Download presentation

Presentation is loading. Please wait.

Published byAndrew Rawle Modified over 4 years ago

1
Jobs for Montana's Graduates D25L1PP1

2
Sara works at a local restaurant. On Saturday she clocked in at 8:15am and clocked out at 11:45pm. Sara earns $7.50 per hour. How much did Sara earn in gross wages? The Problem: Jobs for Montana's Graduates D25L1PP1

3
To solve the problem: Part 1 Calculate Elapsed Time Part 2 Multiply Elapsed Time by Hourly Wages (Gross Wages means the total earned before any deductions) Jobs for Montana's Graduates D25L1PP1

4
Step 1 Determine the start time and end time …she clocked in at 8:15am and clocked out at 11:45pm. Start time = 8:15 End time = 11:45 Part 1: Calculate Elapsed Time Jobs for Montana's Graduates D25L1PP1

5
Step 2 Write the later time first: 11:45 - 8:15 Subtract 3:30 Answer: 3 hours, 30 minutes Part 1: Calculate Elapsed Time Jobs for Montana's Graduates D25L1PP1

6
Part 1: Calculate Elapsed Time What if the time runs across 12:00 and the ending hours are less than the starting hours? … she clocked in 8:15am and clocked out at 1:45pm Jobs for Montana's Graduates D25L1PP1

7
Step 2 Write the later time first: 1:45 - 8:15 Add 12 to the hours of the ending time (12 + 1= 13) Rewrite problem 13:45 - 8:15 Subtract 5:30 Answer: 5 hours, 30 minutes Part 1: Calculate Elapsed Time Jobs for Montana's Graduates D25L1PP1

8
Part 1: Calculate Elapsed Time What if the ending time has fewer minutes than the starting time? … she clocked in 8:45am and clocked out at 11:15pm Jobs for Montana's Graduates D25L1PP1

9
Step 2 Write the later time first: 11:15 - 8:45 Borrow 1 from the hours, and convert to 60 minutes (11 – 1 = 10) Add 60 to the minutes of the end time (60 + 15 = 75) Rewrite problem 10:75 - 8:45 Subtract 2:30 Answer: 2 hours, 30 minutes Part 1: Calculate Elapsed Time Jobs for Montana's Graduates D25L1PP1

10
Part 2: Multiply Elapsed Time by Hourly Wages Sara works at a local restaurant. On Saturday she clocked in at 8:15am and clocked out at 11:45pm. Sara earns $7.50 per hour. How much did Sara earn in gross wages? Elapsed time = 3 hours, 30 minutes Step 1 Convert minutes to part of an hour by dividing minutes by 60 30 / 60 =.5 Jobs for Montana's Graduates D25L1PP1

11
Part 2: Multiply Elapsed Time by Hourly Wages Sara works at a local restaurant. On Saturday she clocked in at 8:15am and clocked out at 11:45pm. Sara earns $7.50 per hour. How much did Sara earn in gross wages? Elapsed time = 3.5 hours Step 2 Multiple time in hours by wages 3.5 x 7.50 Gross Wages = $26.25 Jobs for Montana's Graduates D25L1PP1

Similar presentations

Presentation is loading. Please wait....

OK

Algebra Solving Equations October 2006 ©RSH.

Algebra Solving Equations October 2006 ©RSH.

© 2018 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

To ensure the functioning of the site, we use **cookies**. We share information about your activities on the site with our partners and Google partners: social networks and companies engaged in advertising and web analytics. For more information, see the Privacy Policy and Google Privacy & Terms.
Your consent to our cookies if you continue to use this website.

Ads by Google

Ppt on margin trading Ppt on social contract theory ethics Ppt on carbon and its compound download Ppt on mechanical properties of dental materials Run ppt on html Ppt on surfing the net safely Ppt on charge coupled device radiography Ppt on personality development for teachers Ppt on forward contract bankruptcy Ppt on computer malwares software