Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Project Overview Mission Introduction of J/V project team Project Overview Location and Site Goals for today AGENDA.

Similar presentations


Presentation on theme: "Project Overview Mission Introduction of J/V project team Project Overview Location and Site Goals for today AGENDA."— Presentation transcript:

1

2 Project Overview Mission Introduction of J/V project team Project Overview Location and Site Goals for today AGENDA

3 VAs Mission ……, to care for him who shall have borne the battle, and for his widow and orphan, ….. --Abraham Lincoln

4 The Project Team

5 Introduction of Project Team Representatives from the Preconstruction and Procurement Team are located around the facility

6 Primary JV Point of Contact for All Subcontractors Eric B. Gass Purchasing Manager Director of Small Business Development

7 Project Overview Key Components –Inpatient Bed Facility for approx. 150 beds (spinal cord injury, medical/surgical, intensive care and behavioral health) –Freestanding Community Living Center, Outpatient Clinics Diagnostic and Treatment Center –Research Laboratories –Renovation of existing office building for admin offices and behavioral health clinics –Central Concourse for public functions, amenities and circulation –Central Energy/ utility plant –Advanced alternative energy features and sustainable design

8 Project Location The Department of Veterans Affairs (VA) will build a replacement hospital on the eastern edge of the University of Colorado Health and Science Campus (formerly the Fitzsimons Army Medical Center) in Aurora, Colorado.

9 Project Location

10 Primary JV Point of Contact for All Subcontractors Eric B. Gass Purchasing Manager Director of Small Business Development

11 Joint Venture Project Website Replacement Medical Center Facility Eastern Colorado Health Care System Preconstruction Timeline and Potential Package Development Phase I - 2 nd Quarter 2011 Division 1 – Surveying, Trailers, Demolition Division 2 – Civil, Site Prep, Site Utilities Division 7 – Waterproofing Division 8 – Curtain Wall Design Assist Division 15 – Underground Division 16 – Underground

12 Preconstruction Timeline and Potential Package Development Phase II - 3rd Quarter 2011 Division 3 – Foundations, Underground Structures, Slab on Grade, Core & Shell Structure Division 4 – Masonry Division 5 – Structural Steel Division 6 – Rough Carpentry Division 14 – Pneumatic Tubes, Elevators Division 15 – Equipment, Core & Shell, Fire Protection, Fire Proofing Division 16 – Equipment, Core & Shell Joint Venture Project Website Replacement Medical Center Facility Eastern Colorado Health Care System

13 Preconstruction Timeline and Potential Package Development Phase III - 4th Quarter 2011 Division 2 – Landscape, Hardscape Division 3 – Precast Division 5 – Canopies Division 7 – Roofing Division 8 – Core & Shell Doors/Frame/Hardware, Glass & Glazing Division 15 – Energy Systems & Equipment Joint Venture Project Website Replacement Medical Center Facility Eastern Colorado Health Care System

14 Preconstruction Timeline and Potential Package Development Phase IV - 1st Quarter 2012 All other trades including finishes, medical equipment, furnishings, signage, A/V, Communications, Millwork, etc… Joint Venture Project Website Replacement Medical Center Facility Eastern Colorado Health Care System

15 Q&A #1 Will the schedule be posted on the website? Answer: Yes, the project procurement timeline will be continually updated by the J/V

16 Q&A #2 Will there be help with Bonding? Answer: Yes, the J/V will not assist with bonding but will help identifying bonding assistance opportunities.

17 Q&A #3 How does subcontractor know if they are pre-qualified and able to bid the project? Answer: The J/V will notify each firm if they have successfully qualified to bid the project.

18 Q&A #4 Will there be one subcontractor per trade for all phases of the project? Answer: No, the J/V will diligently break up the packages and scopes of work to maximize participation.

19 Q&A #5 Will the bid package approximate sizes be posted on the website in advance to confirm with our sureties? Answer: There will be sufficient time in the bidding timeline to inform your surety of package size.

20 Q&A #6 Is the prequal package to be printed, filled out and mailed in to the J/V? Answer: Yes, mail to 7200 S. Alton Way, Greenwood Village 80112

21 Q&A #7 How can I confidentially disclose my companys financials? Answer: All financial information is kept confidential, but if necessary we can arrange for face to face disclosure.

22 Q&A #8 Do J/Vs need to prequal as a J/V? Answer: Yes, but due to the inherent questions associated with a J/Vs lack of financial or safety history each company will be evaluated on their independent qualifications.

23 Q&A #9 How will the retainage be dealt with on the project. (How long will it be held)? Answer: The retainage will be released in accordance with the project guidelines determined by the VA.

24 Q&A #10 If we dont qualify for one package will be permitted to requalify for additional packages. Answer: Yes, if areas of inadequacies are addressed prior to next package issuance.

25 Q&A #11 Ive already prequalified with Kiewit or Turner, do I need to requalify with the J/V? Answer: Yes, you must requalify specifically for the project with the Joint Venture.

26 Q&A #12 Which website to we refer to for all project updates? Answer:


Download ppt "Project Overview Mission Introduction of J/V project team Project Overview Location and Site Goals for today AGENDA."

Similar presentations


Ads by Google