Presentation is loading. Please wait.

Presentation is loading. Please wait.

Bajaj Coaching Center, Rohtak. Visit for more information.

Similar presentations

Presentation on theme: "Bajaj Coaching Center, Rohtak. Visit for more information."— Presentation transcript:

1 Bajaj Coaching Center, Rohtak. Visit for more information.

2 According to the provisional figures of Census 2011, what is the current population of India? a million b million c million d million Ans: million million (51.54%) are males and million (48.46%) are females.

3 Who is the Chairman of Financial Sector Legislative Reforms Commission? a. C K G Nair b. B N Srikrishna c. Debi Prasad Pal d. M GovindaRao Ans: B N Srikrishna Bajaj Coaching Center

4 Who has recently been appointed as chairperson of the Central Board for Film Certification? a. Leela Samson b. Asha Parekh c. Anupam Kher d. None of these Leela Samson Leela Samson (born 1951) is a noted Bharatnatyam dancer, choreographer, instructor and writer. Leela was born in Coonoor, Tamil Nadu

5 Who has been appointed as the new chairman for Microsoft India? a. Bhaskar Pramanik b. Steve Balmer c. Ajay Bose d. Anil Vamsi Ans: a Ex- Oracle MD Former chairman & Vice- President of Microsoft India- Ravi Venkatesan. Headquarter of Microsoft India- Hyderabad, India

6 ___ has been recently appointed as the 8th chairman of SEBI. a. D Subba Rao b. U K Sinha c. Ashish Mathur d. None of these Ans: b Bajaj Coaching Center

7 UK Sinha(Upendra Kumar Sinha ) He is the present chairman of SEBI. His term starts on February He is appointed for a period of three years. He was the Chairman and Managing Director (CMD) of the Unit Trust of India Asset Management Company (UTIAMC), commonly referred to as UTI Mutual Fund. He is a member of the Indian Administrative Services (IAS), belonging to the Bihar Cardre. Former Chairman- C B Bhave(Chandrasekhar Bhaskar Bhave )

8 SEBI(Securities and Exchange Board of India The Securities and Exchange Board of India was established on April 12, 1992 in accordance with the provisions of the Securities and Exchange Board of India Act, Headquarters Mumbai, Maharashtra. Bajaj Coaching Center


10 Which of the following news dailies was launched for specially for Ipad? a. Times of India b. The Launchpad c. The Hindu d. The Daily Ans: d

11 The 1st female CEO of a Formula One Team, Sauber Motorsport is ___ a. Tina Royce b. Monisha Kaltenborn c. Andellina Wright d. None of these Ans: b

12 'Kizashi' is a car model launched by ___ a. Honda b. Hyundai c. Fiat d. Maruti Ans: d Bajaj Coaching Center

13 Maruti Maruti Suzuki India Limited is a partial subsidiary of Suzuki Motor Corporation of Japan. Maruti 800 and Alto, to hatchback Ritz, A star, Swift, Wagon-R, Estillo and sedans Dzire. The company's headquarters are located in New Delhi. Hyundai is a group of companies founded in South Korea. The first Hyundai company was founded in 1947 as a construction company.

14 Which company has received the SCOPE Award for Corporate Social Responsibility and Responsiveness? a. Steel Authority of India Ltd. b. Hindustan Petroleum Corporation Ltd. c. Bharat Heavy Electricals Ltd. d. Indian Oil Corporation Ltd. Ans: a The Standing Conference of Public Enterprises (SCOPE) Award for environmental excellence. Chairman of SAIL- Mr Chandra Shekhar Verma Headquarters- New Delhi, India

15 Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL) is an Indian state-owned oil company Headquartered at Mumbai, India Chairman & MD- S Roy Choudhury

16 Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) BHEL is one of the oldest and largest state-owned engineering and manufacturing enterprise in India in the energy-related and infrastructure sector which includes Power, Railways, Transmission and Distribution, Oil and Gas sectors and many more. Founded Headquarters New Delhi, India Chairman & MD- B. Prasad Rao

17 Indian Oil Corporation Limited, or IndianOil Indian oil is an Indian state-owned oil and gas company headquartered at Mumbai, India. It is Indias largest commercial enterprise. Chairman- Ranbir Singh Butola Founded Bajaj Coaching Center

18 Which of the following companies was awarded the 'Golden Peacock Environment Management' award (GPEMA)for the year 2010 Ans: Nokia Headquarters- Espoo, Finland

19 India recently signed six agreements in the fields of green technology, hydrological data of common rivers, media exchanges, cultural exchanges, banking sectors with a country. Can you name the country? Ans: China

20 The personality is the founder of Facebook. He has pledged to give away a majority of their fortune for charitable causes. He is has an estimated wealth of over $6 billion. Can you recognise him? Ans: Mark Zuckerberg Bajaj Coaching Center

21 Mark Elliot Zuckerberg (born in 1984) is an American computer programmer and Internet entrepreneur He is best known for creating the social networking site Facebook. He is chief executive and president of facebook. It was co-founded as a private company in 2004 by Zuckerberg and classmates Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, and Chris Hughes while they were students at Harvard University.

22 Which among the following is appointed as executive director of the reserve bank of India in March 2011? A P.Jain B J Gandhi C R. Gandhi D R. Goyal Ans: C

23 Name the Mexican billionaire who remained the richest person in the world with $74 billion in assets, while NRI steel magnate Lakshmi Mittal ranked sixth and Indian industrialist Mukesh Ambani is placed ninth in the US in the Forbes annual list of worlds top billionaires. A Carlos Slim B Bill Gates C Warren Buffet D None of these Ans: A

24 Recently, Which among the following rating agency has launched a grading of the educational institutions, to begin with the business management schools of the country? A CRISIL B CARE C ICRA D none of these Ans: A

25 Safi, blood purifier tonic, is manufactured by which Company? A P& G B Ranbaxy C Hamdard D Dabur Ans: C Bajaj Coaching Center

26 Powered by Intellect, driven by values, is the punchline of which Company? A)Wipro B)HCL C)Infosys D)None of these Ans: C

27 What is Ira: one divine creation for another? A Diamond Jewellery B Cosmetics C Shoes D Nailpolish Ans: A

28 Name the public sector Navratna which has become the first PSU in India to offer Employee Stock Option Plan? A NALCO B BHEL C ONGC D OIL Ans: A Bajaj Coaching Center

29 Dataone broadband services was launched by which organisation? A Reliance B MTNL C BSNL D Airtel Ans: C

30 Name the founder of Ranbaxy Laboratories Ltd. A.Rajendra Prasad Shukla B.Gurjar Sharan C.Bhai Mohan Singh D.Ramakrishna Gupta Ans: C

31 Which among the following is the top dividend paying company of India, as per a study done by Economic Times? A TCS B ITC C IOC D ONGC Ans: D

32 Which of the following brands does not belong to P & G? A Lakme B Pantene C Rejoice D Tide Ans: A Bajaj Coaching Center

33 Which among the following in March 2011 is appointed as the Managing director of HSBC India? A Sandeep Uppal B Ajay Duggal C Anil Misra D Atul Jain Ans: A

34 The Raga Series of watches was launched by which Company? A Titan B Timex C Swatch D None of these Ans: A

35 Boot is a product of which Company? A Cadbury B Vicco C Wipro D Dabur Ans: A Bajaj Coaching Center

36 Honda belongs to which country? A India B China C Italy D Japan Ans: D

37 The National Stock Exchange functions from A New Delhi B Mumbai C Nagpur D Kolkata Ans: B

38 on March 1, 2011, took over as Chairman of Coal India Limited(CIL) in Kolkata A Nirmal Chandra Jha B Avinash Verma C Deepak Singh D Prashant Chauhan Ans: A Bajaj Coaching Center

39 Kitchens of India ready to eat food, is the product of which of the following? A Hamdard B ITC Limited C Britannia D MTR Ans: B

40 Talk to me. This is an adline of..??? A Airtel B Close-Up C Colgate Fresh Energy D None of these Ans: C Bajaj Coaching Center

41 The Brand Nestle takes it name from….??? A The place of its origin B Its Founder C A lake in Switzerland D None of these Ans: B Bajaj Coaching Center

42 Sugar Free is a leading brand of artificial sweetener in Indi. It is owned by A Dabur B Cadila C Cipla D Glaxo Ans: B

43 Who owns Lakme? A Wipro B Procter & Gamble C Hindustan Unilever Limited D None of These Ans: C Bajaj Coaching Center

44 Which is the largest retailing Company in the world based on revenue? A Wal Mart stores Inc. B Big Bazaar C Vishal Mega Mart D Subhiksha Stores Ans: A

45 What does Zen of Maruti signify? A Zero engine Noise B Zeal Energy Noise Free C Zero emission Noise D None of these Ans: A

46 Eno is produced by which Company? A Johnson & Johnson B Ranbaxy Ltd C Glaxo Smithkline D None of these Ans: C

47 In which City are the headquarters of International Monetary Fund located? A New York B Sydney C Geneva D Washington Ans: D Bajaj Coaching Center

48 Jindal Steel and Power(JSPL) has announced to set up the biggest steel plant in A Orissa B Jharkhand C West Bengal D Chhattisgarh Ans: A

49 Making Tomorrow Better is the promotional line of which major Corporate? A ONGC B SAIL C Hewlett-Packard D Wipro Ans: A Bajaj Coaching Center

Download ppt "Bajaj Coaching Center, Rohtak. Visit for more information."

Similar presentations

Ads by Google