Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

LETS PLAY JEOPARDY! (For a fifth grade class.) Pronoun or Common Noun Fact or OpinionElements of a Story Antonyms Adjectives 200 400 600 800.

Similar presentations


Presentation on theme: "LETS PLAY JEOPARDY! (For a fifth grade class.) Pronoun or Common Noun Fact or OpinionElements of a Story Antonyms Adjectives 200 400 600 800."— Presentation transcript:

1

2 LETS PLAY JEOPARDY! (For a fifth grade class.)

3 Pronoun or Common Noun Fact or OpinionElements of a Story Antonyms Adjectives

4 Is Friday a common or proper noun? Friday is a proper noun. Click to link back to game board.

5 True or False. Common nouns are always capitalized. False Click to link back to game board

6 My niece loves the zoo. Is the underlined word a common or proper noun? Answer: Common noun Click to link back to game board

7 The election for our next president is in 1 month!!! President is a common noun. Is the underlined word a common noun or proper noun? Click to link back to game board

8 Fact or Opinion? The Earth has one moon. Answer: Fact Click to link back to game board

9 Fact or Opinion? I think smoking cigarettes is bad for you. Answer: Opinion Click to link back to game board

10 Fact or Opinion? Always try your best. Answer: Opinion Click to link back to game board

11 Fact or Opinion? The solar system is made-up of eight planets. Answer: Fact Click to link back to game board

12 The place and time in a story is referred to as? Answer: Setting Click to link back to game board

13 The plot of a story is made up of five parts. Which order is correct? a. exposition, rising action, climax, falling action, resolution b. resolution, climax, falling action, exposition, rising action c. exposition, climax, rising action, falling action, resolution The answer is a. Click to link back to game board

14 It is important a story has all of the following elements, Except: a. characters b. setting c. plot d. solution The answer is d. solution Click to link back to game board

15 True or False? A story always has a beginning, middle and end? Answer: True Click to link back to game board

16 The antonym of joy is? a. happy b. sorrow c. excited d. joyous The answer is b. sorrow Click to link back to game board

17 The antonym of success is? Failure, defeat Click to link back to game board

18 The antonym of competition is? a. completion b. contest c. struggle d. cooperation The answer is d. cooperation Click to link back to game board

19 The antonym of enormous is? a. medium b. big c. tiny d. extra large The answer is c. tiny Click to link back to game board

20 True or False? Adjectives describes a person, place or thing? Answer: True Click to link back to game board

21 The robber is dishonest. The adjective in this sentence is. a. robber b. dishonest c. the Answer: b Click to link back to game board

22 Sam is blonde and gorgeous. The adjective in the sentence is? a. blonde b. gorgeous c. blonde and gorgeous Answer: c Click to link back to game board

23 Which of these sentences contains an adjective? a.The man is walking. b. The man is cooking. c. The tall man. d. The mans feet. Answer: c Click to link back to game board


Download ppt "LETS PLAY JEOPARDY! (For a fifth grade class.) Pronoun or Common Noun Fact or OpinionElements of a Story Antonyms Adjectives 200 400 600 800."

Similar presentations


Ads by Google