Download presentation

Published byAmelia Asche Modified over 3 years ago

1
**IV infusions Calculating volume of fluid delivered over time:**

Volume (mL) = rate (mL/hr) x time Eg. 45 mL per hour x 7 hours = 315 mL Calculating amount of time required to deliver fluid: Time (h) =volume (mL) divided by rate (mL/h) Eg. Patient ordered 750mL of solution. Infusion pump is set at 60mL per hour. How long will it take? 750/60 = 12 ½ hours

2
**Determining delivery rate:**

Rate (mL/h) = volume (mL) time (h) One litre of saline to be administered over 8 hours. 1000/8 = 125mL per hour 500mL of Hartmann’s solution over 7 hours. 500/7 = 71.4 = 71mL per hour

3
**Drip rates: To calculate drip rates: Rate (drops/min) = volume (drops)**

time (minutes) 750mL of fluid is to be given over 5 hours. The IV set delivers 20 drops per ml. At what rate (in drops per minute) should it drip? 750 x 20 divided by time in hours 5 x 60 (min) 150/3 = 50 drops per min.

4
**IV drip rates Calculate drip rates:**

An infant is ordered 150mL of Hartmann’s solution to run over 6 hours. The microdrip delivers 60 drops per mL. 0.5L of Dextrose 4% in 1/5 normal saline is to run over12 hours. The administration set delivers 20 drops per mL. 400mL of Normal Saline is to be infused over 10 hours using a microdrip giving set. The set delivers 60 drops per mL.

Similar presentations

OK

Copyright © 2009 Wolters Kluwer Health | Lippincott Williams & Wilkins Chapter 8 Calculation of Basic IV Drip Rates.

Copyright © 2009 Wolters Kluwer Health | Lippincott Williams & Wilkins Chapter 8 Calculation of Basic IV Drip Rates.

© 2017 SlidePlayer.com Inc.

All rights reserved.

Ads by Google

Ppt on distribution transformer monitoring system Ppt on history of atomic structure Ppt on types of sentences Ppt on standing order template Ppt on causes of 1857 revolt pictures Ppt on gujarati culture association Ppt on adr and drive download Ppt on airport management system Ppt on responsive web design Ppt on video teleconferencing installation