Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

ONE DOLLAR QUESTIONS Round One How many books are in the New Testament? A. 27 B. 66 C. 77 D. 40 Answer: A. 27.

Similar presentations


Presentation on theme: "ONE DOLLAR QUESTIONS Round One How many books are in the New Testament? A. 27 B. 66 C. 77 D. 40 Answer: A. 27."— Presentation transcript:

1

2 ONE DOLLAR QUESTIONS Round One

3 How many books are in the New Testament? A. 27 B. 66 C. 77 D. 40 Answer: A. 27

4 Who wrote the first five Old Testament books? A. Adam B. Abraham C. David D. Moses Answer: D. Moses

5 Who was the 3 rd US President? A. John Adams B. Andrew Jackson C. Thomas Jefferson D. Abraham Lincoln Answer: C. Thomas Jefferson

6 We the People… begins which document? A. The US Constitution B. The Declaration of Independence C. The Bill of Rights D. Genesis Answer: A. The US Constitution

7 Who wrote the Book of Acts? A. Paul B. Luke C. Mark D. Timothy Answer: B. Luke

8 What is the last book of the Old Testament? A. Maccabees B. Micah C. Malachi D. Habakkuk Answer: C. Malachi

9 Which is the longest book in the Bible? A. Genesis B. Psalms C. Jeremiah D. Matthew Answer: B. Psalms

10 Who said, Behold, the Lamb of God, who takes away the sin of the world!? A. Moses B. Paul C. Jesus D. John the Baptist Answer: D. John the Baptist

11 Which of the following was not a US President? A. Martin Van Buren B. Benjamin Franklin C. Herbert Hoover D. Harry S. Truman Answer: B. Benjamin Franklin

12 Who is the current US Secretary of State? A. Hillary Clinton B. Condoleezza Rice C. Joseph Biden D. Robert Gates Answer: A. Hillary Clinton

13 Who wrote the book of Lamentations? A. Moses B. Daniel C. Jeremiah D. Ezekiel Answer: C. Jeremiah

14 Who was the 3 rd King of Israel? A. Saul B. Solomon C. Samuel D. David Answer: B. Solomon

15 The Supreme Court has how many justices? A. 12 B. 6 C. 13 D. 9 Answer: D. 9

16 TWO DOLLAR QUESTIONS Round Two

17 Which of the following best describes the US form of government? A. Democracy B. Autocracy C. Republic D. Theocracy Answer: C. Republic

18 On which island was Paul shipwrecked in Acts 27? A. Cyprus B. Malta C. Fiji D. Sicily Answer: B. Malta

19 The ruins of Babylon are in which modern country? A. Iraq B. Syria C. Jordan D. Egypt Answer: A. Iraq

20 What does the name Barnabas mean? A. Bitter one B. Friend of sinners C. House of God D. Son of encouragement Answer: D. Son of encouragement.

21 Which of the following is not an N.T. author? A. John B. James C. Timothy D. Jude Answer: C. Timothy

22 How many US Presidents have been impeached? A. 0 B. 1 C. 2 D. 3 Answer: C. 2

23 Which of the following was a slave? A. Philemon B. Epaphroditus C. Theophilus D. Onesimus Answer: D. Onesimus

24 Which of the following was created on the 4th day? A. The Sun B. Dry land C. People D. Sea creatures Answer: A. The Sun

25 Which of the following is the Governor of Florida? A. Arnold Schwarzenegger B. Mel Martinez C. Bill Nelson D. Charlie Crist Answer: D. Charlie Crist

26 The US Declaration of Independence was adopted in which year? A B C D Answer: B. 1776

27 1 John 1:9 begins… A. I am the way the truth and the life… B. Love your enemies… C. If we confess our sins… D. The tongue is a fire… Answer: C. If we confess our sins…

28 Which of the following is not in the Bible? A. Love your neighbor as yourself. B. God helps them that help themselves. C. Show no partiality. D. Knowledge puffs up. Answer: B. God helps them that help themselves.

29 What is the population (2009 est.) of the USA? A. 142,008,838 B. 196,342,592 C. 1,321,851,888 D. 306,128,906 Answer: D. 306,128,906

30 Who was Samuel's mother? A. Abigail B. Hannah C. Ruth D. Leah Answer: B. Hannah

31 Why are some books termed Minor Prophets? A. The message was less important than that of the Major Prophets. B. The prophets were less than 21 years old at the time of writing. C. The books are shorter in length than the Major Prophets. D. The Minor Prophets are quoted less in the N.T. than the Major Prophets. Answer: C. The books are shorter in length than the Major Prophets.

32 Who said, He must increase and I must decrease.? A. Jeremiah B. Jude C. James D. John the Baptist Answer: D. John the Baptist

33 THREE DOLLAR QUESTIONS Round Three

34 Which is the 7 th book of the Bible? A. Judges B. Joshua C. Ruth D. 1 Samuel Answer: A. Judges

35 Which is the 2 nd most populous country in the world? A. The USA B. Brazil C. India D. China Answer: C. India

36 Who is John G. Roberts? A. Director of Homeland Security B. Speaker of the House C. Chief Justice of the Supreme Court D. Attorney General Answer: C. Chief Justice of the Supreme Court

37 Who said, Here am I, Send me.? A. Isaiah B. Job C. Jonah D. Paul Answer: A. Isaiah

38 Which is the longest chapter in the Bible? A. Psalms 19 B. Romans 12 C. Psalms 119 D. Revelation 22 Answer: C. Psalms 119

39 Which best describes Timothy? A. Apostle B. Pastor C. Pauls Nephew D. N.T. Author Answer: B. Pastor

40 Who shot Abraham Lincoln? A. Lee Harvey Oswald B. William H. Seward C. Aaron Burr D. John Wilkes Booth Answer: D. John Wilkes Booth

41 What are the last 5 words in Genesis? A. In a coffin in Egypt. B. And it was very good. C. The blessings of your father. D. Surely I am coming soon. Answer: A. In a coffin in Egpyt.

42 How many chapters does Revelation have? A. 16 B. 24 C. 22 D. 7 Answer: C. 22

43 What did Jesus first say to the Samaritan Woman? A. Woman, what have I to do with you? B. Go, call your husband, and come here. C. Give me a drink. D. Neither do I condemn you. Answer: C. Give me a drink.

44 Who famously said, I am not a crook!? A. William J. Clinton B. Bill Gates C. Al Capone D. Richard M. Nixon Answer: D. Richard M. Nixon

45 To whom did Jesus say, You must be born again.? A. Zacharias B. Nicodemus C. Paul D. Pilate Answer: B. Nicodemus

46 Which amendment guarantees the freedom of religion? A. 1 st B. 2 nd C. 3 rd D. 4 th Answer: A. 1st

47 Which was the last state to join the union? A. Alaska B. Texas C. Hawaii D. Ontario Answer: C. Hawaii

48 What does justification mean? A. Set apart or made holy. B. Brought back into a right relationship with God. C. Born to new life. D. Declared righteous. Answer: D. Declared righteous.


Download ppt "ONE DOLLAR QUESTIONS Round One How many books are in the New Testament? A. 27 B. 66 C. 77 D. 40 Answer: A. 27."

Similar presentations


Ads by Google