Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source:

Similar presentations


Presentation on theme: "2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source:"— Presentation transcript:

1 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #1 The original parent crosses of the Georgia giant or hybrid bream is _______________. A. Redear Sunfish and Green Sunfish. B. Bluegill and Green Sunfish. C. Redear Sunfish and Bluegill. D. Redbreast sunfish and Bluegill.

2 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #2 Fish harvest should be spread out over the year so that no more than ______ of the total is removed in any given month. A. 5% B. 10% C. 25% D. 50%

3 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #3 Which of the following is not one of the three chemical parameters most important in determining the suitable water chemistry when fertilizing a pond? A. Presence of planktonic algae B. Water hardness C. Alkalinity D. pH

4 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #4 In ponds with low to moderate water loss liming will last about _____ year(s). A. 1 B. 3 C. 5 D. 15

5 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #5 What does N.P, and K stand for in a fertilizer formulation? A.N=Niacin, P=Potassium and K=Kaolin. B.N=Nitrogen, P=Phosphorus and K=Potassium C.N=Nitroglycerin, P=Phosphorus and K=Copper Sulfate D.N=Nitrogen, P=Potash and K=Calcium Chloride

6 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #6 In the summer high water temperatures cause the water to form layers or to stratify. The lower, cooler layer of water extending to the bottom, is low in or devoid of dissolved oxygen when compared to the upper layer. A. True B. False

7 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #7 ____________ is the total amount of metal ions (mostly calcium and magnesium) dissolved in water. A. Alkalinity B. Balance C. Dissolved Oxygen D. Hardness

8 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #8 The African Bream is also known as the _________. A.White Amur B.Triploid Grass Carp C.F1 Hybrid Bream D.Tilapia

9 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #9 Mr. Bridges Pond is 10 surface acres with an average depth of 5 feet. How many acre-feet are present? A. 1,500 acre-feet B. 1,000 acre-feet C. 50 acre-feet D. 15 acre-feet

10 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #10 Which of the following statements is True. A.Stocking rate for Bluegill/shellcracker in a fertilized pond is 1000 per acre. B.Stocking rate for Bluegill/shellcracker in an unfertilized pond is 10 per acre. C.Bluegill/ Shellcracker should be stocked during June-July. D.Shellcracker and Bluegill should be stocked at a 10:1 ratio.

11 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #11 Which of the following is not a reason that a ponds fish population may become out of balance. A. Properly stocking the pond. B. failure to maintain the ponds fertility level. C. excessive aquatic vegetation. D. Introduction of competitive species.

12 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #12 Liquid fertilizers generally produce algae blooms more quickly than granular products because they dissolve immediately into the water. A. True B. False

13 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #13 In ponds, the pH rises during the day and decreases at night due to the presence of ___________. A. Carbon Monoxide B. Hydrogen C. Photosynthesis D. Carbon Dioxide

14 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #14 Which of the following terms best describes muddy water. It is usually caused by suspended clay particles. A. Aluminum Sulfate B. Alkalinity C. Turbidity D. Hardness

15 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #15 Suggested Bass harvest rate for unfertilized ponds is ____ A.8 – 10 lb/acre/year B.18 - 25 lb/acre/year C.30 – 40 lb/acre/year D.75 – 100 lb/acre/year

16 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #16 Pond water tends to stratify during summer months. The upper layer usually….. A. Is three to six feet deep B. Supports little phytoplankton growth C. Is devoid of dissolved oxygen D. Has overall poor water quality.

17 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #17 __________ are microscopic, free-swimming animals that feed in ponds. They comprise the second order of food items in the ponds food web. A. Zooplankton B. Phytoplankton C. Algae Blooms D. Tadpoles

18 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #18 An Acre-Foot of water contains how many cubic feet of water? A. 3,560 B. 4,650 C. 34,650 D. 43,560

19 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #19 Which of the following cannot be used to prevent runoff accidents by diverting field runoff from your pond. A. Low Dike B. Retaining Well C. Berm D. Lagoon

20 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #20 As plants die-off and decompose, oxygen is consumed and DO levels may fall to a level lethal to fish. A. True B. False

21 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #21 Most fish mortalities do not occur as a result of ______. A.Dissolved oxygen depletion. B.Pesticide toxicity. C.Parasite and disease damages. D.Catch and release fishing tournaments.

22 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #22 Grass Carp will control _________ in ponds. A.Submerged vegetation. B.Cattails C.Lilies and alligator weed. D.All of the above

23 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #23 A winter drawdown concentrates forage fish populations so that bass or other predators can more readily feed on them, __________________________. A. increasing bream numbers and producing many small bass. B. reducing stunted bream numbers and producing healthier bass. C. produces many large bass and many small bream for them to feed on. D. All of the above are true.

24 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #24 Ponds with a water hardness below _____ mg/l are difficult to fertilize economically. A. 20 B. 40 C. 60 D. 80

25 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source: http://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdfhttp://www.dnr.sc.gov/fish/pdf/pondmanagement.pdf #25 Which of the following fish is pictured? A.Yellow Bullhead B.Grass Carp C.Golden Shiner D.Redear Sunfish

26 2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Answer Key 1.B 2.C 3.A 4.B 5.B 6.A 7.D 8.D 9.C 10. A 11. A 12. A 13. D 14. C 15. A 16. A 17. A 18. D 19. D 20. A 21. D 22. A 23. B 24. A 25. C


Download ppt "2013 STATE WILDLIFE MANAGEMENT AQUATIC MANAGEMENT EXAM Source:"

Similar presentations


Ads by Google