form of the word in parentheses. My aunt has (too, two, to) dogs. Answer: two Home

14 Question: Answer: brought What is the past tense of the verb bring?
# 13 Question: What is the past tense of the verb bring? Answer: brought Home

15 Question: Answer: C In which sentence is the verb used correctly?
# 14 Question: In which sentence is the verb used correctly? a. I seen that movie last night on television b. We was thinking about joining the computer club. c. The Boy Scouts hiked up the mountain trail. Answer: C Home

16 Question: Answer: conjunction
# 15 Question: What part of speech is the underline word in the sentence? Mrs. Thomas cooked supper, and she baked. Answer: conjunction Home

17 # 16 Question: Choose the underlined word that is spelled incorrectly. If all the underlined words are spelled correctly, choose “all correct” A. be patient B. brightly covered C. was frightened D. all correct Answer: D Home

18 Question: Answer: c Which verb phrase BEST completes the sentence?
# 17 Question: Which verb phrase BEST completes the sentence? The students in Ms. Wilson’s classroom____________ tomorrow’s lecture. a. do attend b. are attend c. will attend d. have attended Answer: c Home

19 # 18 Question: Fill in the following sentence with the correct verb form: I saw Jackson ___________ to the store to buy a new video game. a. walks b. walking c. is walked d. walked Answer: B Home

20 # 19 Question: The chiming clock chimed twelve times when it chimed midnight. Which correctly removes extra modifiers so that one meaningful sentence is formed? A. The clock chimed twelve times when it was midnight. B. When it was time to chime midnight, the clock chimed twelve. C. The clock chimed twelve times as it chimed that it was midnight. D. When the clock chimed twelve, it was midnight. Answer: A Home

21 Question: Answer: A What is the noun in this sentence?
# 20 Question: What is the noun in this sentence? This school is being painted. a. school b. is c. being d. painted Answer: A Home

22 Question: What is the pronoun in this sentence?
# 21 Question: What is the pronoun in this sentence? They brought sandwiches for lunch. Answer: they Home

23 # 22 Question: A functional fragment is often mistaken for an imperative sentence. Can you tell the difference? Which sentence below is a functional fragment: a. “Do you like pancakes?” b. “Don’t touch the iron.” c. “Why not?” d. “Comb your hair.” Answer: C Home

24 # 23 Question: In the following sentences, does the word bat have the same function (part of speech)? Why or why not? A bat is a small flying animal. The boys bat their eyes at the girls. Answer: No, in the first sentence the word bat is in the subject. In the second sentence, the word bat is used as an action verb. Home

25 Question: Answer: D What is the conjunction in the following sentence?
# 24 Question: What is the conjunction in the following sentence? Websites can give information, or they can sell products and services. a. information b. sell c. give d. or Answer: D Home

26 # 25 Question: What function does the underlined word have in the sentence? When the baseball player tripped on the field, he dropped the ball. a. subject b. adjective c. direct object d. action verb Answer: D Home

27 Question: Answer: A Yes the Fifth Grade Firecrackers won the game.
# 26 Question: Yes the Fifth Grade Firecrackers won the game. A. , B. . C. ! D. none Answer: A Home

28 Question: Fill in the sentence with the correct verb form:
# 27 Question: Fill in the sentence with the correct verb form: The children were _____________ forward to the next story. a. look b. looked c. looking d. looks Answer: C Home

29 Question: Answer: A Which of the following is a simple sentence?
# 28 Question: Which of the following is a simple sentence? a. We traveled to the Grand Canyon. b. When you see the Grand Canyon, you will be amazed by its great size. c. The Grand Canyon is located in Arizona, but the Colorado River runs through it. d. After a trip to the Grand Canyon, we were tired, but we were in awe. Answer: A Home

30 # 29 Question: Choose the adverb that describes the underlined verb, and then tell if the adverb describes where, when or how. Finally, he put the bumblebee wings on himself and on his son, Joe. Answer: Finally, describes when Home

31 Question: Answer: so What is the conjunction in this sentence?
# 30 Question: What is the conjunction in this sentence? Sheila got up earlier today, so she wouldn’t be late to school. Answer: so Home

32 # 31 Question: Choose the sentence in which the underlined verb is used correctly. a. The sun raises early each morning. b. Will you learn me to read? c. May I go to Jeff’s house? d. You should lay down for a nap. Answer: C Home

33 Question: Which choice below is a functional fragment?
# 32 Question: A functional fragment is a fragment or a part of a sentence is often used when a writer wants to express a person’s speech through dialogue. When writing in dialog, characters often speak in usable fragments. Which choice below is a functional fragment? a. “Exercise to stay in shape.” b. “Stop! Thief!” c. “Meet them there early.” d. “Eat healthy foods daily.” Answer: B It is understood who the speaker is calling out to though the expression is not a complete sentence. Choices A, C, and D are imperative sentences. Home

34 Question: Answer: C What is the structure of the sentence below?
# 33 Question: What is the structure of the sentence below? After the rain stopped, we reached the canyon bottom, and we ate lunch along the river bank. a. simple sentence b. compound sentence c. compound-complex sentence d. complex sentence Answer: C Home

35 # 34 Question: Nikki _______________________ the class in singing the national anthem. (led, lead) Answer: led Home

36 # 35 Question: What is the dependent clause in the following sentence? While they travelled, some wagons broke down. a. While they travelled b. some wagons c. travelled d. broke down Answer: A Home

37 # 36 Question: Choose the correct form of the adverb to complete the sentence. Their captain had argued __________ than anyone else in the world. a. strongly b. stronger c. strongest d. strong Answer: b Home

38 Question: Answer: A A simple sentence is a sentence with:
# 37 Question: A simple sentence is a sentence with: a. one independent clause b. more than one independent clause c. one independent clause and one dependent clause d. more than one independent clause and at least one dependent clause Answer: A Home

39 Question: Answer: D In which sentence is a pronoun used correctly?
# 38 Question: In which sentence is a pronoun used correctly? A. Give the game to Becky and I. B. She won’t talk to we anymore. C. You and him are very good friends. D. They are kind enough to share their pool with us. Answer: D Home

40 # 39 Question: What function does the underlined word have in the sentence? My favorite game is Monopoly. a. subject b. adjective c. direct object d. action verb Answer: B Home

41 Question: What part of speech does an adjective describe? Answer: noun
# 40 Question: What part of speech does an adjective describe? Answer: noun Home

42 Question: Answer: b Which sentence is written correctly?
# 41 Question: Which sentence is written correctly? a. The University of georgia is located in Athens, GA. b. Can you hold my books, please? c. My, What a beautiful day it is! Answer: b Home

43 # 42 Question: Choose the correct form of the verb to complete the following sentence: We ___________ to go camping, but rain spoiled our plans. a. hopes b. had hoped c. will hope d. will have hoped Answer: B Home

44 # 43 Question: Remember, ________________responsible for returning the videos (your, you’re) Answer: you’re Home

45 Question: Answer: B What is the structure of the sentence below?
# 44 Question: What is the structure of the sentence below? Terry is the fastest runner in our class, but Adam isn’t far behind. a. a simple sentence b. a compound sentence c. a simple sentence with a compound subject d. a comma splice Answer: B Home

46 # 45 Question: What is the prepositional phrase in the following sentence? A special machine measures a star’s angle above the horizon. a. measures a star’s b. the horizon c. a star’s angle d. above the horizon Answer: D Home

47 Question: Answer: seems, links daughter & proud
# 46 Question: Identify the linking verb in the following sentence and also identify the word that is connected to the subject by the linking verb. Your daughter seems very proud of her project. Answer: seems, links daughter & proud Home

48 Question: Answer: B A compound sentence must have:
# 47 Question: A compound sentence must have: a. one independent clause b. more than one independent clause and a conjunction c. one independent clause and one dependent clause d. more than one independent clause and at least one dependent clause and a conjunction Answer: B Home

49 # 48 Question: Identify the two objects in the two prepositional phrases in the following sentence: You are sick from the motion of the waves. a. waves, sick b. you, waves c. motion, waves d. sick, you Answer: C Home

50 Question: Choose the correct form of the word in parentheses.
# 49 Question: Choose the correct form of the word in parentheses. He’s the best choice (for, four) the job! Answer: for Home

51 Question: Answer: D What type of sentence is the one below?
# 50 Question: What type of sentence is the one below? The fireworks are spectacular! a. declarative b. imperative c. interrogative d. exclamatory Answer: D Home

52 # 51 Question: Nathan ______________________ a chapter of the book every day after dinner. (red, read) Answer: read Home

53 # 52 Question: Marsha got out of bed. The alarm clock had gone off. Which correctly combines the above sentences? A. The alarm went off. Marsha got out of bed. B. Marsha got out of bed when the alarm went off. C. Marsha got out of bed, and she hurried downstairs. D. Marsha jumped out of bed. Answer: B Home

54 # 53 Question: What function does the underlined word have in the sentence? The bakery sold day-old bread on sale. a. subject b. adjective c. direct object d. action verb Answer: C Home

55 Question: Answer: preposition
# 54 Question: Identify if the following underlined word is a preposition or an adverb. “Don’t drive through the lake, Mom!” shouted Sam. Answer: preposition Home

56 Question: Answer: D What type of sentence expresses surprise?
# 55 Question: What type of sentence expresses surprise? a. declarative b. imperative c. interrogative d. exclamatory Answer: D Home

57 Question: Answer: D What is the structure of the sentence below?
# 56 Question: What is the structure of the sentence below? After the game ended, the teams shook hands with their opponents. a. simple sentence b. compound sentence c. run-on sentence d. complex sentence Answer: D Home

58 # 57 Question: Rewrite the sentence using correct punctuation where appropriate. The radio in the apartment next door was loud and Miriam couldn’t concentrate Answer: The radio in the apartment next door was loud, and Miriam couldn’t concentrate. Home

59 Question: What punctuation mark is missing from this sentence?
# 58 Question: What punctuation mark is missing from this sentence? “Go to your room, Nigel” shouted Mrs. Flannigan. Answer: ! after Nigel Home

60 Question: Answer: C Which sentence is written correctly?
# 59 Question: Which sentence is written correctly? a. His persuasive essay was very convincing, however, I still don’t agree with him. b. My, what a cute baby you have? c. Alligators are the coolest animals ever! Answer: C Home

61 Question: Answer: conjunction
# 60 Question: What part of speech is the underlined word in the sentence? My grandmother came to my program, but she had to leave early. Answer: conjunction Home

62 Question: Answer: C A complex sentence must have:
# 61 Question: A complex sentence must have: a. one independent clause b. more than one independent clause c. one independent clause and one dependent clause d. more than one independent clause and at least one dependent clause Answer: C Home

63 Question: Which interjection would work best?
# 62 Question: Which interjection would work best? ________! I wish that we had more time to play! Yes Wow No Yahoo Answer: Home

64 # 63 Question: My brother ate ice cream, I ate ice cream, and my dad ate ice cream too. Which correctly states the action in one meaningful sentence? A. My brother and I and my parents did too eat ice cream. B. My brother ate ice cream with me and my parents did too. C. My brother, my parents, and I ate ice cream. D. My parents, my brother, and I also did eat ice cream too.. Answer: C Home

65 Question: Answer: Needs a period after Mrs
# 64 Question: Find the error in the following sentence: While driving down the highway, Mrs Smith spilled coffee on her new sweater. Answer: Needs a period after Mrs Home

66 Question: Rewrite the sentence with the correct punctuation.
# 65 Question: Rewrite the sentence with the correct punctuation. While you live under this roof you must follow my rules Answer: While you live under this roof, you must follow my rules. Home

67 # 66 Question: What is the dependent clause in the following sentence? A trail boss hired workers before a cattle drive began. a. hired workers b. cattle drive c. A trail boss d. before a cattle drive began Answer: D Home

68 # 67 Question: Choose the correct interjection to complete the sentence. _______! I can’t believe we just won the championship game! a. Oh No! b. Yippee! c. Help, d. Oops, Answer: B Home

69 Question: Answer: D A compound-complex sentence has:
# 68 Question: A compound-complex sentence has: a. one independent clause b. more than one independent clause c. one independent clause and one dependent clause d. more than one independent clause and at least one dependent clause Answer: D Home

70 Question: Answer: C What type of sentence is the one below?
# 69 Question: What type of sentence is the one below? Where are we going on our field trip? a. declarative b. imperative c. interrogative d. exclamatory Answer: C Home

71 # 70 Question: Rewrite the sentence with the correct punctuation. In the middle of dinner my sister blurted out the startling news Answer: In the middle of dinner, my sister blurted out the startling news. Home

72 Question: Answer: lies
# 71 Question: Choose the verb that correctly completes the sentence. The tired puppy (lays, lies) next to its mother. Answer: lies Home

73 # 72 Question: The band concert was tonight. I played a flute solo. Which correctly combines the above sentences? A. The band concert was tonight played a flute solo. B. The band concert was tonight, and I played a flute solo. C. I played a flute solo. D. I played a flute solo the band concert was tonight. Answer: B Home

74 Question: Answer: adjective
# 73 Question: What part of speech is the underlined word in the sentence? The tired man sagged against the door frame. Answer: adjective Home

75 Question: Answer: D Which sentence contains a future tense verb?
# 74 Question: Which sentence contains a future tense verb? a. Marci won the spelling bee last year. b. Parents have always been invited to attend. c. Mrs. Browning hosts the competition each year. d. Sam is confident that he will win the spelling bee. Answer: D Home

76 # 75 Question: Rewrite the following sentence with correct grammar. you must help me insisted Anna or I won’t finish my homework Answer: “You must help me,” insisted Anna, “or I won’t finish my homework.” Home

77 Question: Answer: a Which sentence is written incorrectly?
# 76 Question: Which sentence is written incorrectly? a. Why did the chiken cross the road? b. The monkey swung from tree to tree. c. The lion crept slowly through the tall grass. Answer: a Home

78 # 77 Question: What function does the underlined word have in the sentence? Can you find my new socks for me? a. subject b. adjective c. direct object d. action verb Answer: C Home

79 Question: Answer: A What type of sentence states a fact?
# 78 Question: What type of sentence states a fact? a. declarative b. imperative c. interrogative d. exclamatory Answer: A Home

80 # 79 Question: In the following sentences, does the word bark have the same function (part of speech)? Why or why not? The bark of the maple tree was damaged in the thunderstorm. My dog barked at the stranger. Answer: No, in the first sentence the word bark is in the subject. In the second sentence, the word bark is used as an action verb. Home

81 # 80 Question: What function does the underlined word have in the sentence? Hot-air balloons filled the air over the city. a. subject b. adjective c. direct object d. action verb Answer: A Home

82 # 81 Question: Choose the correct verb form in parentheses to agree with the subject Mr. and Mrs. Peters (fly, flies) to Austin once a week. Answer: fly Home

83 # 82 Question: When the exciting parade began, I sat excitedly in the front row. Which answer BEST shows how to reduce the sentence in the box by deleting a modifier? A. When the parade began, I sat excitedly in the front row. B. When exciting parade began, I sat excitedly in the front row. C. I sat excitedly in the front row when the exciting parade began. D. I sat in the front row. Answer: A Home

84 # 83 Question: Choose the underlined word that is an adverb in the sentence. The alarm clock rang loudly for a long time. alarm loudly long time Answer: B Home

85 Question: Answer: C What type of sentence makes a request?
# 84 Question: What type of sentence makes a request? a. declarative b. imperative c. interrogative d. exclamatory Answer: C Home

86 Question: Answer: B Which of the following is a declarative sentence?
#85 Question: Which of the following is a declarative sentence? a. Will you help me with the dishes? b. We are doing the dishes tonight. c. Be sure to rinse the dishes well. d. Oh, I broke a dish! Answer: B Home

87 Question: Answer: noun
# 86 Question: What part of speech is the underlined word in the sentence? The collie swam toward the river bank. Answer: noun Home

88 Question: Answer: Needs an apostrophe between the n and t in can’t
# 87 Question: Find the error in the following sentence: I cant believe you didn’t do your homework last night! Answer: Needs an apostrophe between the n and t in can’t Home

89 Question: Answer: merry
# 88 Question: Choose the correct form of the word in parentheses. Roasting marshmallows and drinking hot cocoa was a very (marry, merry, Mary) experience. Answer: merry Home

90 # 89 Question: Becky said “The Hudson River empties into the Atlantic Ocean.” How would you correct the sentence above? a. Becky said “The Hudson River empties into the Atlantic Ocean.” b. “Becky said the Hudson River empties into the Atlantic Ocean.” c. Becky said, “The Hudson River empties into the Atlantic Ocean.” d. Correct as is Answer: C Home

91 # 90 Question: Choose the answer that tells what the underlined part is. While the drummers kept a steady beat, the troops moved forward. Subordinating conjunction Prepositional phrase Dependent clause Independent clause Answer: D Home

92 # 91 Question: In the following sentence, identify the helping verb and tell whether the main verb is regular or irregular. She has given me a gift. Answer: has, irregular Home

93 # 92 Question: What function does the underlined word have in the sentence? Many stores have advertised sales for the Thanksgiving holiday. a. subject b. adjective c. direct object d. action verb Answer: B Home

94 Question: Answer: B What type of sentence gives an order or command?
# 93 Question: What type of sentence gives an order or command? a. declarative b. imperative c. interrogative d. exclamatory Answer: B Home

95 # 94 Question: My dog loves to be petted, and my cat loves to be petted. Which answer BEST shows how to reduce the sentence in the box? A. My dog and cat love to be petted. B. My cat loves to be petted. C. When I come home, my dog loves to be petted. D. I love to pet my dog. Answer: A Home

96 # 95 Question: What function does the underlined word have in the sentence? I completed my homework assignment. a. subject b. adjective c. direct object d. action verb Answer: D Home

97 Question: Answer: C The purpose of an imperative sentence is to:
# 96 Question: The purpose of an imperative sentence is to: a. give information b. make a request c. make a demand d. show excitement Answer: C Home

98 Question: What part of speech is the underlined word in the sentence?
# 97 Question: What part of speech is the underlined word in the sentence? The injured player walked carefully off the football field. Answer: adjective Home

99 Question: Answer: flour
# 98 Question: Choose the correct form of the word in parentheses. We need 3 cups of (flour, flower) for this cake. Answer: flour Home

100 Question: Answer: did travel
# 99 Question: Identify the verb phrase in the following sentence: The scouts did not travel to the campsite on one bus. Answer: did travel Home

101 # 100 Question: Do you want to come to my birthday party? I will turn eleven years old. Which correctly combines the above sentences? A. I will turn eleven years old when you come to my birthday party? B. Can you come to my birthday party so I can turn eleven? C. Do you want to come to my birthday party on the eleventh? D. Do you want to come to my birthday party when I turn eleven years old? Answer: D Home


Download ppt "1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54."

Similar presentations


Ads by Google